Jako každý rok se budeme rvát o první příčky, říká Honza Sláma

 

Nejvíce hlasů v sestavě úvodního hracího víkendu získal na základě diváckého hlasování Jan Sláma. Hředelský kapitán pomohl dvěma góly otočit těžký zápas se zavidovskou rezervou a jeho Hředle braly plný počet bodů. S hráčem kola jsme si pro vás připravili rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, první mistrovský zápas máš za sebou a diváci tě hned zvolili hráčem kola. Očekával jsi zařazení do top jedenáctky a co říkáš na celkové prvenství?
Popravdě na tohle moc nehraji. Dozvěděl jsem se to poté, co to poslal trenér do skupiny. Je fajn zjistit, že můj výkon byl koukatelný, ale jak říkám, důležitější jsou pro mě tři body, které zůstávají ve Hředlích.
Se Zavidovem jste si mohli zápas ulehčit, jít do vedení a kontrolovat průběh utkání. Místo toho jste si ale zadělali na problémy. Co vašemu výkonu v tomto duelu nejvíce chybělo?
Určitě koncovka, do 70. minuty jsme nedokázali překonat zavidovského Krause, i když příležitostí na to bylo až dost. Díky bohu se nám podařilo zápas otočit a zvítězit v těžkém utkání.
Zápas jste dokázali otočit a dotáhnout do vítězného konce. Ukázala se vnitřní síla týmu?
Neřekl bych, že jsem zápas rozhodl já. Možná jsem dal dvě branky, ale určitě největší zásluhu na tom nese celý mančaft. Kluci, jak se u nás říká, žrali trávu do poslední minuty a bylo jim odměněno. Já pak jen koukal, jak to dělá Limberský a nějak mi to vyšlo zopakovat.
V pozici trenéra se objevil Jan Sklenář. Nastala jeho zvolením nějaká změna nebo tým šlape pořád stejně?
On Honza Sklenář není ve Hředlích žádný nováček, což asi většina lidí ví. Ale i přesto dodat nový impuls a po nepovedeném aktu s předchozím trenérem to byla potřeba.
Jaké máte do letošní sezóny cíle?
Jako každý rok se budeme rvát o první příčky a když by se povedlo třeba náhodou i zvítězit a stát se okresním přeborníkem. To však všechno uvidíme, jak se bude vyvíjet.
V bílo-zeleném dresu se objevila nová posila v podobě Zdeňka Žihly. Jak jste ho přivítali do kabiny a co od něj očekáváte na hřišti?
Zdena už se s nějakými spoluhráči znal a s dalšími neměl problém se poznat. Je to super kluk a se zapadnutím do party neměl vůbec žádný problém. Přeji mu, ať se mu ve Hředlích daří. Na hřišti si plní svoje a ještě dává něco navíc, prostě moderní bek.
Hlásily se v kabině další nové tváře nebo byl příchod Zdeňka Žihly jediným? A naopak, opustil někdo tým?
Tým opustil Machovský, který šel hrát do Mšece. Příchod Zdeny je jediný, avšak spojení s Mutějovicemi a založením hředelského B-týmu také přineslo nějaké plusy. V sobotu byl povolán Sajner a ukázal se v dobrém světle, takže je teď široký kádr a je na trenérovi, jak ho poskládá.
Věříš, že se letošní ročník plnohodnotně dohraje nebo opět nastanou komplikace, které soutěž ukončí?
Bylo by fajn, kdyby se tato sezóna dohrála a já v to věřím. Covid už troufnu si říct připravil Mšec o postup, tak by bylo fajn, když by se to neopakovalo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.