Petr Pelc - Kluci ať ode mě alkohol nečekají. To jim raději napeču sám koláčky a nebo sekanou a koupím ovoce.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, jak se cítíte jako několikanásobný vítěz hráče kola?
Dobrý den, pocit je to skvělý, už jsem asi nečekal, že bych mohl někdy hráčem kola být. Určitě mě to potěšilo a zahřálo u srdce, protože stát se nejlepším hráčem v okrese není jen tak. Obzvláště, když proti vám stojí tak excelentní soupeř, jako jsou Stěbořice. (smích)
Jak jste fanoušky motivoval, aby pro Vás hlasovali?
Motivace byla taková, že přece nenecháme vyhrát Stěbořice již potřetí v řadě. Stačilo, že nás rozprášily na hřišti, tak jsme jim to v odvetě vrátili alespoň v hlasování. (smích) Hecovala to spíše Liduš (vedoucí týmu Ludmila Thomas) a Daniel Solný. Od těch jsem dostával zprávy, že to není možné, že je musíme porazit. Tak Danek zbantoval prý celý vojenský útvar a hlasovali prý pravidelně. Liduš prý taky zbantovala staré známé bylo to. Nechtěli jsme navíc zruinovat Víťu Chovance. Toho už ten vítězný zápas proti bývalému týmu bude stát dost, tak jsme to chtěli rozdělit. (smích)
Sledoval jste napínavý souboj se stěbořickým Pruskem, a jak jste hlasování prožíval?
Sledoval jsem ho pravidelně, a jak jsem sledoval, tak se hlasovalo snad ve dne v noci každou hodinu a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ve středu v 9 ráno jsem viděl, že to zřejmě Stěbořice zabalily a mohlo se v našem táboře slavit, že jsme utli jejich nadvládu. (smích)
Co přinesete klukům do kabiny?
Protože jsme v rozjeté sezóně a je třeba dodržet profesionální přístup, tak určitě ať tvrdý alkohol ode mě kluci nečekají. To jim raději napeču sám koláčky a nebo sekanou a koupím ovoce. (smích)
Jak hodnotíte zápas v Litultovicích?
Litultovice na nás vletěly, jako uragán a prvních deset minut jsme zřejmě ještě byli někde v autobuse na cestě mezi Komárovem a Litultovicemi. Naštěstí jsme tři jejich tutovky ustáli. Poté se hra vyrovnala a měli i my šance. Thomsic to v poslední době pálí ty šance, jak já jídlo když vařím. (smích) Po přestávce jsem věřil, že to můžeme urvat. Gól vstřelil Víťa Chovanec, bývalý hráč Litultovic. Moc jsem mu to přál, protože odehrál perfektní zápas a ještě popravil domácí. Vyslechl si pár nadavek od domácích fanatiků, ale to k tomu patří, (úsměv) pak už jsme to udržovali, škoda, že tam ještě nepadl další gól a mohli jsme se uklidnit, ale i tak jsme to ubránili a získali cenné tři body.
Komárov je spíše útočným týmem, takže v jeho zápasech padá dost branek. Jak si tedy moc ceníte čistého konta?
No máte pravdu, že v našich utkáních padá hodně branek. Nulu, když se poštěstí, vychytam tak jednou v sezóně. O to víc si jí cením, jednak, že byla na horké půdě v Litultovicích, a jednak ještě, že se vyhrálo jen o chlup 1:0. Udělala mi velkou radost. Myslel jsem si, že budu mít v práci klid, ale přesto přišla narážka, že jsme hráli s žáky. (smích)
Kdy poprvé, a kdy naopak naposledy jste udržel čisté konto?
Úplně první byla tuším v roce 2010, kdy se padalo z okresu, a to doma výhra 1:0 s Malými Hošticemi. A po postupu do okresu? Budete se divit, ale přesně na chlup před rokem v Melči, 0:3. Vzpomínám si, že tehdy jsem to tak znechutil Danielovi Schrommovi, že se rozhodl vrátit zpět do Malých Hoštic.
