Dokonalou přípravou na fotbal jsou děti, prozradil Petr Břichnáč

Prvním hráčem kola v letošním ročníku OP jste hlasováním ustanovili Petra Břichnáče z Plaňan. Petr je dlouhá léta věrný plaňanským barvám a patří ke stálicím sestavy. Nabízíme vám nyní krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co se? Petře, v Plaňanech během dlouhé pauzy změnilo?
Hlavní změnou je pozice trenéra, Jirka Krupka odstoupil a převzalo to domácí trio Petr Málek, Lukáš Ležal a Vladimír Nágl starší. Nějak výrazně se neoslabilo a dokonce přišli i nové tváře, takže budeme věřit, že kádr na okres má. Jinak v areálu hřiště se nyní buduje, dělají se nové kabiny a dětské hřiště.
Co očekáváte od nadcházející sezóny?
V okrese je nyní velká spousta kvalitních týmů a možnost si zahrát proti kvalitním soupeřům na kvalitních hřištích. Jen doufám, že nám soutěže brzo zase nestopnou. Myslím, že Velim na tom bude velice dobře a překvapit určitě můžou Štítary.
Jaký je cíl mužstva pro tuto sezónu?
Uvidíme po pár kolech, jak na tom obecně jsme. Určitě chceme hlavně doma co nejvíce bodovat a hrát klidný střed tabulky. Kdo se snažil a udělal si čas na tréninky, tak toho teď může využít. Netrénovalo se dlouho, ale intenzivně.
Jak jste se celé jaro a před soutěži připravovali?
Někteří z nás se i během pandemie snažili připravovat individuálně. Mě, vzhledem k věku, ani nic jiného už nezbývá (smích). Když se to uvolnilo, chodili jsme alespoň na umělku, nebo pak na hřiště hrát fotbálek a to se nás scházelo občas i dvacet. A v srpnu jsme začali intenzivně trénovat, trenéři že zaměřili hlavně na vytrvalost.
Jak jste ze svého pohledu viděl zápas v Bečvárech?
V Bečvárech první půle nebyla úplně dobrá, měli jsme daleko hráče od sebe. Bečváry tam mají zkušené kluky, kteří když dostanou prostor, dokáží toho využít. Na druhou stranu my zahazujeme vyložené šance. V druhé půli jsme se zlepšili, ale stačilo to už jen na snížení. Určitě jsme na body měli. I přívalový déšť nám pomohl, i když nás v poločase asistent Lukáš ubezpečoval, že podle meteo v telefonu určitě pršet nebude (smích).
V dalším kole budete hostit Tuchoraz. Jak si s nimi chcete poradit?
Musíme navázat na dobrou druhou půli s Bečváry a bojovat. Snad i nějaké ty kombinace a technické kousky vyjdou, hráčů na to máme dost. Určitě chceme, aby zůstaly tři body doma.
Jak jste si užil dovolenou?
Na dovolené jsme byli tady v Čechách, v kempu kousek od Přelouče, jezdíme tam od mala každý rok. Velká parta známých a kamarádů s dětmi, takže je to jedna velká show. Jelikož máme dcery 2,5 a 1 rok, je to mazec, o zábavu postaráno od rána do večera a někdy i v noci. To je pak člověk na fotbal připraven dokonale (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.