Drbal: Někdy si připadám jako v blázinci

Hráčem 32. kola se stal Pavel Drbal z Rosic, který vstřelil ve vítězném utkání s béčkem Sigmy (3:1) jednu z branek. Svoji mládežnickou kariéru strávil ve Zbrojovce Brno, poté sbíral třetiligové zkušenosti a nyní je spokojený v Rosicích a doufá v umístění v první polovině tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
K fotbalu mě přivedl děda už ve čtyřech letech. Vlastně celé mládí jsem strávil ve Zbrojovce Brno, kde jsem si prošel všemi kategoriemi. Poté jsem se na půl roku vydal sbírat první třetiligové zkušenosti do Žďáru nad Sázavou a po půl roce do HFK Olomouc. Odtud jsem zamířil již do Rosic, kde jsem až doteď. Má fotbalová kariéra není až tak pestrá a pevně doufám, že to tak i zůstane.
Na jaké angažmá vzpomínáte nejraději a proč?
Vzpomínat ani příliš nemusím. Je to rozhodně moje nynější angažmá v Rosicích. Se spoustou kluků se známe už ze Zbrojovky. Někdy, když přijdu k nám do kabiny, tak si řeknu, jestli jsem nepřišel do blázince. Moc rozdílů byste tam nenašli.
Na které naopak nejméně a proč?
Nejhorší vzpomínky jsou pravděpodobně ze Žďáru nad Sázavou. Bohužel je to vlivem toho, že ta sezóna byla pro tým sestupová.
Proč vám to nevyšlo ve Zbrojovce?
Ve Zbrojovce byla velká konkurence a mnoho šikovných kluků. Občas se našel i někdo rychlejší a dynamičtější než já. Tam bych viděl ten hlavní kámen úrazu.
Jste překvapen, že se jako nováček držíte tak nahoře?
Určitě to neberu jako překvapení. Máme v týmu široké zastoupení - někdo je dobrý atlet, někdo má výbornou kopací techniku, někdo má sílu jako kůň a někdo u toho třeba jen dobře vypadá. Když ale trenér spojí tohle všechno dohromady a dá nám k tomu noty, tak z toho je většinou na hřišti dobrý výsledek.
Jaký je váš cíl v letošní sezoně?
Často je náš tým spojován spíše s bojem o záchranu. Je dobré mít úctu k jako nováček soutěže. Přesto se občas koukáme i na týmy v horních patrech tabulky. Určitě by bylo krásné skončit v první polovině tabulky, ale vyhrát může jen jeden tým, tak proč to nemůžeme být zrovna my?

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.