Myslím, že se letošní ročník nedohraje, obává se Martin Tóth

 

Řevničov už není jen nováčkem ve vyšší soutěži, jako tomu bylo loňskou sezónu. Nejen zápasem v Městečku fotbalisté řevničovské Sparty ukázali, že se s nimi musí počítat. Stavět mohou třeba na kvalitní defenzivě, jejíž součástí je Martin Tóth, který si svým výkonem řekl o nominaci do top jedenáctky. Tu díky diváckému hlasování ovládl a my nyní s hráčem kola přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Výhra v Městečku, čisté konto v Ohnivec aréně a nominace do sestavy kola. Co více si přát?
Nejde ani tak o tu sestavu kola, ale o to, že jsme to zvládli jako tým a na horké půdě Ohnivců získali tři body.
Základem úspěchu k vítězství je poctivá defenzivní činnost. Jak těžké bylo uhlídat fotbalisty soupeře?
Nikdy to není jednoduché a nebylo to jednoduché ani v tomto zápase. Nicméně jsme to zvládli a za to patří celému mužstvu velké poděkování.
Řevničovu se daří, už vás soupeři nemohou brát jako nováčka, ale jako rovnocenného soupeře. Jaké cíle si Sparta do letošní sezóny nastavila?
Příprava byla kvalitní, nic se nepodcenilo (smích). Nicméně před touto sezónou se asi úplně ambice nenastavily, ale hrát někde okolo středu tabulky by asi šlo. Uvidíme, jaká bude forma, zatím těžko soudit.
Střelecky se daří Pavlu Bohatému. Je to právě on, na jehož góly tým spoléhá?
Neřekl bych, že přímo na jeho góly spoléháme. Ale když je k dispozici, spoléháme na něj spíše jako na někoho, kdo udělá ten rozdíl mezi oběma mužstvy.
Lícha aréna je na okresní poměry velmi kvalitním areálem, kde se neustále dějí nějaké renovace. Jakou změnou si v poslední době prošel sportovní komplex a jaké změny ho ještě čekají?
Momentálně se podařilo udělat zavlažování, za což jsem hlavně já hodně vděčný. Do budoucna se určitě plánují další věci, ale konkrétní bych zatím být nechtěl.
Jaký máš názor na současné opatření v rámci fotbalu v souvislosti s nákazou COVID-19?
Těžko říct, jak se k tomu vyjádřit. Nějaká opatření se udělala, ale na okresní úrovni to stejně nebude fungovat. Tady nejde, pokud se u někoho něco projeví, ho nechat testovat na náklady klubu a už vůbec ne u více hráčů. Ty kluby jsou rádi, že vůbec fungují…
Jaké šance vidíš v kompletním dohrání fotbalových soutěží? Ať už na okresní či profesionální úrovni…
Tím bych asi trochu navázal na otázku předtím. Ono nebude asi až tak záležet na těch nižších soutěžích, ale obecně na opatření, které budou nastavené v celé zemi. Já si myslím, že se soutěže nedohrají. Ale uvidíme.
Který ze všech trenérů na tebe měl během kariéry největší vliv?
Tak bezesporu určitě můj táta, jelikož začátky jsou ty nejdůležitější. Nicméně ani na jednoho z trenérů, kteří mě vedli, nemohu říci nic špatného. Každý měl trochu jiný styl, ale tak to je a je to dobře.
Napadlo tě někdy, že bys oblékl jiný dres než ten Sparty Řevničov?
Po tom, co jsem opustil dorosteneckou kategorii, jsem o tom nepřemýšlel. Neměl jsem ambice hrát někde ve vyšší soutěži. Stále někam dojíždět, honit čas, to vůbec. Takhle udělám pár kroků a jsem na hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.