Při které šanci soupeře jste se nejvíc zapotil?
Nejvíce jsem se zapotil ve druhém poločase, kdy to domácí hráč trefil přímo z halfvoleje. Jenom jsem se podíval a očima tlačil míč mimo tyč. Pak ještě v prvním poločase ke konci, kdy šel na mě sám Marek Šeuer, kterého jsem vychytal a následnou pumelici jsem dostal do břicha, to bylo zřejmé rozhodující v zápase.
Po čtyřech zápasech máte sedm bodů, jak moc jste spokojeni se vstupem do sezóny?
No kdybychom nepromrhali dvoubrankové vedení s Jakartovicemi, mohli jsme prohánět i ty Stěbořice. (úsměv)
Kam sahají ambice Vašeho týmu? A koho považujete za favorita soutěže?
Chceme hrát v klidném středu tabulky, bavit diváky fotbalem, kde padá hodně gólů. Po přípravě a pohárovém vítězství nad Slavií Opava a po výborném utkání s hradeckým áčkem jsem si myslel, že můžeme prohánět nejlepší týmy. Bohužel první zápas nám ukázal, že favorit je jasný. Stěbořice nás přejely na plné čáře, takže jim a Karlovi Havláskovi přeji postup.
Které mužstvo Vás zatím nejvíc překvapilo, a které naopak zklamalo?
Nejvíce mě překvapila Štítina, která už má více bodů, jak loni na konci podzimu. Dolní Životice, není to zklamání, ale spíše se ukazuje, že druhá sezóna je opravdu nejtěžší po postupu. A velké zklamání asi Píšť.
Situace ve státě se se co se týká koronakrize přiostřuje. Jak reálně vidíte, že se soutěž dohraje a co by případné přerušení soutěže znamenalo pro letošní ročník okresního přeboru?
Mám na to svůj názor, a to takovy, že je to tady jako v Kocourkově. Jeden den je to tak a druhý zase jinak. Nechápu ani to, že fotbalové kluby do karantény nemusí, hokejové naopak ano. Tím, že piskam hokej, chodí nám manualy, jak se chovat při zápasech, a je to opravdu, jak v cirkuse. Naposledy jsem četl rozhovor s Viktorem Ujčíkem (trenér Dukly Jihlava), a řekl to tam jasně že lehčí chřipku nezažil. Ty naše loutky ve vládě vůbec nedávají na názor odborníků , jako je Jan Pirk a rozhodují podle toho, jak se komu co hodí. A co se týče přerušení, tak to bylo znamenalo jediné, a to, že by se asi soutěž nedohrála a anulovala. Přes týden dohrávky nepřipadají v úvahu.
A teď na něco pozitivního, co Vám v poslední době udělalo radost, a čemu jste se nejvíc zasmál?
Nejvíce mi dělá radost naše 3,5 léta dcera. Naposledy se naučila jezdít bez pomoci přídavných koleček sama na kole. Musím říct, že je ve všem moc šikovná. V zimě jí hodlám postavit na led, tak jsem zvědavý, jak jí to půjde. (smích) A čemu jsem se zasmál? Minulý zápas jsme v Litultovicích vytáhli starší černozelené dresy, a byť to byly dresy vítězné, tak jaksik některým z nás po coronaviru byly docela těsné, a vypráním dresu to určitě nebylo. (smích)
Máte nějaký předzápasový rituál?
Kromě starého rituálu, kdy jsem šestkrát na WC před zápasem, k tomu přibyly ještě červené trencle pod kalhoty, bez těch to nejde. A další rituál se dozvíte v dalším rozhovoru. (smích). Na závěr bych chtěl pogratulovat našemu předsedovi Michalovi Radkovi k narození syna Tondy. (vzácnost v Komárově mít syna, zatím se zapíjely samé dcery) A Tondovi popřát za celý tým SK Komárov do života jen to nejlepší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.