Ondra Richter nesnáší, když mu do fotbalu někdo kecá

Pečecký ofenzivní mladík Ondra Richter prošel mládežnickými týmy Kolína a Čáslavi a do dospělého fotbalu se vrátil do mateřského oddílu. Nastupuje v útoku či záloze prvního mužstva, ale tentokrát jel vypomoci pečecké rezervě. Porážce nezabránil, ale zaznamenal hattrick. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začínal v Pečkách asi v pěti letech. K fotbalu mě přivedl táta. Táta je skvělý fotbalista, takže jsem od mala věděl, že fotbal je to, co chci dělat. Hodně mě podporovali i prarodiče, jak od táty tak od mamky.
Ještě v žácích jste ale z Peček zběhl...
V Pečkách jednu dobu nebyly žákovské týmy, takže jsem šel do Kouřimi, kde byla skvělá parta ,výborní fotbalisté a super trenér. V Kouřimi jsem hodně fotbalově vyrostl. Do Kolína jsem po žákovských kategoriích dostal nabídku. V té době tam byla liga dorostu. Pro mě výborná zkušenost. Hodně jsem takticky vyspěl díky panu Stachovi. V Čáslavi jsem hrál poslední rok, který jsem mohl v dorostu ještě hrát. A tam to byla paráda. Chodil jsem do Kutné Hory do školy, takže jsem se s většinou kluků znal. Trénoval nás tam pan Majer. Asi nejlepší trenér, kterého jsem zažil. Dokonce jsem pod ním měl docela dobrou fyzičku. :D Potrápili jsme u nás i Spartu. Jak do Kolína tak do Čáslavi bylo časté dojíždění, ale dalo se to zvládnout.
Co dál? Vrátil jste se do dospělého fotbalu do Peček.
Dospělý fotbal je trošku něco jiného. Hrajete proti zkušeným hráčům a hraje se tvrdší fotbal. Já si ale myslím, že když máte dobře nastavenou hlavu, tak není problém se dostat výš. Rozhodně zůstávám nohama na zemi, hraju to, na co mám. Do Peček jsem se vrátit chtěl, vykopala se B.třída. Máme dobrou partu a v Pečkách je skvělé hřiště.
Jak se vám daří prosadit se v prvním týmu?
V Áčku to mám takové na houpačce. Někdy se mi zápas povede a někdy ne. Nesnáším, když mi do fotbalu někdo kecá a přestávám se často soustředit. To mám asi po tátovi. :D
Nyní jste pomohl béčku v okresním přeboru. Jak vidíte rozdíl mezi okresem a krajskou soutěží?
Rozdíl je velký. V kraji už je to o něco víc o fyzičce a nastupují tam kvalitní hráči. Rozhodně je potřeba více trénovat.
Podařil se vám hattrick. Jste střelcem od přírody?
Střelec nestřelec :D V dorostu jsem měl sezonu, kdy jsem dal snad cca padesát gólů. Ale postupem do dospělého fotbalu se ta forma nějak vytratila. Trenér mě nechce dávat na hrot :D Rád zakončuju v souboji ve vápně, ale nemyslím si, že umím jeden na jednoho. A hattricků jsem už pár dal, hlavně v dorostu.
Který z těch tří byl nejhezčí?
Nejhezčí byl asi ten první. Trestňák z dálky od Luboše Holuba, gólman vyrazil míč do strany a já jí vzal z první pod břevno.
Co béčku chybí, aby obstálo po postupu do okresní elity?
Asi nejdůležitější je se sejít. Teď se to nějak nepovedlo. David Konůpek měl stopku a hodně kluků bylo ještě na dovolené.
Máte čas ještě na jiné koníčky?
Já rád celkově dělám jakýkoliv sport. Chodíme na nohejbal a v zimě na futsal. Rád si zahraju i tenis, ale nejsem žádnej Nadal :D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.