Martin Sabó - Máme v kabině skvělou partu a táhneme všichni za jeden provaz

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Jak toto ocenění vnímáte?
Děkuji. Každé ocenění potěší, takže ano, vážím si toho.
Poputuje někomu poděkování za hlasy?
Samozřejmě. Chtěl bych poděkovat všem lidem, který mi ten hlas poslali, ať už to byli přátelé, spoluhráči a další…Vážím si toho.
Co jste si připravil pro kluky do kabiny?
No, nějaké pohoštění do kabiny mě určitě nemine.
Do naší nominace jste se dostal za brzkou branku do sítě Brušperku. Jak na zápas vzpomínáte?
Vůbec to nebyl jednoduchý zápas. Od prvních minut to bylo zbytečně dost vyhrocené. Podařilo se nám dát velice brzy branku, což bylo důležité, nicméně i po vyloučení jsme v deseti hráčích byli lepším týmem a jen škoda, že jsme neproměnili další šance a neodvezli si tři body.
Popište nám ji, prosím, z Vašeho pohledu.
Byla to jedna z těch jednodušších branek. Ze středu hřiště jsem dostal přihrávku do kraje velkého vápna, kde mou střelu napoprvé brankář vyrazil, ale na druhý pokus už byl krátký.
I přesto, že jste hráli přes padesát minut bez vyloučeného Ostráka, tak jste až na úvodních deset minut druhého poločasu Brušperk přehrávali. Čím to podle Vás bylo?
Ano, máte pravdu. Očekávali jsme, že nás z kraje druhého poločasu Brušperk bude tlačit a bude chtít přidat druhou branku. V kabině jsme se o poločase na to připravovali. Víme, že fyzicky jsme na tom dobře, takže jsme věděli, že nás Brušperk ani s hráčem navíc neuběhá a neunaví. Nicméně jsme poté přebrali iniciativu na hřišti my a soupeře jsme i v deseti hráčích přehrávali. Jen škoda, že jsme neproměnili nějakou z šancí, které jsme si vypracovali. Při troše štěstí bychom si odvezli namísto jednoho bodu tři.
Krnovu patří po podzimu čtvrtá příčka. Čekal jste takový výsledek před sezónou?
Takový vývoj upřímně nečekal nikdo. Na to, že máme 2. nejmladší kádr v soutěži, je to celkem překvapující. Mladí kluci v kabině dobře zapadli a zapracovali se a důležité je, že chtějí na sobě pracovat. To, kde se v tabulce pohybujeme, je především díky tomu, že máme v kabině skvělou partu a táhneme všichni za jeden provaz. Toto je hlavní důvod úspěchu. Do sezóny jsme vstupovali s tím, že se chceme pohybovat v klidném středu tabulky a vyhnout se tak sestupovému pásmu. Nakonec je z toho 4. místo, což je, řekl bych, příjemný nadplán. Věřím tomu, že i na jaře budeme praktikovat stejný fotbal, který hrajeme a budeme se nadále pohybovat v první pětce.
V posledních dvou zápasech jste se rozstřílel a vstřelil obě branky svého týmu. Nemrzí Vás, že už je konec podzimu?
Upřímně ani ne. Věřím, že nějaké branky dám i na jaře a jelikož už se někteří hráči ke konci sezóny potýkali se zdravotními problémy, je lepší, že už sezóna skončila.
Když už jsme u toho, raději branky dáváte nebo připravujete svým spoluhráčům?
Každý hráč rád dává góly, ale ani jednu z variant nepovyšuju nad tou druhou, je jedno jestli dáte gól nebo asistujete, důležité je, že jsou z toho nakonec body. Je to kolektivní sport.
Kdo Vás přivedl k fotbalu?
Byli to mí rodiče s bratrem.
Kterými kluby jste ve své kariéře prošel?
Od mládí až do mužů jsem prošel v klubu SFC Opava, poté jsem působil v Hlučíně, Frýdku Místku, Mikulovicích, Rakousku, Kravařích a Krnově.
Přimělo by Vás něco, změnit dres Krnova?
Momentálně asi ne. Jsem tady spokojený. Krnov za tu dobu vnímám už jako svůj druhý domov. Město znám dobře a mám tady spoustu přátel. Lidé tady na fotbal chodí a vždycky chodili v pěkném počtu, za což jím patří velký dík, že nás takto podporují. Koneckonců to hrajeme pro ně.
Čím rád vyplňujete Váš volný čas?
Volný čas rád trávím se svou přítelkyní, přáteli nebo rodinou. Rád cestuji a chodím na procházky.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem a proč?
Když jsem byl malý, tak to byl můj bratr, který mě tenkrát dovedl na první trénink. Jinak se mi vždycky líbili rychlí, techničtí hráči. Jako malý jsem měl všude na stěně plakáty Thierryho Henryho.
Maté nějaký fotbalový zážitek, či už dobrý nebo špatný, na který nezapomenete?
Krásným zážitkem je každý vyhraný zápas, ale zmínil bych taky návštěvy různých velkých zahraničních zápasů, kde je atmosféra elektrizující a tady u nás na menších stadionech ji takovou nezažijete. Zrovna za dva týdny se chystám na zápas do Liverpoolu a Manchesteru.
Klasický dotaz na závěr. Chtěl byste něco vzkázat klukům do kabiny?
Ano, chtěl - že naše série bude pokračovat za týden v Bohuňovicích při ukončení, tak ať není nikdo negativní.. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.