Tomáš Dietrich - Chtěli bychom konečně postoupit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře a řekněte, kdo nejvíc hecoval hlasování?
Rád peru a vařím….
Jakou odměnu přinesete do kabiny. Bude to tradiční láhev, nebo si přichystáte něco netradičního?
Kočku mám doma…
V zápase s Jakartovicemi vám nevyšel první poločas, ve druhém jste zápas pěti góly otočili. Jak vy na něj sám vzpomínáte?
Máte pravdu, první poločas nám nevyšel. Sice, jsme měli tři šance, ale nedotáhli jsme je. Poté, díky naši nepozornosti Jakartovice skórovaly a my jsme začali panikařit. Snad každý balon jsme zbrkle nakopávali dopředu a mysleli si, že to hned otočíme. V kabině jsme si k tomu něco řekli a ve druhém poločase jsme konečně začali hrát to, co jsme potřebovali. Ondra Šmalec dal rychlý a krásný gól, čím nás uklidnil a už to šlo.
Vstřelil jste dvě branky. Jakým způsobem padly?
První, balon se ke mně v šestnáctce odrazil a já ho doklepnul. Na druhém má největší zásluhu Roman Kokošek, který vyvezl balon přes půl hřiště, chtěl si na hranici šestnáctky narazit s Michalem Jamnickým, ale ten se rozhodl pro mě (smích), a já střelou k tyčce nedal brankáři šanci, skákal zbytečně.
Jak blízko jste byl vstřelenému hattricku?
Trenéři byli proti, hned po gólu mě vystřídali…
V prvních dvou zápasech jste vsítil čtyři góly. Neaspirujete na korunku krále střelců?
Řeknu to asi takhle…každý hráč by chtěl být králem střelců a nebudu říkat, že by mě to taky nepotěšilo, ale je to individuální ocenění a já letos toužím po kolektivním….a to po postupu do vytoužené 1. B třídy.
Stěbořice se dlouho snaží postoupit výš. Jaké jsou letos ambice a koho považujete za největšího soupeře?
Snaží a bohužel mají i smůlu, několikrát skončili druzí, když postupovali dva, tak skončili třetí…když byli loňskou sezónu po podzimu první, tak se soutěž nedohrála a výsledky se anulovali. Takže chybí tam i to štěstíčko, ale i tomu se musí jít naproti…. Moc by si přál, aby se to letos povedlo… ale hlavně, ať jsme všichni zdraví, fotbalem se bavíme a ono to jednou přijde. Největší soupeř? To je těžko říct, tím, že nás všichni považují za favorita, tak se chce na nás každý vytáhnout a každý zápas je těžký….
Před sezónou jste přestoupil ze Slavkova do Stěbořic. Co vás k tomu kroku vedlo. A neberete to jako sešup dolů, přeci jen Slavkov hraje o dvě soutěže výše?
Já už jsem přestoupil v zimě, bohužel sezóna dopadla, jak dopadla. Vždycky jsem říkal, že se do Stěbořic vrátím, mám tady spoustu kamarádů, rodinu. V mém věku se už chci fotbalem hlavně bavit, takže je mi svým způsobem jedno, jestli je to okres nebo A třída…
V týmu jste se sešel se svým bratrem Martinem. Jak funguje zatím tato spolupráce?
No, pro mě bylo celkem překvapení. Brácha má zdravotní problémy a říkal mi, že už to na fotbal nebude…a najednou sedí vedle mě v kabině. Asi jsem mu chyběl. Spolupráce, teď mi moc nechce nahrávat, asi má strach, že mu gólově moc uteču, takže si budu muset promluvit s trenérem, co s ním uděláme.
Jak vy sám jste zapadl do týmu? Na jaké pozici se vám hraje nejlíp? S kým v týmu si nejvíc fotbalově vyhovíte?
Výborně, kluci mě milují…(smích)to se musíte zeptat jich, já se cítím dobře. Nejlíp v útoku. Jsme tým, nemám jedince.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Mám, ale ten si nechám pro sebe.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.