Radovan Morong - Nejvíce musíme zapracovat ve hře od zadu, kde je alarmující číslo našich inkasovaných branek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v naší anketě. Jak toto ocenění vnímáte?
Hodně mě to potěšilo. Je hezké být odměněn za odvedenou práci.
Poputuje někomu poděkování za hlasy?
Rodině a klukům z kabiny.
V sestavě kola jste byl, pokud se nepletu, vůbec poprvé a ihned jste anketu ovládl. Už víte, co Vás to v kabině bude stát?
Levné to nebude. V Oldřišově je hlavní měnou zelená barva...a bankovky to nejsou.
Do naší nominace jste se dostal za skvěle odehraný a odježděný zápas proti Petrovicím. Jak na něj vzpomínáte?
Zápas to byl nelehký. Za stavu 2:0 pro domácí se přeci jen hraje špatně. Navíc po tak hloupě inkasovaných brankách. Paradoxně, se v podobných utkáních a za podobného stavu, umíme jako tým nejvíce semknout. A tak to taky dopadlo. Odjezdili jsme to a odměnou nám byla zasloužená výhra.
Byl jste u zrodu třetí branky, která byla vítězná. Popište nám ji, prosím, z Vašeho pohledu.
Jakožto stoper, jsou mou hlavní vizitkou branky inkasované. Proto, když se míč odrazil mezi mě, posledního hráče před gólmanem, a soupeřova útočníka, snažil jsem se hlavně udělat vše pro to, abych byl u míče dříve a soupeře zastavil. U míče bych byl pozdě, a tak jsem situaci vyřešil skluzem. Míč jsem čistě vybojoval a poslal dopředu, kde se o něj kluci porvali a pár minut před koncem dali branku na 2:3. Následoval neuvěřitelný pocit euforie.
Venku to byla pro Oldřišov, pokud nepočítáme zápas se Šenovem, vůbec první výhra v sezóně. Doma se Vám naopak poměrně daří. Čím si myslíte, že to je?
Těžko říct. Podle mě už je to i trošku nějaký psychický blok. Doufám, že právě výhrou nad Petrovicemi, jsme nakročili ke zlomu těchto nepříznivých výsledků. Doma máme neuvěřitelnou podporu fanoušků, a za to jsme všichni moc vděční.
Kdo Vás přivedl k fotbalu a kterými kluby jste doposud prošel?
K fotbalu mě přivedl můj táta. Už v pěti letech jsem přišel na první trénink do NH Ostrava. Poté jsem šel na hostování do Baníku Ostrava, kde jsem zůstal až do dorostu. V dorostu jsem dostal nabídku do SFC Opava, což byl v mé kariéře největší zlom. Dostal jsem více příležitostí se ukázat a dost jsem se posunul. Jak herně, tak mentálně.
V Oldřišovu jste teprve rok. Jak zatím můžete srovnat výkony z minulé jarní části a nyní u této podzimní?
V týmu je hodně nových nebo staronových tváří, včetně mě, a tak mi přijde, že se zápas od zápasu lepšíme a stále více se sehráváme. Nejvíce musíme zapracovat ve hře od zadu, kde je alarmující číslo našich inkasovaných branek.
Který výsledek v letošní sezóně byl pro Vás překvapující?
Asi prohra Bílovce s Krnovem. Oba týmy jsou sice na vrchu tabulky, ale i tak jsem očekával jasnou výhru Bílovce.
Spoustu fotbalistů má před zápasem své osobní rituály. Vy nějaký máte?
Ano. Nic nenakopne před zápasem lépe, než společně strávený večer s přítelkyní. Zvýší se hladina testosteronu a v zápase to jde hned poznat.
Čím rád vyplňujete Váš volný čas?
Rád odpočívám s přítelkyní u vodní dýmky. Zajdu si do fitka. Pustím si film nebo zahraju na počítači.
Kdo je Vaším fotbalovým vzorem a proč?
Od jakživa to byl Tomáš Rosický, i přes to, že je to typově naprosto odlišný hráč. Vždy se mi jeho styl hry líbil a fascinovala mě jeho pověstná šajtle.
Váš oblíbený film či seriál se sportovní tématikou?
Tady je asi sázka na jistotu Okresní přebor. Ale moc se mi také líbily seriály Vyšehrad a Lajna.
Maté nějaký fotbalový zážitek, či už dobrý nebo špatný, na který nezapomenete?
Nejsilnějším zážitkem, pro mě asi bohužel navždy bude, zápas za Opavu, ve kterém jsem si urval přední křížový vaz v koleni. Měl jsem celkem dobře našlápnuto, a toto zranění si vybralo svoji daň a ve výsledku mě donutilo s fotbalem skončit. O to více si návrat na hřiště užívám teď, i když je třeba těch pět let „nic nedělání“ dohnat a máknout na fyzičce.
Chtěl byste něco vzkázat klukům do kabiny?
Kluci se mi budou smát, že hraju na city. Ale rád bych jim vzkázal, že jsem moc vděčný za to, jak mě mezi sebe přijali. Už teď můžu říci, že je to asi nejlepší kabina, ve které jsem během své kariéry byl. No...a taky bych je rád poprosil, aby mě na závěrečné šetřili, protože držet krok s klukama z vesnice opravdu není žádná sranda.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.