"Jsem rád, že můžu říct, že jsem nastoupil proti Spartě, Slavii, i Plzni." říká Vláďa Kraus, hráč 1. kola 1.A třídy!

Hráčem 1. kola 1.A třídy je 19letý Vladimír Kraus, hráč FK Olympie Březová, který nastupuje většinou na levém křídle, za svou kariéru však prostřídal již několik pozic na hřišti. Jakými a ve kterých týmech, to a mnoho dalších zajímavostí si nyní můžete přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Moje oblíbená první otázka, protože mě to vždy děsně zajímá - kde a v kolika jsi začínal s fotbalem?
Kopat do balónu jsem začal, když mi byly 3 roky, ve 4 letech začala v Baníku Sokolov přípravka a já chtěl hrozně do brány, protože můj táta dřív taky chytal, tak jsem se v tý bráně docela viděl.
Kolik let jsi strávil v Sokolově? A byl jsi po celou dobu brankář?
Na Baníku jsem byl asi sedm let, pak jsem přešel do Karlových Varů, kde jsem stále dělal gólmana, asi další dva roky, ale pak přišel první vykloubený prst, což pro mě byl z pozice gólmana dost zásadní problém.
Takže?
Takže jsem začal chodit na tréninky jako hráč a strašně mě bavilo dávat góly. Docela mi to i šlo a tak jsem přešel do útoku. O rok později jsem se vrátil do Baníku, tam jsem nastupoval na postu útočníka rok a pak jsem další dva roky zase chytal.
A pak jsi přestoupil do Březové?
Přesně tak, přestoupil jsem se do dorostu a začal jsem hned na postu levého záložníka, kde jsem zůstal až do teď. Ale pokud je nouze, nebo zranění, nemám problém vypomoci i v bráně.
No myslím, že slovu univerzál dáváš docela nový rozměr. A pozice levého křídla ti vyhovuje? Je to přeci jen fyzicky o dost náročnější.
Musím říct, že jsem konečně našel pozici, která mi naprosto vyhovuje. Fyzicky je to náročnější o dost, to je bez debat, ale mám super spoluhráče, a vím, že když já chvíli nemůžu, tak oni zaberou za mě. Ale samozřejmě se v každém zápase snažím vydržet fyzicky co nejdéle.
Na tvém FB účtu jsem si nemohl nevšimnout, že jsi byl z nominace do sestavy kola poměrně překvapený, a nakonec jsi byl vyhlášen i hráčem kola. Opravdu je to pro tebe tak překvapivé? A jak ty sám hodnotíš svůj výkon proti Rychnovu?
Tak určitě je to pro mě překvapení, dostat se do sestavy kola jsem bral jako takový malý osobní úspěch. A že jsem byl vyhlášen hráčem kola, tak s tím jsem nepočítal už vůbec! Spokojený se svým výkonem jsem, ale určitě to nebyl bezchybný výkon a moc dobře vím, že mám nadále co zlepšovat.
Máš nějaké dobré, či špatné momenty z fotbalu, ke kterým se myšlenkami vracíš?
Vzpomínám už jen na ty dobré. Špatné momenty jsem měl hlavně během zranění a k těm se snažím nevracet. Moc rád vzpomínám, když se nám v dorostu dařilo porážet spoustu silnějších týmů, třeba Teplice. Celá dorostenecká liga pro mě byla velkým zážitkem, jsem rád, že můžu říct, že jsem nastoupil proti Spartě, Slavii, i Plzni.
Jak vidíš ambice Březovského béčka v této sezóně? Chcete se pokoušet o postup, nebo je A třída strop? A máš nějaké osobní ambice?
Ambice našeho týmu vidím na první polovinu tabulky, postoupit bychom samozřejmě chtěli, kdo ne, ale reálně tomu příliš šancí nedávám. Osobní ambice žádné konkrétní nemám, chtěl bych hlavně hrát bez zranění, která se se mnou táhla poslední rok.
Děkuji za tvůj čas Vláďo. Chtěl bys říct něco na závěr?
Já taky děkuji, chtěl bych poděkovat všem, co pro mě hlasovali, ale především musím poděkovat mému nejlepšímu kamarádovi a zároveň spoluhráči, který mi těch hlasů naklikal hrozně moc!! Takže díky.
Díky. Ať se daří.
Děkuji, i tobě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.