Proti Teplicím dal jednu ze svých nejkrásnějších branek v kariéře a ta mu zajistila titul hráče kola, to je bek Votroků Adrian Patrik Nemšovský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal bek béčka Hradce Králové Adrian Patrik Nemšovský. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Rozdrtili jste Teplice 7:1. Jak utkání hodnotíte?
V zápase jsme sice prohrávali s Teplicemi 0:1, ale už od začátku jsme na soupeře vyvíjeli velký tlak a vytvářeli jsme si velký počet brankových příležitostí, které jsme začali využívat zejména v druhém poločase.
Jak se zrodila Vaše branka?
Kolem půlky spoluhráč Marek Langr vyslal kolmici na Marka Vítka, kterou přeběhl a já nabíhající za obranu Teplic jsem převzal míč a naváděl si ho do středu hřiště. Do takových situací se zas tak často nedostávám, takže jsem už kolem vápna nevěděl co dělat, jestli přihrát na tandem nebo vystřelit, ale z lavičky se ozvalo: „Zkus jí”, tak jsem jí zkusil. Byla z toho jedna z mých snad nejhezčích branek v kariéře.
Vy hrajete v obraně. Kterého ze spoluhráčů byste nechtěl bránit?
Byl by to Denny Samko, Samec je menšího vzrůstu, je hodně dynamicky a má výborný driblink s míčem.
V anketě o hráče kola jste dostal velké množství hlasů. Kdo Vám k výhře pomohl?
Doufám, že výkon. Ne, o anketě jsem informoval svoji rodinu, pár přátel a kamarádů, ale mnozí přátelé sledují anketu sami. Takže určitě oni pomohli k výhře.
Jak jste zatím spokojený se svou kariérou?
Se svojí dosavadní kariérou, až na nějaká drobná zranění, spokojený tak nějak jsem. Ale určitě je místo, kam bych se chtěl ještě posunout.
Blíží se zimní přestávka. Jak budete trávit volno?
Ve volnu mám už naplánované nějaké futsalové turnaje. A od kamarádů jsem dostal nějaké výzvy na tenis a squash. Ale určitě budu také s rodinou ve Svitavách a s přítelkyní.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem a za jaký klub byste si chtěl zahrát?
Tak mým idolem je španělský bek Sergio Ramos. Takový ten dětský sen zahrát si za velkoklub by byl určitě Manchester United nebo Borussia Dortmund, hlavně kvůli té fanouškovské kulise. Musí to být skvělé nastupovat před takovými fanoušky.
Zažíváte první sezónu mezi dospělými. Jak velký je to pro Vás skok z juniorské soutěže?
Já jsem vycházel z U19, ale měl jsem příležitost nastoupit v pár zápasech, rozdíl je to velký a oproti U19 se nebudeme snad ani bavit. Je znát vyspělost týmů a hráčů, zejména těch civilních, kteří s třetí ligou a nejen s ní mají letité zkušenosti.
Nastoupil jste i v reprezentaci do sedmnácti let. Co to pro Vás znamenalo?
Splnění snu. Reprezentovat naší zemi, i když to bylo v mládežnické kategorii, je čest. Velká motivace do další práce a odměna za tu odvedenou. Dnes je to krásná vzpomínka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.