ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo Zlínský | Krajský přebor - Václav Tomšů je nevšovský patriot a věří, že se jeho tým na jaře odrazí v Krajském přeboru k lepším výsledkům

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, proti Provodovu jsi dal dvě branky, ale na body to nestačilo...
Děkuji, bohužel nestačilo, proti Provodovu často nestačí dát "jen" dvě branky.
S Provodovem to vždy bývají vypjatá utkání, jak tento duel probíhal?
Ano, Provodov je pro mě soupeř z kategorie těch "nepříjemných". V zápase můžete vést, můžete být lepší, ale stejně prohrajete. Vždy je soupeř v plné sestavě a zahraje s maximálním nasazením, ještě se nám nestalo, aby byli oslabeni jako třeba v duelu s Luhačovicemi. Hrají zde zkušení hráči, kteří když v utkání vedou, už náskok nepustí. Přestože jsme v první půli hráli výborně, ani tentokrát to na výhru nestačilo. Nicméně tento zápas jako derby nevnímám.
Co říkáš na podzimní účinkování Nevšové v KP, těch bodů popravdě řečeno moc nemáte?
Je to tak, nemyslím, že kádr je špatný, často nám chybí k bodovému zisku krůček, ale chybí nám i štěstí nebo klid v koncovce. Sehráli jsme kvalitní utkání s Baťovem, Napajedly, Holešovem, ale na body jsme nedosáhli. Nejvíce mě však mrzí zbytečná ztráta bodů se Štítnou nad Vláří, kdy jsem vedli a výhru ztratili až v 94. minutě zápasu.
Jaká je tvá hráčská kariéra, kdy a kde jsi začal s fotbalem, na které trenéry rád vzpomínáš?
Začínal jsem v Nevšové v 5-ti letech, kdy jsem trávil na hřišti většinu volného času. Bydlel jsem asi 3 minuty od hřiště tak jsem tam mohl být prakticky pořád. Rád vzpomínám na mé první trenéry v kategorii žáků a to Pepu Ščuglíka nebo Libora Sudka, naučili mě hodně. Dále pak už v kategorii mužů na Pepu Hradila a současného trenéra Vladimíra Ďurďu, se kterým po každém zápase máme "tiskovku" a rozebíráme předchozí utkání. Za Nevšovou nastupuji prakticky už 25 let, hrál jsem v kategorii žáků, dorostu i můžu. Za jiný oddíl jsem nastoupil pouze v 19-ti letech v Divnicích a pak jsem půl roku hostoval v divizi ve Viktorii Otrokovice, kde jsem šel ještě z Okresního přeboru.
Podzim zakončíte na horké půdě v Nedašově, co lze očekávat od tohoto duelu?
Rozhodně to bude těžké utkání, soupeř je urputný, bojuje a na domácí půdě moc nechybuje. Naposledy jsme tam zvítězili při postupu do KP, tak věřím, že se nám podaří nějaký ten bodový zisk uhrát i teď.
Soutěži vévodí nováček z Kvasic, co říkáš na jeho spanilou jízdu?
Kvasice jsou prakticky vyzrálý, hotový tým, který může hrát vyšší třídu okamžitě. Je složený z hráčů, kteří mají bohaté zkušenosti i kvalitu. Na každém postu je fotbalista, který umí. Překvapilo mě, že zaváhali v pohárovém utkání, nečekal jsem to.
Připouštíte si v Nevšové sestupové starosti?
Samozřejmě není jednoduché hrát s pocitem, že musíte bodovat, je to pak dvakrát tak těžší. Mužstvo máme dobré, jen potřebujeme ještě více zapracovat na určitých věcech a myslím, že to bude dobré. V kabině je vše jak má být, tak věřím, že se to otočí.
Vrcholem pro Nevšovou byla asi výhra v Poháru KFS, jak jsi utkání a pozápasové oslavy prožíval?
No popravdě to ani nejde komentovat. Zážitek obrovský, nepopsatelný, jsem strašně rád, že jsem to mohl zažít a právě s Nevšovou, kde jsem od malička. Věřil jsem celou dobu, že ten pohár zvednu nad hlavu. Oslavy samozřejmě byly bujaré, ale to k tomu patří.
Letos Tě obránci soupeřů již lépe hlídají, je těžké se v duelech stále prosazovat?
Nemyslím si to, znají mě i tak a ve spoustě týmů KP jsou už kvalitní útočníci. Bohužel právě v pohárovém zápase s Provodovem v závěru utkání jsem byl nešetrně faulován o odnesl jsem si tak zranění, kvůli kterému jsem musel být i v pracovní neschopnosti. A tak jsem ostatní zápasy nehrál v optimální pohodě. Poslední kola jsem už ale fit. Také máme nyní mladý, obměněný tým a musíme se pořádně sehrát.
Myslíš si, že Zlín může o víkendu potrápit favorizovanou Plzeň?
Těžko se na to odpovídá, přál bych jim, aby to tak bylo, ale Plzeň je výkonnostně jinde. I když vyhrát může každý s každým, tak se necháme překvapit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.