První co mě napadlo hlavně trefit míč, říká autor krásného gólu a hráč kola Jan Bezpalec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jeníku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji všem, kteří mi poslali hlas, bez nich by to nebylo možné. Vím, že pod novým trenérem se vrhli kluci po hlavě do trénování, ale i vybírání pokut. Takže počítám, že mě určitě nevynechají. Jen neznám sazebník pokut, ale kluci mi s tím určitě poradí.
O víkendu jste vyhráli v Horní Stropnici. Jak bys zápas popsal?
Do zápasu jsme šli s respektem k soupeři. Věděli jsme, že doma nedávají Hraničáři body zadarmo. Klíčoví hráči chyběli jak nám, tak Hraničářům, kdyby to bylo jinak ani bych nenastoupil do základní sestavy. Hned od začátku hry se ukázalo, kdo má větší chuť do hry. Chtěli jsme hrát a to nám brzo přineslo vedení v zápase.
Těsně před koncem poločasu jsi vstřelil asi nejhezčí branku kariéry. Co se ti v tu chvíli honilo hlavou?
Pár hezkých gólu už jsem vstřelil. Tento gól bych zařadil mezi asi tři nejlepší, které se mi kdy povedli. Centr šel na přední tyč, nevím zdali ho tečoval náš nebo jejich hráč. Míč padl na penaltu a odrazil se ke mně. První co mě napadlo hlavně trefit míč, pak už to nějak dopadne. Když jsem viděl míč v bráně, už jsem jen běžel oslavit gól se spoluhráči. A jelikož je nejlepší ukončit kariéru na vrcholu, řekl jsem opět, že končím.
Byl jsi na zápase po delší pauze. Jak se ti běhalo?
Nebudu lhát, po pár soubojích a sprintech mi asi kolem 15 minuty začali tvrdnout nohy. Domluvil jsem se s trenérem, že si půjdu dát na chvíli pauzu, abych nabral síly. Takže trochu štěstí, protože mě trenér na posledních deset minut dal na pravou zálohu a vzešel z toho nádherný gól.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začínal v 7 letech. Všichni moji kamarádi ze školy i ze vsi sportovali. Bylo tedy jasné, že vzájemné povzbuzování a hecování mě k nějakému sporu dovede. Jelikož před 29 lety na vesnici nebylo úplně z čeho vybírat brali jsme co bylo.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Vždycky jsme měl nelepší vlohy hrát defenzivního hráče, takže ani ne co bych chtěl, ale co my šlo nejlépe. Pokud bych si dnes mohl vybrat, tak bych si šel zaběhat na pár minut do útoku. Stačí se zeptat u nás v kabině před zápasem, kluci to určitě potvrdí.
Komu fandíš? Máš oblíbeného fotbalistu?
Dříve jsem byl jedině Sparťan, dnes už nejsem tak jednostranně vyhraněný a rád se kouknu na dobrý fotbal. Oblíbeného fotbalistu jsem neměl snad nikdy.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal a vše s tím spojené, byla pro mě vždy zábava. Od tréninků, kdy jsme hráli mladí proti starým, vsázeli se kdo dá více houslí a gólů za zápas, nebo jsme po zápase probírali co zlepšit. Vždycky bylo o čem mluvit a nikdy nebyla nuda.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.