Komunikace s cizinci v kabině je někdy sranda, říká hráč 12. kola Michal Obrtlík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem je zkušený Michal Obrtlík nastupující za Brozany. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte utkání s Libercem?
V utkání byl aktivnějším a lepším mužstvem Liberec, ale poté, co neproměnil řadu příležitostí, jsme rozhodli v poslední minutě z trestného kopu. Musím říct, že pro mě by si ocenění muž kola zasloužil náš brankář Přéma Lipš.
Je to pro Vás teprve druhá výhra v sezóně. Je tak radost větší?
Nějakou bodovou vzpruhu jsme potřebovali. Nemluvil bych o radosti, když máte dvě vítězství po dvanácti kolech. Jde o to zkusit nasbírat nějaké body do konce podzimní části, dobře potrénovat v zimě a na jaře se pokusit udělat bodovou šňůru. Ztráta není na záchranu veliká, a proto není nic ztraceného.
Vstřelili jste ve dvanácti zápasech pouze devět branek. Čím to je, že se nedaří?
Trápíme se jako mužstvo ve všech činnostech a to platí i o útočné fázi. Nějaké příležitosti, co máme, neproměníme a strašně se nadřeme na branku. Není to věc jen útočníků, ale celého mužstva.
V Brozanech je velká cizinecká legie. Jak se do týmu hráči dostali?
Na to nedokážu odpovědět. To je věc vedení mužstva.
Jak se v kabině a na hřišti komunikuje s cizinci?
Mluvíme česky a s pár hráči anglicky. Kluci se snaží pochytit nějaká česká slova a komunikace s nimi je někdy vtipná. Dávit umí i slovensky, tak nám to vždycky okoření nějakým „prepačte“.
Máte za sebou i jeden start v lize za Teplice. Jaké to bylo naskočit do ligy?
Musím upřesnit tuto informaci. Ligu jsem nikdy nehrál, pouze druhou v Mostě a Neratovicích. Ligu si zahrál Michal Obrtlík stejného ročníku, s kterým jsem se potkal, když jsem hrál v Litvínově. Já byl Obr a on byl Obřík. Takže ligu hrál on.
Řadíte se do skupiny nezkušenějších hráčů v soutěži. Jak dlouho ještě plánujete hrát fotbal?
Na této úrovni jsem již pokračovat moc nechtěl, ale situace se vyvinula tak, že to dopadlo takto. Jsme v situaci, která není moc dobrá, ale nejsem zvyklý něco vzdávat. Po skončení podzimní části si sednu s vedením a probereme, jestli mé pokračování dává smysl a můžu týmu něco dát. Myslím, že fotbal v jakékoliv formě bude součástí mého života ještě hodně dlouho. Prostě to beru tak, že k fotbalu patří vítězství i porážky a my teď zažíváme období porážek, ale nic netrvá věčně.
Věděl jste, že jste v sestavě kola? Kdo vám svými hlasy pomohl?
Věděl, jsem pokladník a tohle si hlídám. Asi rodina a kamarádi.
Bude Vás titul Hráč kola v kabině něco stát?
Uvidíme, asi ano.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.