Zdeněk Buček: Všechny zákroky byly „easy“

Také ve druhém kole ankety o nejlepšího hráče I. A třídy kraloval fotbalista Jakubčovic nad Odrou. Zatímco minule putovaly hlasy na konto Aleše Pavelky, nyní získal více než padesátiprocentní důvěru zkušený gólman Zdeněk Buček, který se v zápase proti Chlebičovu blýskl čistým kontem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakubčovice vyhrály úvodní dvě kola soutěže i naší ankety. Počítali jste s takovým úspěchem? Zatím jde všechno až nečekaně snadno…
Rozhovor bych chtěl tentokrát vést s menší nadsázkou a špetkou jízlivého humoru a tak Vám i budu odpovídat… Když máte v týmu hráče (Kamil, Chalup, Ruda), kteří mají pravou nohu jen na opírání a zakončení z pětníku pilovali zřejmě podle Raheema Sterlinga z Manchesteru City, je šest bodů po dvou kolech zázrak…
Kdo v kabině hecuje hlasování a co dobrého svým spoluhráčům upečete?
Tradičně Malin. Na hřišti toho moc nenaběhá, tak si to kompenzuje v šatně. Špaldová mouka klukům minule moc „nejela“, ale kuchyně je můj druhý domov, polepším se. Tchán má za domem ovocný sad, bude bublanina s čerstvým ovocem. Vždy po zápase chtějí kluci do Mc Donaldu, tak se to zase pokusím vyvážit něčím zdravějším.
Nominaci jste si vysloužil kvalitním výkonem v utkání s Chlebičovem. Jaký to byl zápas? Co jste stačil vypozorovat z branky?
My máme všechny zápasy stejné. Jsme fotbalovější, ale vpředu je to festival zahozených šancí… Škoda, že se Milan Baroš nenarodil v Jakubčovicích. Myslím si, že bychom s ním šli okamžitě minimálně o dvě soutěže výš.
Který ze zákroků byl nejtěžší?
Víte, jak to je. Když to chytnu, byl lehký, když ne, říkám, že to chytit nešlo, takže s nulou vzadu musím konstatovat, že všechny zákroky byly „easy“.
Zatím máte na kontě plný počet bodů. Jste maximálně spokojení anebo ještě cítíte rezervy?
Osobně jsem hlavně rád, že se zase hraje. Už jsem těch rodinných oslav měl až po krk. S tchánem a švagrem zase každý víkend „utíkáme“ na milovaný fotbálek.
Kam až sahají ambice mužstva? Pomýšlíte i na krajský přebor?
Odpovím stejnými slovy jako můj spoluhráč Aleš Pavelka v minulém rozhovoru – „dobrej joke“. Budu spokojený, když budeme hrát nahoře.
V nadcházejícím kole narazíte na Slavkov. Co čekáte od tohoto soupeře? Jak se na něj připravíte?
Hru budeme doma diktovat od první minuty. Snad se zase prosadí náš hvězdný kanonýr a mediální hvězda minulého kola. Tréňa nás na ně připraví tak, abychom brali tři body a potěšili naše věrné fans, kterým tímto moc děkujeme za jejich neutuchající podporu.
Vy jste sice odchovancem Stachovic, ale kromě krátkého působení v Komárově, Pusté Polomi a Fulneku jste vždy nastupoval za Jakubčovice. Co pro vás tento klub znamená?
Teď na chvílí zvážním… Dobrá kabina je základ úspěchu každého sportovního týmu. Takový Kanga by si u nás ani neškrtnul. Fakt jsem za kluky rád, že se mnou vydrží a mají mě rádi takového, jaký jsem. S čistým svědomím můžu říct, že Jakuby jsou moje srdcová záležitost.
Máte ještě nějaký nesplněný sen? A na co jste během své kariéry nejvíce pyšný?
„Popravdě“ Laštůvka už není nejmladší a bývalý trenér Jakubčovic pan Grussmann je teď sportovním ředitelem Baníku, takže čekám, kdy zazvoní telefon… (smích) Jednou se mi zdál sen, že Ruda přišel na nedělní zápas úplně ready, aniž by nepropařil celou sobotní noc. Bohužel, byl to jen sen. Teď už víte, proč máme domácí hrací den sobotu. Nejvíce mě potěšil postup s Jakubama do I. B třídy.
Brankáři většinou mívají předzápasové rituály. Co dodržujete vy?
Většinou si naplánuji minimálně dvanácti hodinovou směnu, postavím nějakou hrubou stavbu nebo aspoň pergolu, pak odchytám zápas a jdu zase na noční. Kdybyste měli nějaký prášek na spaní, po kterém na chvíli zdřímnu, sem s ním…
Kdo je vašim gólmanským vzorem? Koho obdivujete?
Gianluigi Buffon – jen kvůli němu jsem si poprvé stoupl do brány. Obdivuji hráče Viktorie Plzeň, že je ještě baví vyhrávat takovým způsobem – viz minulé kolo proti Opavě. Kdo mě zná, ten ví, že u mě je duch fair play na prvním místě a ten přeji všem týmům v každém zápase na jakékoliv úrovni.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.