Mým cílem je chytat v Bolce ligu, nezastírá Petr Mikulec. Sní i o návratu do reprezentace

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal brankář béčka Mladé Boleslavi Petr Mikulec. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte utkání se Zápy?
Utkání se Zápy bylo náročné, soupeř se snažil držet balon, měli tam pár hráčů šikovných na balónu, ale převážně hrozili ze standardních situací nebo brejků. Nám se dařilo ty brejky a standardní situace odbránit. Sami jsme si pár šancí vypracovali, ale nakonec jsme taky hrozili spíše z brejků a jeden z nich jsme proměnili a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.
Soupeř měl několik vyložených šancí, ale nepřekonal Vás. Který zákrok byl nejtěžší?
Nejtěžší zákrok byl na začátku druhého poločasu. Soupeř nám na středu hřiště sebral balón, prostrčil mezi stopery, útočník na mě šel sám a zakončoval po mé levé ruce.
Přešel jste spolu s velkým množstvím spoluhráčů z juniorské soutěže do dospělé. V čem jsou největší rozdíly?
Rozdíl mezi juniorskou a dospělou soutěží je určitě v důrazu a v soubojích. Rozhodčí ty souboje více pouštějí. Sice zápasy mezi béčky hrají převážně mladí kluci a dost se to podobá zápasu juniorské soutěže, ale s ostatními třetiligovými týmy je to hlavně o tom důrazu a na ty zápasy chodí i dost fanoušků a má to lepší atmosféru.
Většina hráčů góly ráda střílí, Vy jim zabraňujete. Neměl jste někdy chuť také hrát v poli?
V mládeži jsem párkrát v poli nastoupil a skoro vždy jsem dal gól, ale myslím si, že na vyšší úrovni bych asi v poli hrát nemohl. Je pravda, že si v poli rád někdy při nějakém sranda mači zahraji.
Zachytal jste si i za mládežnickou reprezentaci. Jak na to vzpomínáte?
Vzpomínám na to rád. Byly to skvělé zkušenosti a hlavně impulz do další práce. Škoda, že jsem asi vlivem zranění, z hledáčku trenérů vypadl a věřím, že se do reprezentace ještě někdy podívám.
Co je pro Vás nyní cílem? Áčko Boleslavi?
Samozřejmě, cíl ,na který se teď soustředím, je chytat ligu v Bolce.
V týmu máte spoustu cizinců. Jak jste na tom s komunikací v cizím jazyce?
S cizími jazyky jsem nikdy neměl problém a troufám si říct, že mi jdou. Ale taky se někteří cizinci snaží učit česky a někdy to je opravdu sranda.
Proti kterému ze spoluhráčů byste nechtěl chytat?
Těch je hodně, ale nejvíc asi pochopitelně gólostroj Nikolay Komlichenko.
Při remíze se kopou v ČFL penalty. Jaké to je pro gólmana?
Pro gólmana je to loterie a šance se trochu zviditelnit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.