ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 3.kolo Zlínský | Krajský přebor - Fotbalista Baťova Honza Dvořáček prošel akademií Slovácka a rád vzpomíná na trenéry Hlahůlka a Psotku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, s Kvasicemi jste vedli už o dvě branky, soupeř nakonec přesilovku využil a zápas otočil, co k tomu říct?
Děkuji. Tak samozřejmě nás to všechny mrzí a štve, protože jsme chtěli v derby vyhrát, je to škoda. Na druhou stranu, hrát prakticky celý druhý poločas v deseti proti kvalitnímu týmu jako Kvasice není vůbec jednoduché. Musím kluky pochválit, nechali jsme na hřišti všechno, nemáme se za co stydět.
Tobě se podařilo dát Vaši druhou branku, co jí předcházelo?
Předcházel tomu nákop po vyhraném souboji na našem vápně, hostující stoper míč na půlce podskočil, toho využil Adam Bršlica, který šel sám na branku, stačil jsem ho doplnit, pak mi míč jen přiťukl a já jsem dával ve skluzu téměř do prázdné branky.
Derby bylo v závěru hodně vyhecované?
Zápasy s Kvasicemi jsou vždycky speciální, je to místní derby, přijde hodně lidí, každý se na tento zápas těší. Emoce k tomu patří, ale nemyslím si, že to bylo ke konci nějak extra vyhecované. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, byli jsme blízko, ale Kvasice ke konci zápasu ukázaly svoji kvalitu.
Jak se Ti líbí na Baťově? Jak hodnotíš Vaše prozatímní výkony?
Tak jsem na Baťově něco přes rok a líbí se mi tu hodně, je tady skvělá parta včetně trenérů a realizačního týmu. Do sezóny jsme vstoupili špatně, dvě prohry na úvod nejsou ideální, nicméně věřím, že teď se ukáže charakter týmu, musíme jít koncentrovaně zápas od zápasu a vrátit se na vítěznou vlnu co nejdříve, nejlépe hned o víkendu v Bystřici pod Hostýnem.
Koho letos favorizuješ na postup do Divize?
Jsme teprve na začátku sezóny, takže je teď těžké někoho favorizovat. Soutěž je hodně vyrovnaná, každý může porazit každého, ale myslím si, že to bude někdo ze čtveřice Baťov, Kvasice, Holešov a Luhačovice. Samozřejmě bych byl rád, kdybychom to byli my.
O víkendu hrajete v Bystřici p/H, tam Vás asi bude čekat horká půda?
Určitě nás nečeká nic lehkého, Bystřice má kvalitní tým, posílili o některé hráče, my se na ně musíme co nejlépe nachystat a odvést si 3 body na Baťov. Mám tam pár kamarádů, už proběhlo nějaké popichování, takže to určitě bude mít náboj. Moc se na tento zápas těším.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvá kariéra?
S fotbalem jsem začínal v Tlumačově, ale zde jsem působil jen chvilku a přesunul se na Viktorku Otrokovice. Na Viktorce jsem byl dva roky a pak jsem začal hrát za Zlín, po půl roce ve Zlíně přišla nabídka ze Slovácka a já si měl vybrat mezi Zlínem a Slováckem. Od té doby jsem prošel akademií Slovácka až po začátek přípravy s juniorkou, ze které jsem odešel na Baťov.
Na které trenéry rád vzpomínáš?
Každý trenér má něco do sebe. V paměti mi utkvěl trenér Hlahůlek, kterého jsem měl v dorostu na Slovácku, dal nám toho hodně jak po fotbalové, tak i lidské stránce, máme s ním hodně úsměvných historek a vzpomínek. Dále trenér Psotka, od kterého jsem se za krátkou dobu co jsem s ním měl možnost trénovat, protože následně odešel do Plzně, naučil taky hodně. Spokojený jsem i s nynější dvojicí Zapletal - Sečen. Kvalita tréninků na krajský přebor je dle mého názoru vysoká.
Myslíš si, že soutěže budou kvůli koronaviru přerušeny i na podzim?
Já pevně doufám, že ne. Minulá sezóna, kterou jsme měli dobře rozehranou jak v soutěži, tak v poháru, se musela kvůli koronaviru ukončit, takže doufám, že to nejhorší ohledně koronaviru máme za sebou a na podzim se sezóna dohraje. Nicméně stát se může cokoliv.
Jaké jsou Tvoje záliby a co studuješ?
Tak záliby samozřejmě fotbal a sport obecně, kamarádi. Ve volném čase jdu na procházku se psem, zaběhat si, občas si zahraji tenis nebo vyjedu někam s kamarády. Do toho studuji vysokou školu, momentálně nastupuji do 2. ročníku na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.