ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 3.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. B, 2020-2021

Po hlasování fanoušků se stal nejlepším hráčem 3. kola Rostislav Švec z Třebovic.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře hráče kola. Podle mě si výhru jednoznačně zasloužíte, ostatně jste dál 3 góly a Váš tým si díky nim odvezl všechny body ze Svinova. Pokud byste ale měl z Vaší jedenáctky vybrat ještě někoho, komu se zápas povedl, kdo by to byl?
"Ono je to těžké, ten zápas se nám moc nepovedl, ale kdybych měl vybrat aspoň někoho, tak určitě Vladimíra Kožušníka, nebo Tomáše Pašníka, který se na hřiště dostal až na závěr, ale šlo to znát."
Zajímavé je, že jste zároveň hráč i trenér, což se ve vyšších soutěžích moc často nevidí. Jaké to je potom v kabině o poločase, když musíte klukům něco vytknout, nebo je kvůli špatnému výkonu vystřídat.
"Tím, že hraju je to o to složitější. Tak jak já můžu hodnotit kluky, tak oni můžou hodnotit mě. Vždycky, když chci někomu něco vytknout, tak musím první zhodnotit ten svůj výkon a to často není vůbec jednoduché."
Co se týče Třebovic. V jaké části tabulky byste rádi po podzimu skončili?
"Já doufám, i když teď máme nějaké absence, že je pro nás reálné umístění okolo osmého, devátého místa. Jestli budeme výš, tak budu samozřejmě rád, ale jestli zase níž, tak budu zase zklamaný."
Jste zatím spokojený s výkony Vašeho týmu?
"Zatím teda spokojený nejsem, první zápas jsme prohráli 5:0 proti Strahovicím, a i když si myslím, že to je tým, který bude v top 4, tak je ten výsledek pořád špatný. Druhý zápas byl o něco lepší, ale pořád to nevypadalo tak, jak bych si představoval."
Jaká je Vaše zatím nejvyšší gólová hranice a myslíte si, že ji máte šanci tuto sezónu přesáhnout.
"No to asi ne (smích). Jednu sezónu, když jsem hrál v Suchých Lazcích jsem dal asi 30 gólů, ale byla to 3. třída a my zrovna měli v týmu kluky, kteří hráli předtím vysoko. Byla to taková sezóna, kterou jsem předtím neměl a potom už vůbec ne."
Vrátíme se trochu do minulosti. Jakými kluby jste zatím prošel?
"No tak já jsem odchovanec Baníku Ostrava, kde jsem byl od nějakých 7 let a vydržel jsem tam až do B mužů. Potom jsem hrál 2. ligu v Trnovicích a Vítkovicích, pak jsem šel pracovat do Čech, takže jsem si zahrál i chvilku ve Vlašimi. No a za pár let, jsem se vrátil tady na Ostravsko, kde jsem hrál v Porubě divizi. Potom jsem tady prošel pár mužstev okolo jako Háj ve Slezsku, Markvartovice, Suché Lazce, Ludgeřovice a naposledy, než jsem šel do Třebovic, jsem byl jako hrající asistent v Ludgeřovicích."
Jde vidět, že karieru máte bohatou, a to i ve vyšších soutěžích, ale přesto, kdybyste měl vybrat Váš nejoblíbenější fotbalový moment, který by to byl?
"Já vlastně ani nevím, přemýšlel jsem nad tím, protože jsem se díval na otázky, které jste dával minule, ale já si žádný takový výrazný moment nepamatuju. Spíš jsem pyšný na to, že teď, jak většina kluků končí s fotbalem ještě v dorosteneckém věku, tak já u toho fotbalu pořád jsem a to už je mi skoro 40."
Na jakém postu jste hrál jako malý?
"Já jsem začínal jako stoper, tam jsem v dorosteneckém věku hrál i na reprezentační úrovni, potom, protože nejsem moc vysoký, jsem přešel na pravého beka. A teď v těch nižších soutěžích hraju vesměs středního záložníka."
Kdo a proč byl nebo aktuálně je Vaším fotbalovým vzorem.
"Já se přiznám, že úplně fotbalový vzor jsem asi neměl, vždycky jsem fandil Baníku, a když to vezmu zpětně, tak obdivuju kariéru Milana Baroše, s který jsem i chvilku hrál, ale že bych měl přímo nějaký vzor, to se říct nedá."
Čemu se kromě fotbalu ještě rád věnujete?
"Já teď už nejradši odpočívám asi (smích), i když to doma neslyší moc rádi. Ne jinak jezdím na kole a teď jsem se trochu naučil na kolečkových bruslích."
Máte nějaký předzápasový rituál?
"Čeho jsem si všiml, tak si vždycky první dávám pravý chránič a zavazuju pravou kopačku, ale jinak asi nic neobvyklého."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.