ROZHOVOR S HRÁČEM PODZIMU?? ROVNOU SE DVĚMA!!!

Hráčem podzimu 2019 v 1.A třídě Plzeňského kraje se po Vašem hlasování stal Martin Trojovský, hrající za SK Petřín Plzeň B. Neměl to však jednoduché. Do poslední chvíle držel vedení jeho bývalý spoluhráč, Jiří Motl, který nyní hájí barvy vedoucího celku soutěže, TJ Žichovice.

Právě kvůli tomuto vyrovnanému boji jsme oslovili oba kluky, se kterými jsme udělali krátký společný rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pánové, oba zdravím a smekám před takto vyrovnaným soubojem. Můžete mi prozradit, jakou reklamu jste zvolili, že jste celkové hlasování v podstatě ovládli?
Martin: Ahoj, velký podíl u mě má rodina a kamarádi, které jsem urgoval víc než hodně. Taky nesmím zapomenout na kabinu, která viděla, že bych moji výhrou mohl hezky přispět na dokopnou.
Jiří: Ahoj. Stejně jako u Martina má na mém druhém místě ankety podíl hlavně rodina včetně babičky a všichni kamarádi. Naše kabina to měla těžké, jelikož se snažila udržet v popředí jak mě, tak mého spoluhráče Žakyho (David Žáček). Což se bohužel nepovedlo. Samozřejmě jsem se hned na prvním tréninku dozvěděl, na kolik mě druhé místo v anketě vyjde. Naštěstí je to "jen" místo, jinak by to bylo dražší (smích).
Koukám, že pokladny obou mužstev se nám daří celkem plnit. Taková záludná otázka, aneb jak moc jste chtěli vyhrát... Dali jste svůj hlas i někomu jinému, než jen své osobě? A dokážete odhadnout, kolikrát jste pro sebe klikli?
Jiří: Tak to k tomu patří tyhle “výhry”... Ano, několikrát jsem se snažil pomoci Žakymu, hlavně na konci ankety, ale bohužel se to nepodařilo. Kolikrát jsem klikl, to nedokáži odhadnout (smích). Řekl jsem si, že do té doby, než mě Martin dožene budu hlasovat, jakmile mě předehnal, tak už jsem tam zašel párkrát a ani nijak zvláštně jsem to neurgoval u ostatních. Akorát na konci jsem se snažil Žakyho dostat na třetí místo, ale hlasující armáda z Petřína byla obrovská.
Martin: Vyhrát jsme chtěli oba, takže jsme dělali úplně všechno, aby jeden byl před druhým. Pár hlasů jsem na konci poslal Petrovi (Petr Škarda, pozn. redakce), aby jsme ovládání stupně vítězů, protože to byl souboj mezi Petřínem a Žichovicemi i na 3. místě. A jestli jsem poslal pár hlasů sobě? Pár jich určitě bylo, protože jsem cítil to 1. místo. (smích)
Je mi to jasné. Mezi Petřínem a Žichovicemi neprobíhal souboj o přední příčky pouze v této anketě, ale probíhá i na hřišti. Jak podle vás dopadne jaro? Zamotá se celá soutěž, nebo už máte představu, jak celý ročník skončí?
Martin: Tak oba bychom určitě chtěli obhájit 1. místo. My na Petříně uděláme maximum pro postup z 1. místa. Podle mého se ještě střed tabulky zamotá, ale první 4 týmy budou bojovat o to, kdo skončí první.
Jiří: Pro nás je hlavním cílem postoupit do krajského přeboru z prvního místa. Všichni v kabině víme, že to bude velmi těžké, jelikož na Petříně je velmi široká základna hráčů, kteří pendlují mezi A-týmem a B-týmem, ale s našim kvalitním a zkušeným mužstvem se popereme o první místo a kraj si chceme zasloužit. Pro všechna mužstva bude důležité začátek jara. Nevím, jaké kdo měl změny v kádru, které také budou hrát svoji velkou roli. Každopádně bych si přál, aby soutěž byla zajímavá pro všechny fanoušky a všechny týmy předváděly kvalitní a útočný fotbal.
Teď směrem k přípravě. Některé týmy začaly s přípravou už v průběhu ledna, někdo až v únoru. Jak probíhá příprava u vás? Bylo nějaké soustředění, nebo jen tréninkové dny ve svých klubech a případné přáteláky?
Martin: Příprava na Petříně probíhá intenzivně. Začali jsme hned 1. týden v lednu s tím, ze celý leden neodehrajeme ani 1 přátelák/přípravný zápas, v lednu jsme také podstoupili klasické soustředění v Sušici, kde byla hlavní náplň běhání. V únoru už začali zimní přípravné turnaje a přípravné zápasy, takže teď je to nabité. Soupeři se samozřejmě s koncem přípravy budou zkvalitňovat a snad nás to dobře připraví na začátek jara, které bude velmi důležité.
Jiří: Naše mužstvo začalo přípravu v půlce ledna. Každý týden odehrajeme jedno utkání a kromě prvního soupeře, kterého jsme porazili 9:1 se bude jednat o týmy z krajského přeboru. Na konci února také odehrajeme pohárové utkání s týmem z Hrádku u Sušice, které určitě bude zajímavé! Na začátku února jsme absolvovali čtyřdenní soustředění v Soběšicích, kde nám trenér Čadek dal pořádně zabrat a určitě to bude znát v posledních minutách zápasů v sezóně.
Takže přípravy jedou v plném proudu. Sám jsem zvědavý, jak se bude soutěž vyvíjet a jak se jednotlivé týmy do jara připravily.
Jirko, doslechl jsem se že jsi velký Slávista a tvoje forma téměř kopíruje herní pohodu tohoto týmu. Můžeš tyto zvěsti potvrdit?
Nevím, kdo co říkal, ale kdyby má pohoda kopírovala alespoň část jejich, tak jsem dal víc než jeden gól (smích). Slavia rozhodně hrála na podzim nejlepší fotbal a doufám, že v tom budou pokračovat i na jaře. Líbí se mi, že myslí na budoucnost a chtějí stavět mužstvo na mladých hráčích.
A teď si nejsem jist, ale Martin je pro změnu Viktorián? Jak ty to máš s fanděním? A jak podle tebe dopadne Fortuna Liga? První jarní kolo už začalo a mohlo hodně napovědět.
Já upřímně nejsem fanda nikoho (smích), jsem takový fanoušek, že se možná tak podívám na finále Ligy Mistrů a tím pro mě sledování fotbalu končí. Jak dopadne f:l? Slavie by to měla vyhrát, má vysoký náskok ale s Viktorkou jsme takový náskok taky v minulosti měli a skoro to skončilo špatně.
Super chlapi, děkuji za rozhovor. Ať se daří a uvidíme se na hřišti, pokud bude všem držet zdraví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.