Michal PÍCHA: Zažil jsem asi 7 postupů, na to se zapomenout nedá :-)

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal další z členů základny mužstva SK Zliv. Po jasné výhře 6:0 nad týmem z Římova se v Sestavě kola objevil tvůrce hry Robert Hanzal a jeden ze střelců Michal PÍCHA, jenž dostal v nominaci přednost před Jakubem Slavíkem ( v utkání vstřelil hattrick ) a nakonec se také stal vítězem hlasování a získal ocenění Hráče kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k zisku Hráče kola. Sleduješ naše stránky a budeš přikládat tomuhle ocenění nějakou větší váhu?
Děkuji, ale že jsem vyhrál je spíše zásluha lidí, co posílají hlasy, což zařídili v tomhle případě kluci ve Zlivi :-). Každého jistě potěší, když vyhraje cokoliv a tak to mám i já. Ano, vaše stránky sleduji a koukám na výsledky i komentáře napříč soutěžemi. Všude mám známé a kamarády, tak si rád přečtu, jak se jim daří.
V letošní sezóně jsi odehrál něco málo více jak půlku zápasů a máš takřka průměr 1 gólu na zápas. Byl si vždy střelcem?
Nejsem zdravotně v pořádku, tak hraji co mi tělo dovolí. Takže se těším na zimní přestávku, abych se doléčil. Góly jsem dával vždy, kde byl o mě zájem. Asi před třemi lety s Boršovem v OP jsem byl i nejlepší střelec soutěže.
Jaká byla Tvá dosavadní fotbalová kariéra, kterými týmy si prošel?
Moje kariéra byla velice bohatá na kluby, takže vyjmenovat je, by bylo na dlouho :-) Myslím, že je jich 11 a musím říct, že jsem měl štěstí na fajn lidi ve všech klubech.
Minulý rok si odehrál za tým Neplachova, který nakonec postoupil z OP do I.B třídy. Proč ses rozhodl k přestupu do Zlivi?
Do Neplachova jsem šel po roční přestávce od fotbalu po domluvě s Lukášem Blažkem jim pomoci. Že z toho byl nakonec postup bylo hrozně fajn. Jsou tam velice pracovití kluci a výborná parta, takže si to zasloužili. Vzhledem k tomu, že nemám čas trénovat kvůli pracovnímu vytížení, řekl jsem, že I.B hrát nebudu. Nebylo by to fér vůči ostatním, kteří tomu dávají mnohem více a skupina D je o cestování, což mně též nevyhovuje. Do Zlivi jsem šel, protože znám prostředí. V roce 2009 jsme tu vykopali postup do I.A třídy a Zliv byla první, kdo mě oslovil a měl o mě zájem.
Máš ve volném čase prostor i k jiným sportovním aktivitám?
Volného času moc nemám kvůli práci, takže veškerý volný čas věnuji své rodině, která je na prvním místě. Fotbalu jsem obětoval celý život, takže svůj volný čas chci trávit s ní. Jinak mám rád veškerý sport. Mám dva kluky Šimůnka a Zdenečka, tak věřím, že i oni budou mít jednou kladný vztah ke sportu i kdyby to nebyl fotbal.
Jaký je Tvůj doposud největší sportovní zážitek?
Největší sportovní zážitek? Pokaždé, když dám gól a můžeme si zakřičet v šatně. Zažil jsem asi 7 postupů, na to se zapomenout nedá :-) a na svůj první gól v šesti letech.
Po půlroční zkušenosti v mužstvu Zlivi, jak by si tým zhodnotil jako celek takový ( spoluhráči, vedoucí, zázemí, atd. )?
Zliv je město, které si zaslouží hrát vyšší soutěž a také proto jsem šel do tohoto týmu. Chci hrát vždy o něco, né si jít jen tak kopnout. Vím, že je to klišé, že je všude výborná parta, ale tady jsou kluci hrozně fajn napříč celou generací. Z bývalých spoluhráčů tu zůstal jen Remťák, Kuby a Metuna, ale ten dnes již povýšil na trenéra :-). Jsou tady především starší kluci kolem čtyřiceti, což mně vyhovuje. Alespoň se mi nikdo nesměje, že jsem nejpomalejší :-). Zázemí je fajn, kluci mají veškerý servis. Od jídla po zápase, ovoce v kabině o poločase a po zápase pivečko :-). Takže za mě obrovská spokojenost, což je zásluhou vedení klubu.
Držíš nějakou tradici či rituál spojený se zápasy?
Tradici nevím. Jinak si mažu kopačky indulonou před každým zápasem a vstupuji na hřiště vždy pravou nohou.
Sezóna bude brzy ve své polovině, jak tu by si zhodnotil?
Musím říct, že je rok od roku kvalitnější. Ať si každý myslí cokoliv, tak v každém manšaftu jsou kluci, co mají za sebou vyšší soutěže a je fajn, se s nimi potkávat a koukat, že i v pokročilém věku jim to kope.
Přemýšlel si někdy, že až skončíš hráčskou kariéru, chtěl bych ses fotbalu dál věnovat v nějaké jiné funkci?
Když jsem byl v Neplachově ještě ve III. třídě, tak jsem kluky i trénoval s mým tátou, což mě bavilo. Pro rady jsem si jezdil za vynikajícím trenérem Mírou Čížků. Samozřejmě vše záleží na čase i na zdravíčku, ale na bafuňářskou dráhu nepomýšlím.
Nakonec rozhovoru dostává každý hráč příležitost, že může komukoli cokoli vzkázat, takže nyní můžeš i Ty :-)
Tak vzkázat bych chtěl všem klukům co hrají fotbal, ať myslí na to, že to je jen sport a že každý jde v pondělí do práce. Emoce mají zůstat na hřišti, ale v rámci fair play. A chci poděkovat svému tátovi, ten mě k fotbalu přivedl a dal mi možnost zažít ty emoce a tu euforii z vítězství. Děkuji za rozhovor a přeji mnoho spokojených čtenářů.
Také mockrát děkuji za fajn rozhovor a přeji, ať Ti hlavně zdraví slouží :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.