Milan Machalický - Zápas dopadl ve všech ohledech nejlépe, jak jen mohl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Předem bych Vám chtěl pogratulovat k výhře v naší anketě o hráče kola. Jaké z toho máte pocity?
Moc díky. :) Pocity.. Rozhodně štěstí a spokojenost, že zápas dopadl ve všech ohledech nejlépe, jak jen mohl. Tři body, vzadu bez inkasovaného gólu, hráč kola.. Co víc si na úvod přát. :)
Máte již představu, co od Vás kluci v kabině očekávají?
I když vše bylo hrozně narychlo, věřím, že Krnovu zapadám svým stylem hry do systému a budu pro ně přínosem. Myslím, že z pozice stopera má hráč největší přehled o hře, a také nejvíc času a klidu hru dirigovat a řídit. Řekl bych, že toto je mou největší předností a to je tedy důvod proč tu jsem.
Váš první zápas za Krnov a ihned jste se stal hráčem utkání. Očekával jste to a jak zápas vypadal z Vašeho pohledu?
Oficiálně mi bylo potvrzeno, že mohu do zápasu nastoupit cca den před ním a já jsem ani pořádně nevěděl, kde Krnov je (smích), natož třeba něco o spoluhráčích, trenérovi atd. Nicméně na zápas jsem se opravdu těšil, a i přesto jak složitá situace to byla, tak si myslím, že jsem se s tím vypořádal v rámci možností dobře.
Jste se svým i týmovým výkonem spokojen?
Jak jsem řekl, se svým výkonem v rámci možností ano, možná si spoustu lidí řekne, že mám něco odehráno, nějaké zkušenosti atd., a tak to musím zvládnout... Ale nastoupit do relativně těžkého utkání se spoluhráči, které jsem ani neznal jménem, určitě jednoduché nebylo. Vím, že mohu podat daleko lepší výkon a věřím, že to ukážu. :) Týmový výkon pro mě byl od první minuty obrovsky pozitivní.. Postupně jsem se začal rozkoukávat, poznával spoluhráče jak po fotbalové stránce, tak jmény (smích) a zápas sem si opravdu užil.
Přestup do Krnova se “upekl“ na poslední chvíli, den před zápasem. Rozhodoval jste se dlouho, zda tuto nabídku přijmete?
Ne. Po telefonátu s trenérem Krnova jsem měl jasno. Je pravda, že poté ještě narychlo přišla další nabídka, ale tu jsem odmítl a jsem tady. :)
Přišel jste do úplně nového prostředí nebo jste již s některým z Vašich spoluhráčů znal z dřívějška?
V den zápasu sem se podíval na jména a tváře hráčů Krnova na webových stránkách, a nepoznal sem ani jednoho z nich.
Vraťme se trochu do historie. V kolika letech jste s fotbalem začal a kdo Vás k němu přivedl?
Myslím, že to bylo někdy ve věku pěti let a byl to můj táta. :)
Kterými kluby jste v dosavadní kariéře prošel?
Jsem odchovanec Sigmy, kde jsem strávil většinu své fotbalové kariéry. Byl jsem nějaký čas v Brně, a n+jaký čas v Karviné. Poslední půlrok v ČR jsem strávil v Zábřehu a poté se vydal směrem Rakousko.
Dle zjištěných informací jste odehrál v první lize 12 zápasů za Sigmu Olomouc. Nemrzí Vás s odstupem času, že jste jich nepřidal více?
Přiznávám, že to bylo asi nejlepší období mé fotbalové kariéry, na které si občas rád zavzpomínám, ale rozhodně nad tím nepřemýšlím tak, že teď je vše špatně. Vždy jsem měl možnost sám za sebe rozhodnout o své budoucnosti, a to vše mě dovedlo tam, kde jsem dnes (není vztaženo výhradně k fotbalu, ale k životu jako takovému :) ) a tady jsem spokojený.
Se kterým z nových spoluhráčů si nejvíce rozumíte?
Na to asi nejsem schopen po těch třech hodinách, co jsme spolu strávili, odpovědět. Věřím, že si budu rozumět s celou kabinou. :)
Jaké máte v této sezóně s Krnovem ambice?
Myslím, že minulý rok hráli někde okolo pátého místa a věřím, že i tuto sezónu budeme hrát na vrchu tabulky. Nerad prohrávám. :)
Kdo je nebo byl Vaším fotbalovým vzorem a proč?
Neřekl bych vzor, ale rád sleduji Neymara Jr.. V jeho podání vypadá fotbal opravdu hrozně jednoduše a elegantně.
Za jaký vysněný klub byste si chtěl zahrát?
Kdyby jste se mě na to zeptal v patnácti letech, asi bych Vám řekl AC Milán, kterému jsem vždy fandil ale dneska... Už žádný vysněný klub není. :)
Máte radši podzimní či jarní část sezóny?
Jarní... Když se blíží sezóna ke konci a začíná boj o umístění.
Máte nějaké předzápasové rituály?
Nemám a ani v minulosti jsem neměl.
Čím nejraději vyplňujete volný čas?
Mám přítelkyni a tříletého syna, takže určitě s nimi. :)
Vzpomenete si na nějaký fotbalový zážitek, který se Vám vryl do paměti?
Určitě to je zážitek z druhé fáze kvalifikace na ME do 17 let (kde jsem odehrál všechny zápasy v základní sestavě) kde jsme hráli proti Rusku a hrála proti nám jména, která jsem ještě nedávno viděl v A týmu Ruské reprezentace nebo základní sestavě CSKA Moskva či Zenitu Petrohrad.
Co byste vzkázal klukům do kabiny?
Myslím, že minimálně z poloviny je toto mé ocenění jejich zásluha. :) To oni mi pomohli to celé zvládnout, přijali mě mezi sebe tak, abych se cítil dobře a tím mi vše hrozně ulehčili. Takže všem moc díky. :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.