ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 2.kolo Plzeňský | Krajský přebor , 2020-2021

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jakub Kohout z TJ Sokol Lhota. Redakce se opět při rozhovoru náramně bavila a proto článek doporučujeme přečíst až do konce.

 

Přiložená fotografie s Jakubem (č.17) se k rozhovoru hodí nejlépe.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ve Lhotě už hraješ pár let, jen sis na chvilku odskočil do Zruče... Co tě ve Lhotě tak drží a co tě přimělo zkusit na rok a půl Zruč?
Bude to znít jako klišé, ale ve Lhotě je skvělá parta, od kluků co se o fotbal starají (Aleš Nejdl, Pepa Humeník, Peťa Kubíček a p. Humeník st., tímto jim děkuji) po hráče áčka i béčka, má to tam prostě své kouzlo. Ze Lhoty jsem odešel, protože mi omylem sponzor poslal modré kopačky a ty se nehodily ke žluté barvě dresu, tak jsem poprosil agenta, aby mi zkusil sehnat angažmá ve Zruči.
Od návratu ze Zruče je to "jen" rok a půl, přesto v nové sezóně nosíš kapitánskou pásku. Byla ti nově přidělena nebo jsi jí měl i předtím?
Nebyl jsem kapitán, jen zástupce. Kapitán byl vždy Zbyňa Černý a to jenom proto, že leze trenérům do zadku, na to já nemám žaludek. Teď jsem kapitán, protože Zbyňa má znovu špatný koleno a o pásku jsme hráli břevínka s Ondrou Kotrnochem.
Zmínil jsi, že za zvolení hráčem kola tě to bude něco stát do klubové kasy. Je pokladník přísný, nebo jsi to ty a jdeš poctivě příkladem? A pro zajímavost - za co je nejdražší pokuta a kolik?
Bude mi to stát 300 Kč, takže za rozhovor chci 300, ať jsem na nule. Mám rodinu a nemohu si dovolit zbytečné výdaje. Momentálně je nejvyšší pokuta 500 Kč za zbytečnou rudou, ale dřív byla pokuta 1000 Kč za sexuální pohnutky s manželkou či partnerkou spoluhráče. Jelikož se nevybralo nikdy nic (jsme parta), tak se to zrušilo. Taky jsme měli jednu dobu alkoholtester v šatně, kvůli Davidovi Křížkovi. Ten byl totiž historicky zvolený jako kapitán a den na to přišel na zápas nalitej jako hovado a ještě asi až na druhou půli.
Jak bys popsal trenéra?
Znám ho od mala, zažil jsem s ním toho moc a dost věcí se nedá zveřejnit. Ale je to chlap, který má neskutečný charisma, to se nedá koupit. Když bude v baru 150 chlapů a jediná ženská, vybere si jeho.
Slyšel jsem, že jsi hodně soutěživý. Troufl by sis na soutěž břevínek s trenérem?
Rád bych si z trenérem dal břevínka, ale bohužel... Věk nejde zastavit, trenér už z vápna nedokopne do brány. Je to škoda, v 60. letech to byl prý výborný fotbalista.
Jaké máte s týmem ambice a máš chuť si ještě kopnout vyšší soutěž?
Ambice nemáme, hrajeme pro žízeň a pro partu. Samozřejmě se chceme v kraji pohybovat v horní polovině tabulky, ale nějaký postupy výš, to pro nás není. Já osobně čekám na laso z ligy, jsem v brutálním laufu a nechápu, že si toho nikdo ještě nevšiml. Je mi teprve 22 a mám všechno přes sebou, půjdu zápas od zápasu.
Na závěr z jiného soudku... Fotbal je jediný sporty kterému se věnuješ (jsi se věnoval)?
Od mala vždy jen fotbal. Pak jsem k tomu začal s golfem, ale bohužel ze zdravotních a časových důvodů už jsou hole zaprášené na půdě. Multisportovce máme u nás Lukáše Böhma. Ten na co sáhne, to mu jde a přitom je nejtěžší z týmu. Slovy Jakuba Zahrobského “Böhmakovo hlava si neuvědomuje, že je tlustej a pracuje s ním jako s hubeným”.
Super rozhovor, až jsem smíchy skoro ronil slzu. Ale bohužel za rozhovor zaplaceno nedostaneš.
Tím pádem ten rozhovor neautorizuju...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.