V Hradci Králové jsem měl full servis a nevážil jsem si toho, říká hráč posledního kola podzimu René Kropáček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím René Kropáček z Jiskry Domažlice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte utkání ve Štěchovicích?
Samozřejmě kladně. Myslím, že po většinu utkání jsme byli lepším týmem. Drželi jsme víc míč na svých kopačkách, vytvořili jsme si víc brankových příležitostí než domácí, ale bohužel jsem měl dvě stoprocentní šance, které jsem neproměnil a poločas skončil 0:0. Nakonec jsem rád za tři body, protože vím, že ze Štěchovic se body vozí těžko.
Přišel jste do Domažlic z Hradce Králové na hostování. Na jak dlouho to je a jak je v Domažlicích?
Mám hostování do konce této sezony. V Domažlicích se cítím skvěle, jsem obklopený skvělými lidmi, kteří fotbal milují a obětují pro něj maximum. Vše v klubu funguje jak má, myslím, že v Domažlicích jsou nadstandardní podmínky na 3. ligu.
Jak se vůbec zrodilo hostování na západě Čech?
Jelikož jsem šel do Hradce právě z Domažlic, chtěl jsem zpátky. V Domažlicích jsem většinu kluků znal, kádr se moc nezměnil. S panem Ticháčkem a s trenérem Vaiglem jsme se domluvili, takže nebylo moc co řešit a jsem za to rád.
V dresu Votroků jste naskočil do druhé ligy a počítali tam s Vámi. Co se změnilo?
Ze začátku soutěže jsem dostával příležitost a jsem za to rád, byla to skvělá zkušenost. Bohužel, po příchodu Weslyho, se moje pozice změnila, ale to je fotbal. Nikomu nic za zlé nemám, jen sám sobě, kdybych to měl jinak nastavené v hlavě, tak věřím tomu, že to dopadlo vše jinak, než poslední půl rok v Hradci hrát pouze za juniorku.
V Hradci jste zažil profesionální trénování, jaký je to rozdíl oproti třetí lize?
Je to opravdu skok. Přišel jsem do Hradce a byl jsem zvyklý na čtyři tréninky v týdnu. Tělo na to nebylo připravené, a proto jsem měl dlouhodobé problémy se zády. Tréninky byly opravdu kvalitní a jsem rád, že jsem se mohl věnovat pouze fotbalu. Měl jsem full servis, kterého jsem si nevážil.
Chtěl byste ještě zabojovat o místo ve vyšší soutěži?
Vím, že podzim nebyl z mé strany dobrý. Nesplnil jsem to, co se ode mě čekalo. Přes zimu se budu snažit na sobě zapracovat a uvidíme, jestli moje výkony půjdou nahoru. Pokud by přišla nějaká nabídka do vyšší soutěže, určitě bych byl rád.
Jak hodnotíte podzim v Domažlicích?
Myslím si, že jsme podzim bodově nezvládli. Čtyři zbytečné ztráty bodů v zápasech, kde jsme byli jasně lepší. To se prostě nesmí stávat, tak zkušenému kádru, který momentálně v Domažlicích je. V Mol Cupu jsme dokázali projít přes druholigové Ústí nad Labem a potrápit Duklu, která usiluje o návrat do první ligy. Na druhou stranu byly i skvělé zápasy, kdy na 3. ligu přišlo třikrát po sobě na domácí utkání přes 1000 fanoušků. To se nepovede ani ve druhé lize. Jsem rád, že jsem v Domažlicích a doufám, že se tým přes zimu ještě víc semkne a na konci sezony budeme v předních příčkách tabulky.
Anketu a hráče kola jste vyhrál s obrovským náskokem. Kdo pro Vás hlasoval?
Tak to opravdu netuším, možná kluci z kabiny. Já osobně jsem byl hodně překvapený.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.