Rozhovor s hráčem 1. kola Krajského přeboru - Filip Vraštil

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Filip Vraštil, krajní záložník Chotíkova, který v zápase s Černicemi brankou zařídil alespoň bod svému týmu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máš za sebou už nějaké fotbalové štace. Co tě zaválo zrovna do Chotíkova?
Tak já už chtěl tak nějak jen dohrát někde na vsi, ale Kůča do mě půl roku pumpoval to, že je to škoda a má to smysl. Tak jsem nakonec kývl a bylo to nejlepší rozhodnutí. Jsem totiž trochu tlusťoučkej a kvůli mojí skvělé ženě chci vypadat o něco líp. Takže jsem spojil příjemné s užitečným.
Slyšel jsem, že trenér je prý přísný na tréninkovou docházku. Jak to zvládáš a baví tě to?
Trenér je trošku Gestapák, ale chce od nás všech to samé bez výjimek a táhneme za jeden provaz. Koušu ty tréninkové dávky občas dost s nelibostí, ale na hřišti je to pak znát takže za mě OK.
Jaké to je mít v týmu hrajícího trenéra? Je to spíš takový Jirka Luňák (seriál Okresní přebor), nebo to bereš jako pozitivum, že s vámi trenér i hraje?
Upřímně... Chtěl jsem mu dát původně sežrat to, jak mě občas štve právě zde, ale nebylo by to asi úplně upřímné. Na Kůču si bohužel stěžovat nemůžu, protože i když má dvojroli, na hřišti umí sám přijmout kritiku. I když to s ním není úplně jednoduchý, tak umí najít takovou tu správnou hladinu mezi trenérem a hráčem a věřte mi, že když ty šílenosti, co pro nás připravuje na tréninku, absolvuje s námi, kouše se to mnohem lépe. Ale chtěl bych podotknout, že hodně tomu pomáhá Adam Forman, který se napevno posunul do pozice asistenta a je to najednou zase o parník lepší. Je vidět i ten pohled na věc přímo z lavičky, když je Kůča na hřišti s námi.
Máš ještě nějaké fotbalové ambice na vyšší soutěže?
Takových ambicí jsem se dávno vzdal, jak už jsem řekl v první odpovědi. I když se mi trenér snaží ukázat, že to tak být nemusí, ale tam kde jsem teď, jsem maximálně spokojený.
Koukal jsem, že k vám do kabiny přišlo během poslední doby hodně nováčků. Jak zapadli a jak kabina funguje?
Já jsem přišel už v zimě a kluky jsem znal. Po přemlouvání jsem donutil i Martina Rubriciuse například, který je výborný fotbalista a kluk do party. Poté kluci od Toužimi, kteří zapadli opravdu rychle, a tak bych mohl pokračovat dál a dál. Je tam zdravá konkurence, ale kabina funguje nesmírně dobře a to i mimo hřiště. To je důležitý stavební kámen proto, čeho chceme dosáhnout.
A na závěr, ať se trochu zasmějeme... Kdo je největší pohádkář a vyprávěč neuvěřitelných příběhů ve vaší kabině? A pamatuješ si na nějaký takový příběh, který je možné publikovat?
Já si myslím, že i já osobně obsadím vysoké příčky. Jsme totiž fakt parta pacientů. Teď během zápisného, jak je v Chotíkově tradicí, nováčci musí zpívat. Jenže byla na vsi diskotéka a pana Lopatu nenapadlo nic lepšího, než to zařídit abychom zpívali před lidmi. Neuvěřitelná ostuda. Hlavně tedy Kašpar Klepal, učitel jehož vysoké C by na žebříčku hitparád obsadilo přední pozice.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.