Góly raději připravuji, než dávám, říká hráč 13. kola Ondřej Dvořák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím podruhé v sezóně Ondřej Dvořák, který nastupuje za Neplachov. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte utkání s Mladým?
Utkání s Mladým bylo nesmírně těžké. Před zápasem jsme drželi domácí neporazitelnost a naopak hosté venku ještě nevyhráli. Zápas měl tedy jasného favorita. První poločas jsme po gólu Honzy Švece vyhráli 1:0, ale hosté z Mladého několikrát zahrozili především z centrovaných balónů. Věděli jsme, že potřebujeme vstřelit druhý gól, aby se nám hrálo v pohodě a měli zápas pod kontrolou. V 55. minutě jsem vystihl chybu v hostující obraně, překonal brankáře jeslemi a vsítit branku už pro mě nebylo složité. Hosté nesložili zbraně a dále byli aktivní. Zásluhou jim byla branka, kterou snížili na rozdíl jednoho gólu. Zhruba pět minut před koncem utkání mě Jarda Hruška centrovaným balónem našel ve vápně, kde jsem střelou do protipohybu brankáře zvýšil na konečných 3:1.
Vstřelil jste dvě branky, byl to Váš osobně nejpovedenější zápas?
Co se týče branek na zápas, tak určitě. Výkonnostně si myslím, že celý tým i já jsme zahráli lepší zápasy. Za góly jsem samozřejmě rád, ale pro mě jsou důležitější tři body, které jsme připsali do tabulky. Vstřelit branku je sice hezké, ale z mého osobního hlediska radši góly připravuji, než dávám.
O kolo dříve jste překvapivě vyloupili Novou Bystřici. Čím to, že jste domácí přejeli 4:1?
Do Nové Bystřice jsme jeli s tím, že nemáme co ztratit, jen získat. Naopak domácí si chtěli upevnit první příčku, která jim do té doby patřila. V zápase jsme sice po úvodních deseti minutách prohrávali, ale díky naší chuti po vítězství jsme do poločasu skóre otočili na 1:3. Domácí na nás vlétli ze začátku druhé půle, ale dobrou obrannou činností a dobrými zákroky mého bratra Marka jsme už gól neobdrželi. Bystřice hrála hodně otevřeně a tak vznikali okénka v domácí obraně. Zápas klidně mohl dopadnout 1:7, ale dobře chytající brankář domácích držel šance svého týmu do konce zápasu. V poslední minutě jsem nahrál Tomovi Hindymu do malého vápna a ten procedil míč přes všechno, co mu stálo v cestě a upravil tak na konečných 1:4. Utkání jsme vyhráli hlavně naší bojovností, týmovou hrou, agresivním napadáním a taktickou připraveností. Byl to jeden z nejpovedenějších zápasů podzimní části.
Hráčem kola jste již podruhé. Kdo Vám svými hlasy pomohl vyhrát?
Nejvíce pro mě hlasovali zřejmě kluci z týmu, kteří se již poněkolikáté podíleli na vítězství našeho hráče v sestavě kola. Dále moji spolužáci ze školy. Chci především poděkovat všem, kteří mě podpořili svými hlasy a pomohli mi ke druhému prvenství v této rubrice. Velmi si toho vážím.
Bude Vás titul Hráč kola stát něco do týmové kasy?
Určitě si to kluci z týmu pohlídají. Je mi jasné, že budu muset přispět něco do týmové lednice.
V minulém rozhovoru jste zmínil, že Vaším koníčkem je rybaření. Pochlubíte se tedy největším úlovkem?
Je to můj velký koníček, a když mám volný čas, rád zajdu na ryby. Nejvíce chytám na Veselských pískovnách, které mám skoro za barákem. Mým největším úlovkem je metrový amur a několik kaprů okolo 80 cm. S mým kamarádem Šnokym jsme hlavně kapraři.
Jaké jsou Vaše přednosti na hřišti a na čem naopak musíte zapracovat?
Myslím, že mám dobrou střelu a můj fyzický fond není úplně špatný. Dále dokážu připravit finální nahrávku. Pomalu si zvykám na dospělý fotbal, který je úplně jiný, než ten dorostenecký. Je více o soubojích a právě tvrdost dospělého fotbalu mi ze začátku chyběla.
Podzimní část se blíží ke konci. Co budete v zimě bez fotbalu dělat?
Zhruba na 14 dní si dáme pauzu od fotbalu a pak začneme chodit s klukama na futsal do haly. Dále si budeme chodit na umělou trávu zahrát fotbálek. Během prosince si budu chtít vyrazit na bowling či squash, který mě velice baví. Začátkem ledna začneme s přípravou na jarní část sezóny. Trenéři nás přihlásili do Hlubocké zimní ligy, kde narazíme na velice atraktivní soupeře z vyšších soutěží. Na začátek března máme domluvené soustředění, na které se těším.
Jaký je Váš oblíbený klub a proč?
Od malička mám rád Barcelonu a Spartu. Barcelonu mám rád především díky Messimu, který patří mezi mé fotbalové vzory. Z tuzemských klubů je to právě Sparta, které se sice poslední dobou moc nedaří, ale věřím v lepší zítřky. S kamarády pravidelně navštěvujeme svatostánek na Letné.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.