Naši diváci jsou nejskvělejší v okrese, je přesvědčený David Živný

Vítězem ankety se sice stal kouřimský brankář Lukáš Havránek, ale protože společně jsme dělali rozhovor nedávno, souhlasil Lukáš ochotně s tím, že dá prostor druhému v pořadí. Proto si můžete přečíst o síle žiželického týmu podporovaného skvělými fanoušky v podání Davida Živného.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Které gólmany v okrese považujete za kvalitní? Potažmo, které týmy na vás působí nejfotbalověji?
V okresním přeboru jsou velmi kvalitní brankáři, ale nejvíc na mě zapůsobil asi Luboš Karban z Jestřabí Lhoty, který proti nám předvedl fantastický výkon. Dále bych vyzdvihl našeho brankáře Milana Rokose, který i na svůj věk chytá naprosto skvěle a i díky němu máme tolik bodů. Přebor má určitou kvalitu. V každém týmu je několik kvalitních hráčů, kteří hráli vyšší soutěže. Z mého pohledu mezi nejfotbalovější týmy patří Velim, Jestřabí Lhota, Kouřim a my :D (Žiželice)
Jak jste s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začínal v Žiželicích zhruba v pěti letech. Další moje kroky vedly do Nového Bydžova, kde jsem strávil asi pět sezón. Ještě jsem byl sezónu v dorostu v Chlumci a v patnácti jsem se vrátil zpět do Žiželic, odkud jsem potom odešel do Převýšova.
Kdy jste přešel do dospělého fotbalu?
Do dospělého fotbalu jsem se dostal velice brzy. Už v patnácti letech jsem nastupoval za Žiželice. Při přechodu jsem měl největší problém s tvrdou hrou, ale to se vzhledem k tomu, že jsem byl věkem ještě dorostenec, dalo čekat.
Jste slávista a měl jste možnost i do Slavie jít. Proč to nevyšlo?
Byla tam spousta okolností, ale největší problém byl, že bych musel odejít bydlet do Prahy. A na to jsem nebyl vůbec připraven. Slavie mi je určitě nejblíž z českých týmů. To, jak se teď prezentuje v naší lize, tak v Lize mistrů, je paráda.
Jako nadprůměrný hráč okresu máte jistě ještě nějaké sny a cíle...
Jestli jsem nadprůměrný, tak to ať hodnotí jiní.. Nějaký ten cíl ještě pořád mám, ale rád bych si ho nechal s prominutím pro sebe.
Jak si na hřišti vyhovíte s bratrem Martinem?
Vzhledem k tomu, že se mi nechce vůbec bránit, tak se nejlépe cítím jako útočník nebo podhrotový hráč. Martin je můj brácha, takže jste se trefil :D. No když jsem se vracel, tak jsem se těšil, že si spolu zase po pár letech zahrajeme. Ale bohužel to bylo jen pár zápasů, protože brácha si z Krakovan přivezl zranění kolene a bude teď nějakou dobu mimo hru. Jinak si na hřišti rozumíme. :-)
Co Žiželicím chybí, aby propluli soutěží jako nůž máslem?
Tohle OP má spoustu kvalitních týmů a obzvlášť zápasy na soupeřových hřištích jsou obtížné. A občas se může stát, že můžete mít zápas blbec, jako v Ratboři, kde jsme k tomu nepřistoupili správně a soupeře jsme hodně podcenili.
Kde budou Žiželice na konci soutěže?
Kádr tady máme určitě kvalitní. Skoro všichni zde prošli vyšší soutěží, takže určitá kvalita tu je. Když už to máme takhle rozehrané, tak bychom to chtěli dokončit a OP vyhrát.
Jak hodnotíte fanoušky - vaši jsou skvělí a další?
Naši fanoušci jsou opravdu skvělí. Podporují nás, jak na domácím hřišti, tak i venku. Hlavně tým podporovali i v sezóně, když jsme se zachraňovali až v posledním kole. A tímto bych jim chtěl za celou naši kabinu poděkovat, že s námi jezdí a můžeme si užívat společnou radost po vítězném zápase. Asi žádný tým v OP nemá úplně nefér diváky. Samozřejmě se občas najde někdo kdo ten fotbal vidí trochu jinak :D
Jak relaxujete?
Mezi moje nejoblíbenější koníčky patří hra na PS4, u kterých jsem schopen sedět klidně půl dne v kuse. Dále bych zmínil určitě tenis, který hraju většinou přes léto. Potom určitě rybaření, kde najdu vždycky svůj klid. Dále běh, který mi pomáhá při výkonech na hřišti. Co se týče práce, tak pracuji v Mladé Boleslavi jako Elektrikář.
Jak si v zimě odpočinete od fotbalu?
Určitě nějak aktivně. :D … Nejsem typ, který by se během zimní pauzy válel doma. Takže určitě pro nějaký běh, futsal, plavaní se místo najde. Děkuji za rozhovor a doufám, že v sobotu závěr zvládneme a dostatečně oslavíme letošní podzim. Všem přeju hezké užití fotbalového volna a v jarní části opět na viděnou. :-D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.