Na každém angažmá najdu něco pozitivního, ale někdy jsem hledal motivaci, říká stoper Petřkovic

Radim Plesník se umístil na druhém míste v anketě hráč 16. kola MSFL. Fotbalista Petřkovic prošel ve třiadvaceti letech více kluby na Moravě a nyní se snaží z třetiligových Petřkovic prosadit do vyšší soutěže. Na svém kontě má už i starty ve druhé lize a jeden dokonce v té nejvyšší.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
S fotbalem jsem začal asi ve čtyřech letech v Kelči (malé město mezi Hranicemi na Moravě a Valašským Meziříčím). Zde jsem prošel kategoriemi přípravek až do žáků. V mých jedenácti jsem šel na hostování do Valašského Meziříčí, kde jsem však strávil pouze půl sezóny. Poté mi přišla pozvánka na náborový kemp Baníku Ostrava, kde jsem od dvanácti let až do svých osmnácti působil. Dále sem hrál také v dnes divizní Polance nad Odrou, Karviné, HFK Olomouc, Petřkovicích a naposledy to bylo půlroční hostování ve Vítkovicích.
Na jaké angažmá vzpomínáte nejlépe a proč?
Myslím si, že v každém z nich dokážu najít moment, na který rád vzpomínám. V Baníku to byl první start v nejvyšší soutěži, v HFK Olomouc vyřazení tehdy prvoligové Zbrojovky Brno z poháru, v Karviné zase jarní část strávená v širším kádru A-týmu. A samozřejmě v Petřkovicích, kde jsme hráli o první příčky tabulky MSFL.
Je naopak nějaké angažmá, které se nepovedlo?
Všechny angažmá z těch, co jsem jmenoval mi něco daly. Ať už to bylo po fotbalové stránce nebo jako životní lekce. Byly však angažmá, kde to nebylo až tolik o fotbale, ale spíš o nervech, odříkání, obětování, ustupování a nakonec smíření. Hodně tehdy hrála roli rodina a nejbližší. A i když mi v té době bylo spíš do pláče, dnes se na to dívám pozitivně a s úsměvem.
Jak hodnotíte vstup Petřkovic do letošní sezony.
Bohužel nemůžu být spokojen. První kolo se nám hrubě nevydařilo herně ani výsledkově. V sedmi utkáních jsme inkasovali jedenáct branek, což není příliš lichotivé číslo a jako stoper za to beru jistou zodpovědnost. Ale abych nebyl jen negativní, tak máme dvanáct bodů a čelo tabulky stále na dostřel, takže jedeme dál.
Jaké jsou cíle Odry v letošní sezoně?
Po dvou po sobě jdoucích sezónách, kdy jsme hráli o čelo tabulky, o něj budeme chtít hrát i letos. Žádný jiný cíl nás nezajímá. Chceme být nejlepší a hrát zase o první místo.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Moje fotbalové cíle se od mala nemění. Musím ale přiznat, že tu bylo období, kdy jsem hledal motivaci a chtěl fotbal odsunout, tak říkajíc, na druhou kolej. To je však pryč! Chci se zlepšovat, vyhrávat a dostat se do vyšší soutěže.
V Petřkovicích máte specifické hřiště, jaké to je na něm hrát každý týden a trénujete nějaké speciální situace?
Je pravda, že hřiště u nás je oproti ostatním trochu jiné. Pro nás jako hráče to rozhodně jednoduché není. Co se týče rozměrů, patří k těm menším v soutěži, což si dovolím tvrdit nahrává do karet našim soupeřům. Snažíme se prezentovat běhavým, kombinačním fotbalem s rychlou přechodovou fází, takže nějaký ten metr navíc by se určitě hodil. Bohužel sled utkání v poslední době, kdy byly hrací dny středa-sobota na kvalitě hřiště moc nepřidal. Nemyslím si, že by zrovna hřiště, nebo terén chcete-li, byl naše výhoda. V zápase máme podmínky všichni stejné, je už pak na každém, jak se s tím vyrovná. A abych zodpověděl celý Váš dotaz, situace přizpůsobené našemu hřišti nemáme. (smích). Snažíme se hrát stále stejně bez ohledu na kvalitu hřiště.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.