,,Doktor říkal, že pokud chci normálně chodit, měl bych přestat hrát." Říká hráč 12.kola Karlovarské 1.B třída, Nicolas Tůma

Hráčem kola 1.B třídy Karlovarského kraje je 24letý Nicolas Tůma z týmu Lipové, který si o Vaše hlasy řekl zejména čtyřgólovou nadílkou, kterou daroval Bukovanům. Nám se povedlo ho vyzpovídat, tak se pojďte podívat, o co se s námi podělil

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na začátek bych se tě rád zeptal, od kolika let se fotbalu věnuješ a jak ses k němu dostal?
Fotbal hraji od 6 let, přivedla mě k němu mamka, protože jsem už jako malej furt do něčeho kopal a zůstalo mi to až dodnes.
A přestal jsi někdy na chvíli hrát? Nebo přemýšlel jsi nad tím?
Přemýšlel jsem nad tím nechtěně v 16 letech, kdy mi doktor řekl, že pokud chci normálně chodit a tak dále, tak bych měl raději přestat. Ale láska k fotbalu byla silnější a tak jsem u něho zůstal a zůstanu aspoň na úrovni krajských soutěží až tak do 40-50 let!
Pokud by ti to nevadilo, mohl bys ty problémy trochu rozvést?
Jasný. V 16 letech jsem při přípravném zápase v dresu Plzně, do jejíhož kádru jsem se snažil probojovat, utržil zranění postranního vazu v koleni. Trvalo mi necelý rok, než jsem se k fotbalu vrátil, avšak už to nebylo ono a do toho se mi to koleno pak neustále ozývalo, takže jsem věděl, že už to nikdy nebude to ono.
Aha. To je mi líto.
No jo, s tím už se nedá nic dělat.
Prošel jsi kromě Lipové a zkoušky v Plzni ještě jinými týmy?
Skoro celý život jsem hrál za FC Cheb, ale v přípravkovém věku jsem hrál střídavě v Baníku Sokolov a v dorosteneckém věku za dnešní Slavii Karlovy Vary. Ve 22 letech jsem přestoupil do Lipové, kde plánuji ukončit kariéru!
To je odvážné tvrzení, pokud ti vydrží zdraví, máš před sebou přeci ještě dobrých 15 let fotbalu.
No, co mi zbývá, vrcholový fotbal už to nebude a máme teď dobrou partu, tak to snad bude klapat.
V posledním kole jsi Bukovanům nasázel 4 góly. Už se ti v dospělém fotbale něco takového povedlo?
Už se to párkrát povedlo, například minulý rok proti béčku Chodova se mi povedlo skórovat pětkrát, proti Bochovu čtyřikrát. Takže povedlo, snad to teď nebylo naposledy.
Vypadá to že máte celkem silný tým. Jaké jsou ambice na tuhle sezónu? A věříš, že ovládneš tabulku střelců?
Ambice na tuto sezónu jsou jasné, Chceme postoupit do A třídy, samozřejmě z prvního místa by to bylo super. Podřídili jsme tomu přípravu, nový herní styl a povedlo se nám dát dohromady poměrně široký kádr tak, aby, když na zápas vypadnou jeden-dva lidi, tak aby bylo kde vzít. Já si osobně dal za cíl dát 25 gólů v této sezóně. Pokud to splnim a bude to stačit na krále střelců, budu jenom rád, ale neupínám se k tomu. Vím, že to zní trochu jako klišé, ale důležitý je pro mě opravdu ten postup a veškerý individuální úspěchy jsou jen jako něco hezkýho navíc, co taky potěší. Ale jak říkám, hlavní je pro mě tým!
Chtěl bys říct ještě něco na závěr?
Rád bych poděkoval všem hlasujícím, protože jsem to nikde nějak nerozesílal. Takže všem, kdo pro mě hlasovali, děkuju.
A já děkuju tobě, že sis našel čas. Ahoj.
Není za co, ahoj.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.