Naší snahou je, aby si zahráli všichni, což není vždy úplně jednoduché, říká hráč kola Mojmír Vonka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mojmíre gratuluji ke zvolení hráčem kola. Co na to říkáte?
Děkuji Vám a děkuji také svým spoluhráčům a příznivcům, kteří mi poslali hlas.
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal asi v 7 letech. Ke sportu (zejména k hokeji a fotbalu) mě vedli rodiče a děda.
Kolik Vám je let?
Je mi 31 let.
Pamatujete si, kdy jste vstřelil svoji první branku?
Pamatuji si pouze svoji první soutěžní branku, kterou jsem vstřelil jako začínající hokejista. Na svoji první fotbalovou branku si ale nevzpomínám.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže?
Fotbal jsem hrál pouze do starších žáků, pak jsem se už věnoval pouze hokeji. K fotbalu jsem se vrátil, tuším, v roce 2005 (bylo mi asi 17 let), a to už jsem startoval za muže.
Jak hodnotíte podzimní část?
Pro mě osobně byla podzimní část nesmírně těžká. Od května se potýkám s vleklým zraněním břicha, které mě hodně limituje. Pokud jde o výkony Staré Hlíny, pořád je co zlepšovat. Několik zápasů jsme zvládli odehrát ve vynikající formě (fotbalově i gólově), jiné zápasy jsme se poměrně trápili. Je to ale patrně zapříčiněno tím, že máme poměrně široký kádr, který loni doplnilo 7 mladých hráčů. Naší snahou je, aby si zahráli všichni, což není vždy úplně jednoduché. Nějaký čas tak určitě potrvá, než si to všechno „sedne“. Jinak se domnívám, že (hráčská) kvalita okresního přeboru se každým rokem zvyšuje, což je jedině dobře. Kéž by tomu tak bylo i co do kvality fotbalových trávníků a kabin (na několika místech je stav opravdu žalostný). Abych podzimní část zhodnotit komplexně, zmíním ještě rozhodčí, jejichž výkony jsou pro mě osobně největším zklamáním podzimní části okresního přeboru. Přál bych si, aby se sport (fotbal) vrátil ke svým počátkům a základním zásadám (zejména fair play). Chyby dělá každý z nás (včetně fotbalistů), rozhodcovská svévole a arogance však poslední dobou „roste jako houby po dešti“. Požitek ze hry tak častokrát převyšuje pocit křivdy, protože většina rozhodčích opravdu nechce pískat na obě strany stejně (např. v podzimní části nám nebylo uznáno 7 regulérních branek). Abych ale nebyl jen negativní, jsou i světlé výjimky (z podzimní části mohu jmenovat např. rozhodčího Petra Bočka).
Jaké jsou plány na zimní přípravu?
Zimní příprava je již tradičně pod taktovou Petra Šauera (spoluhráč) a zahrnuje zejména fotbal v hale, kondiční cvičení v tělocvičně, zimní soustředění (běžky); přípravu završuje zimní turnaj ve Staré Hlíně na umělé trávě.
Budete se na jaře snažit o postup do I.B.?
Naší snahou je vyhrát okresní přebor, do I.B třídy postupovat nechceme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.