Mým jediným fotbalovým cílem je, se fotbalem bavit, říká hráč kola Tomáš Wejskrab

Přinášíme předposlední rozhovor podzimní části s vítězem ankety hráč kola, kterým se stal útočník Tomáš Wejskrab z SK Slavia České Budějovice.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Jak by si z tvého pohledu zhodnotil zápas s Chýnovem?
Zápas to nebyl vůbec jednoduchý. Především prvních 30 minut zápasu byl Chýnov lepší a ukázal, že především v útočné fázi má kvalitu. Pak se nám ale podařilo vstřelit gól a převzali jsme otěže zápasu my, kdy jsme těžili hlavně z rychlých protiútoků. Ke konci zápasu jsme už trochu polevili a zbytečně v závěru inkasovali, ale myslím si, že Chýnov si v konečném součtu aspoň nějaký gól vstřelit zasloužil. Určitě jsme získali cenné tři body ze hřiště soupeře a posunuli se k naší spokojenosti na třetí místo.
Byl si spokojený se svým výkonem?
Se svým výkonem jsem byl celkem spokojený. Do zápasu jsem šel s cílem hru oživit a pokusit se využít některý z našich protiútoků, což si myslím, že se nakonec povedlo. Povedlo se mi připravit dvě asistence do téměř prázdné brány, takže jsem snad k celkovému vítězství určitou měrou také přispěl. Přesto je mi vítězství v této anketě trochu záhadou. Je vidět, že někteří spoluhráči měli velký zájem na tom, abych před dokopnou přispěl něco do týmové pokladny.
V tabulce jste se dostali na pěkné třetí místo. Poslední zápas odehrajete na domácím hřišti s Kovářovem, který o víkendu nasázel Meteoru Tábor sedm branek. Jaký zápas očekáváš?
Přiznám se, že úplně nevím co od Kovářova očekávat, jelikož jsem dosud neměl možnost se s nimi na hřišti potkat. Jsou nováčkem soutěže, ale podle dosavadních výsledků to tak vůbec nevypadá. V posledních kolech nabrali velmi slušnou formu a očekávám tak těžký zápas a velkou bitvu o třetí místo v konečné podzimní tabulce. Věřím ale, že to na domácím hřišti zvládneme a užijeme si vítěznou dokopnou.
Jaká je tvoje dosavadní kariéra?
Jsem hrdým odchovancem Slavie, kde jsem působil většinu své kariéry. Během dorosteneckých let jsem působil v budějovickém Dynamu a rovněž v Táborsku. Po zranění kolene a začátku studia v Praze jsem se vrátil do mužského týmu Slavie, kde působím doteď.
Máš nějaké fotbalové cíle?
Mým jediným fotbalovým cílem je se fotbalem bavit. Vzhledem k opakovaným zraněním si užívám každý zápas a každou chvíli, kdy můžu být součástí naší skvělé kabiny, kde neustále panuje výborná nálada. Pokud v této sezoně skončíme na "bedně", tak budu maximálně spokojený.
Dostalo se ke mně, že ti to v poslední době střílí i mimo fotbalové trávníky, chtěl by ses k tomu nějak vyjádřit?
Očekával jsem nějaké zákeřné otázky od některých mých spoluhráčů, především jednoho nejmenovaného (tímto zdravím Matěje). Nijak bych to asi nerozváděl, ale mohu potvrdit, že tah na branku nemám pouze na fotbalovém trávníku.
Máš nějaký oblíbený fotbalový klub, popřípadě hráče?
Oblíbený fotbalový klub je samozřejmě Slavia Praha a také Real Madrid. Z hráčů nejvíce obdivuji Cristiana Ronalda, Romana Bednáře a mého spoluhráče Milana Bočka, který to dotáhl až za hranice naší rodné kotliny. V poslední době se mi líbí i Memphis Depay.
Je nějaký zápas, na který jen tak nezapomeneš?
Když se řekne památný zápas, tak si vždycky vzpomenu na zápas EURA 2004, kdy naši otočili zápas proti Holandsku nebo gól Sergia Ramose v poslední minutě zápasu finále Ligy Mistrů.
Máš i jiné zájmy kromě fotbalu?
Je to především sport a cestování. Sportem vyplňuji podstatnou část svého volného času a snažím se dělat i jiné sporty kromě fotbalu. V zimě jezdím často na hory a toto léto jsem si konečně splnil sen a začal se na Srí Lance učit surfovat.
Blíží se nám zima, těšíš se až nasněží? ☺
Samozřejmě ano. Jak jsem již říkal, hory mám rád, takže se těším až nasněží a bude možnost jezdit zase na hory. Prý by snad mělo už něco napadnout před Vánoci.
Už se připravuje tým Slavie na dokopnou? ☺
My se vlastně na dokopnou připravujeme poctivě během celé sezony. Většinou po domácích zápasech máme i silnou pozápasovou přípravu, takže si myslím, že formu jsme na dokopnou načasovali perfektně.
To je ode mě vše. Děkuji moc za rozhovor a přeji ať se ti daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Já také děkuji. Nashledanou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.