Jan Novák - Bylo by fajn se držet v klidném středu tabulky, bavit diváky svou hrou a budit respekt u soupeřů

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Kde všude jste sháněl podporu?
Zdravím všechny fotbalové fandy. Moc děkuji. Nejdříve bych chtěl poděkovat za nominaci, protože přeskočit naše bomarďáky z útoku, Danka Solného s Davidem Thomasem se nepodaří každý den. Podporoval mě jistě celý tým a přátelé. Kdo jistě poslal, ale nejvíce hlasů byl Krtek (Petr Pelc pozn. redakce) s naší vedoucí Liduškou (Ludmila Thomas pozn. redakce). (úsměv)
Na co se můžou těšit kluci v kabině?
Co je v oficiálním pokutníku upřímně ani nevím, ale slíbil jsem jim takový oblíbený pozápasový setík– lahvinku a sodovky (smích), taky podle toho hlasovali jako diví…
V neděli jste porazily silné Dolní Životice. Jaký byl průběh zápasu?
Věděli jsme, že nás čeká tým z čela tabulky a taky jsme tak k tomu přistupovali, s respektem. V úvodu se nám podařily dát po sobě dvě rychlé branky, které nás uklidnily. Další průběh zápasu byl už ale velmi vyrovnaný a na obou stranách bylo množství šancí. Tento zápas jsme díky velmi dobrému kolektivnímu výkonu dotáhli naštěstí do vítězného konce a jsem za tento výsledek moc rád.
S jakou taktikou jste vyrukovali na hosty?
Začít naplno a postupně přidat. (úsměv) Ne, upřímně, máme posledních několik zápasů postavenou sestavu tak, že nám je jedno jestli hrajeme s týmem z čela nebo chvostu tabulky. Je to vždy o tom, jestli nám daný zápas sedne, a jak se daří ostatním klukům. Upřímně si myslím, že liga je velmi vyrovnaná a hrát se dá opravdu s každým.
Vsítil jste druhou branku zápasu. Jakým způsobem jste jí docílil?
Gólů moc nedávám, a tak jsem rád, že to tam padlo. Puška to na pravé straně rozjel, přiťuknul to Thomsičovi, který tam vymotal několik obránců a posunul mi to na penaltu. Já to už doklepl k tyčce a bylo.
Hned po přestávce jste nahrával Solnému na třetí branku. Zkuste popsat tuto situaci.
Danek má rád dlouhé balony, kdy si pak umí v zakončení poradit. Zkouším ho tam hledat, a tak jsem po obdržení míče neváhal a levačkou mu to poslal za obranu. Naštěstí mu to vyšlo pěkně do běhu a o zbytek už se zkušeně postaral sám (úsměv). Byla to třetí a velmi důležitá branka, asi klíčová v zápase.
Po hodině hry hosté snížili. Jak moc jste se obávali o výsledek, a kdy vám bylo nejhůř?
Hlavně my jsme do té doby mohli (a měli) už několikrát rozhodnout. Hosté zaslouženě snížili, ale upřímně jsem věřil, že už vítězství nepustíme. Bál jsem se nějaké hrubky, kterou bychom hostům gól darovali. Naštěstí jsme se toho vyvarovali…
S jakou taktikou půjdete do posledních dvou zápasů?
V obou utkáních můžeme jen překvapit. To je naše výhoda. Tři body, by byl pro nás nadstandard. Myslím ale, že jsme v pohodě a půjdeme si ty poslední dvě kola před závěrečnou užít a nic určitě soupeřům nedarujeme zadarmo. Osobně jsem rád za každý zápas v okrese.
Komárov má zatím 18 bodů. Jak jste zatím spokojeni s tímto bodovým ziskem? A mohlo být těch bodů více?
Na začátku sezonu jsme jako nováčci soutěže nevěděli, kde se můžeme pohybovat. 18 bodů před posledními dvěma koly je velmi slušný výsledek. Bylo by fajn se držet v klidném středu tabulky, bavit diváky svou hrou a budit respekt u soupeřů.
Kam sahají vaše ambice pro tento ročník?
Jak již jsem řekl, jakékoli umístění bez obav o sestup v posledních kolech by bylo v letošní premiérové sezóně v okrese krásné.
Který zápas se Komárovu v sezóně nejvíc povedl, a který nejméně?
Střelecky nejvíce asi ten ve Vřesině, kdy jsme chvíli vedli dokonce 4:0. Mrzí mě domácí porážky s Kylešovicemi a Těškovicemi. Doma bychom body rozdávat neměli.
Letos jste postoupili. Jaký je rozdíl mezi okresem a trojkou?
Baví mě to, že je soutěž vyrovnaná. V trojce to bylo tak, že pokud se hrálo o postup, rozhodovalo se mezi dvěma, max. třemi týmy ve dvou, čtyřech utkáních sezony. Pokud se tyto nepovedly, byla celá sezona v pytli. Stále ještě poznáváme týmy z okresu a je fajn pozorovat zájem diváků, úroveň soutěže a kvalitu soupeřů.
V kolika letech jste začal svou kariéru a jak dále se vyvíjela?
Fotbal hraji od šesti let, kdy jsme zhruba do třinácti procházel mládežnickými týmy SFC. Od té doby jsem už v Komárově. Jednou jsem to chtěl zkusit v Oticích, ale to mě můj táta málem vyhodil z baráku, když se to dozvěděl, tak jsem si to radši rozmyslel a kariéru už v Komárově asi dokopu. (smích)
Jaký je váš největší fotbalový zážitek?
Byli jsme letos v lednu v Londýně na Premier League. To byl panečku jiný fotbal. Jinak postupová sezona SFC do ligy a související euforie. To se bude těžko opakovat.
Jak trávíte volný čas a jaké jsou vaše koníčky?
Veškerý volný čas poslední roky dávám do stavby domečku. To je můj zároveň velký koníček, no spíše kůň. Snad nám to s manželkou Nikolkou už letos na Vánoce skončí a budeme se moci v poklidu připravovat na příchod miminka, které společně čekáme. Kluci v kabině, fandové…a je to venku. (smích) Děkuji za rozhovor a všem fandům za Vaše hlasy Honza

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.