Během své kariéry lituji jen toho, že jsem si na fotbal neudělal více času, říká petrohradská opora Karel Pros

Po polovině soutěže okupuje Petrohrad devátou příčku. Byť je klub nováčkem v soutěži, ze slov Karla Prose je patrné, že se nedá hovořit o spokojenosti. Neuspokojivá tréninková docházka je základem špatných výsledků. Nejen o dění v klubu se nám Karel Pros rozpovídal. Za Sokol vstřelil hráč jedenáctého kola bezmála polovinu podzimních branek, a tak je pro klub jednou z klíčových postav.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Je za námi polovina soutěže a Petrohrad se nachází na jedenácté příčce. S jakými ambicemi jste do vyšší soutěže šli a plníte si své cíle?
Jsme devátí, ale i tak to není nic moc. V týmu se mění hráči, na které si musíme zvykat a to trvá. Vyšší soutěž je znát a své cíle si moc neplníme. Čekal jsem střed tabulky, ale máme velký problém sjednotit se na zápas.
S jakými cíly naopak vstoupíte do jarní části?
Chceme zlepšit výsledky a zaměřit se na to, co nám dělá největší problém.
Koho byste označil jako tahouna a největšího dříče?
Jednoznačně kapitána mužstva Miroslava Ibla. Je na něj spoleh a má neskutečnou fyzičku.
Vy sám osobně máte podíl bezmála na polovině branek svého týmu. Tabulka střelců je vyrovnaná, plánujete zaútočit na první příčku a stát se kanonýrem soutěže?
Jsem rád, když mohu pomoci svému týmu, ale důležitější je výhra. Doufám, že ještě pár gólů dám nebo rozdám spoluhráčům. Na první místo nemyslím. Bude stačit, když se posuneme v tabulce.
Jak se vůbec rodila cesta k postupu do III. třídy?
Postup byl řekl bych náhodou. Myslím, že to někdo pustil. IV. třída se hrála o dost lépe, ale III. třídou vidíme, co zlepšit.
Splnila tato soutěž Vaše očekávání?
Moc to mé očekávání nesplnilo, snad se to zlepší.
Jaká je Vaše dosavadní kariéra? Kde jste udělal první fotbalové krůčky, kdy to bylo a je nějaké rozhodnutí, kterého během své kariéry litujete?
Začal jsem někdy kolem šesté třídy v Petrohradu za žáky a zůstal jsem tam do osmnácti let, kdy už jsem hrál za dospělé. Odešel jsem do Kladna na školu a začal jsem tam hrát za SK Kladno, kde jsem zůstal necelé dva roky. Poté přišla práce a šest let jsem fotbalově stál. Když jsem se vrátil zpět, tak jsem si chtěl kopnout a šel jsem zpět do Petrohradu. Lituji jen toho, že jsem si neudělal více času na fotbal.
Petrohrad je pro hodně týmů hodně vzdálenou destinací, a tak rakovničtí příznivci až tak nemusejí mít o Sokolu ponětí. Jak byste celek charakterizoval, co je jeho největší doménou?
Ano, jsme od jiných týmů dost daleko, ale to nic nemění. Naši doménou je křivé, hrbolaté hřiště a u něj hned blázinec (smích).
Jak probíhají v Petrohradě tréninky a vůbec zimní příprava? Jste Vy sám osobně spokojen s tréninkovou docházkou nebo je co zlepšovat?
Trénink není a ani žádná příprava, proto to taky tak vypadá a nedaří se lepším výsledkům. Když už se sejdeme, tak jsme tam v pěti lidech.
Na jaký post Vás trenér nejčastěji staví a na jakém hrajete nejraději?
Hraji v útoku nebo v záloze, ale mám problém s fyzičkou, proto raději hraji v útoku.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem a kdo si naopak Vaše sympatie nikdy nezískal?
Vzorů je více. Messi je legenda a prvotřídní hráč, ale mám rád Mohameda Salaha. Jeho hra a rychlost je neskutečná.
Sparta, Slavia nebo Plzeň?
Jednoznačně Slavia, není co dodat. Výborný tým, hráči a vynikající trenér.
Dáváte si do nového roku nějaká předsevzetí, třeba kolik nastřílet gólů?
Žádné předsevzetí si nedávám. Je složité si je dávat, když se nedokážeme sejít na trénink a kolikrát skoro ani na zápas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.