S podzimem spokojení nejsme, říká hráč kola Jan Ribár

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství hráče kola, jak jste viděl z vašeho pohledu zápas v Dřítni?
Děkuji. Na zápas jsem odjížděl, popravdě řečeno, s mírnou nervozitou. V Dřítni se mi nikdy nehrálo dobře. Zápasy tam bývají obzvláště vyhrocené, k tomu pomoc jiných subjektů a je hotovo, ale určitě jsem nejel odevzdaný. Jel jsem s respektem, ale pro body.
Jak byste popsal první a rozhodující branku na které jste měl obrovský podíl?
Byla to velká dávka štěstí, které nám na podzim rozhodně nepřeje. Nejprve vybojovaný míč před naším velkým vápnem a pak rychlý protiútok, při kterém jsme si se Standou Budíků a Honzou Rilichů rozuměli, jako nikdy předtím. Posledním velkým štěstím bylo vyběhnutí domácího gólmana, který mi vytvořil pomyslnou uličku mezi ním a přibíhajícím obráncem. Posunul jsem míč doprava na Honzu Rilichů a pak do mě vrazil z jedné strany gólman a z druhé dobíhající obránce. Honza naštěstí uklidil míč do odkryté brány, což jsem sice neviděl, ale výkřik spoluhráčů mi byl dostatečným důkazem, že byla akce úspěšná.
S podzimem spokojení být nemůžete, s jakým umístěním budete spokojen na konci sezony?
S podzimem spokojení nejsme, to máte pravdu. Na druhou stranu jsme sami sobě v Dřítni ukázali, že i s tak nepříjemným soupeřem a venku umíme vyhrát. Docela se nám v této sezóně obměnil kádr čili se potřebujeme sehrát. Myslím si, že na konci sezóny budeme na takovém místě v tabulce, za které se nebudeme muset stydět. Jaro ukáže. Postoupit nepotřebujeme a sestoupit rozhodně nechceme!
Poslední kolo přijedou Chvalšiny, které mají o bod více než vy, jaký zápas očekáváte?
Chvalšiny jsou další z týmů, které rozhodně nesmíme podcenit. Umí také soupeře potrápit. My už ale body nerozdáváme a na to se musí připravit.
Koho tipujete, že se umístí mezi nejlepší trojkou soutěže?
Vypadá to, že letos se Netolice konečně prokoušou na postupovou první příčku. Další týmy jsou poměrně vyrovnané. Rád bych tam viděl některého ze zástupců českokrumlovského okresu čili Loučovice, Zlatá Koruna nebo Větřní případně jejich kombinaci.
Kdo je podle vás nejlepší brankář, obránce, záložník a útočník soutěže?
To je velice složitá otázka. Musím říct, že pokud nebudu vybírat z řad mých spoluhráčů, tak velice šikovný gólman je netolický Lukáš Varyš. Obránců a záložníků si moc nevšímám a z útočníků, kdyby byl ještě alespoň trochu normální, tak boršovský Jan Gruber nebo právě dříteňský Jaroslav Klimeš. Na to, kolik jim oběma je, tak podávají velice dobré výkony, klobouk dolů.
Komu fandíte a kdo je váš oblíbený hráč?
Jsem Jihočech, fandím v první řadě SK Dynamu České Budějovice. Ovšem jakmile hrají čeští zástupci zahraniční poháry, fandím našim. Oblíbeného hráče nemám. Nejsem až takový divák fotbalu, spíš si jdu raději zahrát.
Kolik vás bude stát vítězství v anketě hráč kola?
Víte, že ani nevím? Řekl bych, že naše kasa má dostatečný příjem z pokut a toto se neřeší:-).
Po sobotním zápase pro vás začne zimní přestávka. Jste rád, že si od fotbalu odpočinete?
Jsem rád, že budu mít volné soboty. Naše zimní přestávka je ale nejnáročnější část roku, co se přípravy týče. Baví nás fotbal v tělocvičně a není to ledajaký „langzam“ fotbálek.
Jak volný čas o víkendech využijete?
To bývá otázkou vždy v probíhajícím týdnu. Neplánuji moc dopředu, hodně často se mi to pak nepovedlo dodržet.
Minidotazník Jana Ribára
Oblíbený film?
Série Rychle a zběsile, Forrest Gump, fantazy, SCI – FI.
Oblíbená hudba?
Od každého přiměřeně, kromě metalu.
Ideální relax?
Vířivka, sauna po sportu, masáž, zkrátka wellness po zátěži.
Oblíbené jídlo a pití?
Domácí hamburgery XXL, radler.
Vysněná práce?
Po dvou stavárnách a práci na střeše, což mě skvěle zocelilo, už je vysněná práce skoro každá, kde nebude taková fyzická námaha:-) to si pak člověk bude vážit kancelářské práce, kterou ale tímto nechci nijak ponižovat. Je to jiný druh námahy.
S kým ze slavných osobností byste se chtěl potkat?
Nemám konkrétního člověka. Fanda showbyznysu ve svém volném času nestíhám být.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.