Ondřej Bartoníček - Užíváme si to, ale určitě se do divize netlačíme

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předem bych Vám chtěl pogratulovat k výhře v naší anketě o hráče kola.
Děkuji, potěšilo mě to.
Už máte připravenou lahvinku do kabiny?
Něco asi přinesu, ale musím si promluvit s panem Hrubým, proč se to přestalo za tohle ohodnocení vybírat. Měl by se doplnit náš bar.
Vstřelil jste jedinou branku v utkání. Jak se Vám proti Brušperku hrálo?
Sami jsme si ten zápas udělali zbytečně těžký, protože jsme v prvním poločase neproměnili dost gólových příležitostí a po gólu jsme přestali hrát. Škoda, že jsme po některé další šanci nedali druhý gól, asi by bylo rozhodnuto. Jinak soupeř byl kvalitní, organizovaný, v druhé půlce byl i nebezpečný dopředu a mírně nás přehrával. Ale rozhodnout jsme měli v první půli.
Jste se svým i týmovým výkonem spokojen?
Já se na hřišti cítím dobře, zdraví mi drží, nemůžu si stěžovat. Co se týče týmu, tak určitě máme co zlepšovat. S čím můžeme být spokojeni, tak to je defenziva, tam nám to zatím funguje.
Prozatím se nacházíte s Krnovem na třetím místě, ale jen o skóre. Myslíte i na možný postup?
Nikdo nám nedal za cíl postoupit a myslím, že v kabině na to nikdo moc nemyslí, je hezké, že vyhráváme a hrajeme nahoře, užíváme si to, ale určitě se do divize netlačíme. Tím ale nechci říct, že tuhle soutěž nechceme vyhrát. Divize by se v Krnově hrát měla, ale ne za každou cenu.
Kdo je u Vás v týmu největší šprýmař a kdo naopak tichá voda?
U nás je více vtipálků, v kabině panuje pohodová atmosféra. Hrubému občas nějaký vtípek vyjde, občas Kuba Řeháček něco prohodí, Nicos to natočí, je tam pohoda.
Jak vzpomínáte na angažmá v Albrechticích?
Jenom v dobrém, byla to pro mě škola fotbalu a získal jsem tam i spoustu životních zkušeností, poznal jsem tam strašně moc lidí a kamarádů, bylo to fajn.
V Krnově zatím moc branek nepadá, zatím je to průměrně jen pouhá jedna branka na zápas. Jaká je podle Vás příčina?
Myslím, že diváci vždycky vidí hodně šancí, to že je nedokážeme my nebo soupeř proměnit je problém střelců, občas chybí štěstí, občas kvalita, důraz. Ale hrajeme krajský přebor, těžko čekat, že bude z každé šance gól, to už bychom byli roky minimálně v divizi. (smích)
Naopak za čtyři zápasy v domácím prostředí jste neinkasovali ani jednou. Čím to podle Vás je?
Podle mě naším gólmanem, který je nejlepší v krajském přeboru. Celkově máme dobrou obranu, ale mít jistotu v bráně je základ.
V týmu máte i pár nových tváří. Myslíte si, že do týmu zapadli?
Určitě jo, Martin Sklenařík je kvalitní hráč, kterého známe, určitě nám hodně pomůže, má ještě velký potenciál se zlepšit, už teď střílí góly a určitě jich ještě dost přidá. Milan Machalický přijel na první zápas a nikdo ho neznal, ale zapadl výborně. Velice kvalitní a okamžitě nám pomohl. Skvěle řídí celé mužstvo, pořád komunikuje, hraje výborně, výborně nahradil Macíka.
Dlouho se proslýchá, že chcete ukončit kariéru, ale zatím pokračujete. Co Vás stále udržuje při hraní?
Nechci končit kariéru, chci pořád hrát, nevím jak dlouho, ale s hraním končit nechci. Ale časově to mám hodně nabité a výkonnost už taky není taková, jakou bych si představoval, takže uvažuji po sezóně odejít hrát do nižší soutěže.
Jak se Vám dlouhodobě hraje s kapitánskou páskou?
Nemám s tím žádný problém, jsem rád, že můžu kluky vodit na hřiště jako kapitán.
Za jaký vysněný klub jste si chtěl zahrát?
Za SFC Opava.
Kdo si myslíte, že je v dnešním fotbalovém světě největším tahounem svého týmu?
To nevím, to je hrozně těžké. Myslím, že hrozně těžké to mají trenéři s těmi frajery kolem sebe. Tak asi bych jako největší tahouny viděl Kloppa a Guardiolu.
Co byste vzkázal klukům do kabiny?
Aby nezapomínali bednu na venkovní výjezdy. A Ostrákovi s Havlíčkem, aby se zase spolu začali bavit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.