Mladík Skryja z Radešínské Svratky věřil proti Dobronínu ve výhru

Mladý záložník Vít Skryja nám popisuje svoji první branku v dospělém fotbale, jak se mu hrálo proti favoritovi z Dobronína a také nám řekl jaký je Martin Mužátko trenér.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vítku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Bude tě toto ocenění něco stát?
Zdravím všechny fotbalové fanoušky, mockrát děkuji. O tom nepochybuji, určitě donesu do kabiny nějakou tu lihovinu, zřejmě rum. Už jsem psal do Božkova ohledně sponzoringu.
V neděli si svým prvním gólem pomohl k prvnímu bodu svého týmu. Jak bys svoji branku popsal?
Už si ani moc nepamatuji, kdo mi na branku nahrál (za to se moc omlouvám). Bylo to opravdu rychlé. Za velkým vápnem jsem se s míčem otočil a prostě jsem to zkusil, nevěřil jsem tomu, že by moje střela mohla skončit v síti, letěla po zemi k tyči asi rychlostí 4 km/h, asi štěstí (smích).
V zápase jsi začal na střídačce, ale už ve 14. minutě jsi nastoupil za zraněného Jinka, jak se ti hrálo?
Mrzí mě zranění Tondy, na hřišti je to bojovník a hlavně kapitán. Když mi trenér řekl, že jdu na hřiště, tak jsem byl hodně překvapený, jelikož jsem nebyl vůbec rozcvičený. Musím říct, že se mi hrálo opravdu dobře, hrál jsem na pozici středního ofenzivního záložníka, takže to bylo fajn, navíc lidí bylo taky hodně.
Vaším novým trenérem je bývalý hráč Martin Mužátko, jaký je?
Jako trenér je super, ví co chce hrát, ale určitě by se mu hodil asistent, kdyby náhodou v příštím zápase dostal červenou kartu (smích).
Hráli jste proti Dobronínu, který byl do té doby suverénní. Je pro vás zisk bodu překvapením nebo jste měli na tři body?
Nevím, jak kluci, ale pro mě to překvapení není. Jednoznačně jsme měli na tři body. Sem tam uděláme v obraně nějakou tu minelu, ale šancí máme spoustu a úplně špatný fotbal nehrajeme.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Záleží na počasí a fyzické únavě. Dokážu zahrát úplně každý post, nedělá mi to problém, ale nejvytíženější jsem na postu středního záložníka. Úplně nejvíc mi vyhovuje střední ofenzivní a defenzivní záložník.
Věkem jsi ještě dorostenec, ale nastupuješ i za muže. Není ti tedy dorost už malý?
Bude to znít egoisticky, ale asi už ano, nebo spíš to tak cítím já, i když se musím lehce zkritizovat tím, že mi to v dorostu moc nejde.
V dorostu tě navíc trénuje táta, jaké to je?
S tátou už to spolu táhneme od přípravky, je skvělý trenér, ale někdy potřebuje poradit (smích). Jistý základ mám (smích). Díky němu je ze mě takový fotbalista, jaký teď jsem, díky tati.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Asi ne, ale možná teď jeden budu mít. Před zápasem s Dobronínem jsem začal tím, že jsem si jako první nasadil pravý chránič, asi to teď dodržím.
Slyšeli jsme, že máš přítelkyni. Podporuje tě? Jaký má názor na tvé spoluhráče?
Slyšeli jste správně. Samozřejmě mě podporuje, snaží se jezdit na zápasy, ikdyž zrovna nehraju. Musím jí poděkovat za hlasy, hlasovala jako o závod. Na názor jsem se jí raději neptal, po minulém incidentu (smích).
Za jaké týmy si v minulosti nastupoval?
Jsem věrný Svraťák, srdcař. Ve starších žácích jsem byl na střídavém startu ve Vrchovině.
Jako týmu se vám zatím vůbec nedaří, v čem vidíš největší problém?
Nechci si teď proti sobě někoho poštvat, ale dle mého názoru bychom mohli mít trénink alespoň dvakrát týdně. Musím říct, že herně to není špatné, ale trápí nás koncovka. Naší legendě Ivu Plhalovi bohužel zvlhnul střelecký prach, ale všichni věříme, že mu to tam začne padat a v tabulce poskočíme dopředu.
Jaké máte ambice v letošní sezóně?
Jednoznačně záchrana, ale kdo ví...třeba ještě překvapíme.
Inkasujete hodně branek, je tedy největší problém v defenzivě?
To zas ne, hráče v obraně nemáme špatné, ale bohužel sem tam vyrobí nějakou tu chybu, v tomhle máme smůlu. Snad to nebude trvat tak dlouho.
Kdy a jak jsi začal s fotbalem?
Pocházím ze Skryjovo-Šoustarovy rodiny, takže kopačky už jsem měl u mamky v bříšku. V naší rodině je fotbal tradicí.
Koho tipuješ do role favorita soutěže a koho naopak na sestup? A proč?
Favoritem je rozhodně Vrchovina, mají velice kvalitní a široký kádr. Mluvit o tom, kdo by mohl sestoupit, je ještě brzy, ale stejně si tipnu. Bude to Moravec, mají úzký kádr.
V příštím kole vás čeká derby v Herálci, kde jste hráli minulý rok vyhrocený zápas a odnesli to zraněným a vyloučeným hráčem, co od zápasu očekáváš?
Zápas s Herálcem jsem nehrál, byl jsem pouze na tribuně. Zápas to byl bojovný a hodně vyhrocený, rozhodčí to taky moc nezvládl, k tomu to ošklivé zranění. Letos to bude opět vyhrocený a bojovný zápas. My ale jedeme vyhrát!
Jak myslíš, že dopadne páteční zápas naší reprezentace proti Slovensku?
Slováci mají velice kvalitní kádr. Určitě našim budu fandit a držet palce, aby zápas zvládli, pokud se tedy vůbec bude hrát.
Jak jsi strávil prázdniny, byl jsi někde na dovolené?
O prázdninách jsem byl buď s přítelkyní nebo na brigádě. S přítelkyní a rodinou jsme byli na třídenním výletě v Budapešti, doporučuji.
Jak ideálně trávíš volný čas?
Sem tam zajdu do posilovny, zahraji si na Playstationu a samozřejmě jsem s přítelkyní.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz
Fantastická věc, klobouk dolů. Jen tak dál, děláte to skvěle.
Je něco co ti na stránkách chybí nebo co bys vylepšil?
Zatím asi ne.
5 nej Vítka Skryji
- Fotbalový klub?
AC Sparta Praha
- Fotbalový vzor?
Cristiano Ronaldo
- Spoluhráč?
Patrik Šoustar
- Jídlo?
Čína
- Film nebo seriál?
Avengers
Děkuji za rozhovor a ať se ti daří alespoň tak jako v předchozím kole.
Taky děkuji, ale především těm, co pro mě hlasovali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.