Jako náhradník jsem převzal pásku po Čepelákovi a už mi zůstala, říká velimský kapitán Jiří Vlk

Že má šanci získat korunu hráče kola se Jirka Vlk dozvěděl až těsně před uzávěrkou soutěže. Anketu tentokrát ani nesledoval, protože si myslí, že za výkon proti Bečvárům si nikdo nominaci nezasloužil. Ale jak sám říká, důležité jsou tři body a jak se k nim došlo se za týden už nikdo nezeptá.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratuluji. Mám dojem, že jste prvním vítězem z velimského mužstva. Co na toto ocenění říkáte?
V prvé řadě děkuji za gratulaci. Mám dojem, že úplně první nejsem, před x-lety už jeden "velimák" ocenění získal. Byla to jedna z prvních sezon B-týmu (III.třída) a byl to brankář Pepa Hrouda, který dnes chytá v Bečvárech. Upřímně řečeno ocenění i nominaci do sestavy kola jsem nečekal. Můj výkon, ale i výkon celého týmu nebyl v zápase proti Bečvárům ideální, ale i tak výhra těší. Hlasování jsem tentokrát nesledoval, dozvěděl jsem se o nominaci a o mém průběžném vedení až ve středu dopoledne, těsně před uzávěrkou. Předpokládám, že na mém vítězství se podílela zejména rodina, spoluhráči a někteří kamarádi.
Proč bylo utkání proti Bečvárům tak náročné a rozhodl jediný gól?
Do zápasu proti Bečvárům jsme chtěli vstoupit aktivně, jako do každého domácího zápasu, rychle vstřelit branku a dovést zápas v poklidu ke třem bodům. Bohužel jak se později ukázalo, bylo to z naší strany hodně nepovedené utkání. Celý zápas nám vázla kombinace, byli jsme bez pohybu, jak už tomu na podzim bývá, zahodili jsme další penaltu a dokázali jsme si vypracovat snad jen tři gólové šance. Z nich až ta poslední, po kombinaci od půlky na jeden dotek vedla k vítěznému gólu. Důležité jsou ale tři body do tabulky a jaký výkon k nim vedl si za týden nikdo nevzpomene.
Vedete mužstvo jako kapitán. Jak jste se jím stal?
Kapitánem B-týmu jsem myslím třetí sezónu. Vzpomínám si, že před těmi třemi lety se v Tuklatech zranil tehdejší kapitán Radek Čepelák a já jako jeho náhradník jsem převzal pásku a ta mi zůstala až dodnes.
Podzim se Velimi herně příliš nevydařil, i když vlastně v závěru budete bojovat o třetí místo.
Z našeho pohledu se nám podzimní část ne úplně vyvedla. Před sezonou jsme chtěli jako tradičně atakovat příčku nejvyšší. Ale potýkáme se s mizernou koncovkou, spálíme mraky šancí a na každý gól se hrozně nadřeme, tak doufejme, že přes zimu vypilujeme mušku a ještě vedoucí týmy potrápíme.
Hned o tomto víkendu vás čeká Kouřim.
Třetí místo je určitě náš momentální cíl. Čekají nás ale dvě velmi těžká utkání, kdy vlastně budeme hrát dvakrát o třetí místo, protože i Krakovany jsou v těsném závěsu. V nedělním zápase s Kouřimí nás nečeká nic lehkého. Kouřim má letos vyrovnanější výsledky, než tomu bylo předchozí sezóny, kdy se pohybovala spíše uprostřed tabulky a trenér Malinovský určitě tamní mužstvo pozvedl. Pár kluků od nás ještě nedávno trénoval ve velimském A-týmu, tak doufám, že budou mít někteří o to větší motivaci Kouřim porazit a tři body zůstanou ve Velimi.
Kudy vedla vaše kariéra?
K fotbalu mě přivedl táta, za což mu patří velké DÍKY! Ten je zároveň z rodiny největší fanoušek a nenechá si ujít jediný zápas. Začínal jsem v šesti letech v Křečhoři. Krátce poté jsem se s rodiči přestěhoval do Velimi a začal hrát za žáky tam. Přes tamní mládežnické kategorie jsem se dostal až do dospělého fotbalu. Dva roky jsem byl v tehdejším "béčku", které hrálo 1.B třídu, kde jsem ale nedostával mnoho příležitostí a navíc kvůli škole nestíhal tréninky. V tu dobu mě oslovila i Křečhoř, která měla úmysl postoupit do vyšší soutěže, tak jsem neváhal a Velim opustil. V Křečhoři jsem strávil jednu sezónu, kdy mě následně kontaktoval tehdejší trenér Veletova Z. Sandholc (který mě vedl i ve velimském dorostu), abych je posílil. V tu dobu hrálo ve Veletově i několik mých kamarádů, velimáků. Po několika sezónách ve veletovském dresu, kdy jsme také hráli OP, jsem se vrátil do opětovně založeného B-mužstva ve Velimi.
Na kterého trenéra vzpomínáte nejraději?
V kariéře jsem zažil mnoho trenérů. Každý z nich mi dal něco, takže by nebylo asi fér vyzdvihnout jedno jméno.
Do velimského Áčka jste se nedokázal probojovat?
Několikrát sem nakoukl i do přípravy našeho A-týmu. Ale zůstalo pouze u přípravy. Na základní jedenáctku to nebylo, a také pohodlnost přispěla k tomu, že jsem nechtěl zůstat jako střídající hráč a poprat se o to více. To jsem si raději šel zahrát v klidu devadesát minut za B-tým, kde bylo místo jisté :-D
Který post preferujete?
Hodně zápasů jsem odehrál jako střední záložník, ať už to bylo v žácích, dorostu nebo i v dospělých. Nyní jsem se přesunul na pozici stopera, což mi s přibývajícím věkem vyhovuje čím dál víc :-)
Podzimní část pomalu končí. Jaký je váš pohled na tabulku?
Zhruba v polovině soutěže mají k postupu dobře nakročeno Žíželice a Nučice. Na opačné polovině tabulky to vypadá na trio týmů, které bude mít záchranářské starosti, ale máme před sebou ještě jarní část a tam se může stát cokoliv... V odehraných zápasech nebylo vyloženě týmu, který by nějak vyčníval, přehrával nás nebo více zaujal. OP je vyrovnaná soutěž, kde může porazit každý každého a záleží na momentálním rozpoložení daného týmu.
Jak se tvoří parta v týmu, které neustále narušují "cizinci z áčka"?
Troufám si tvrdit, že partu máme v B-týmu dobrou a zapadnou i kluci, kteří přijdou vypomoci z "áčka". Snažíme se ji utužovat po každém zápase pravidelným posezením u piva, či jiného místního drinku :-D. Největším hecířem, ať už na tréninku (zejména při "báčku" :-D) nebo v zápasech, je asi náš asistent a pokladník v jedné osobě Martin Kyncl, který mi toto ocenění určitě i řádně "zaúčtuje" do týmové kasy :-D

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.