Semický útočník Pavel Keclík: Naše umístění? Výsledek dlouhodobé práce!

Pavel Keclík byl zvolen mužem 11. kola. Útočník Semic patří k oporám celku z Písecka, který v sezóně neskutečně šlape. Co za tím je? A jak se Semice chystají na duel s Roudným o první místo? Přečtěte si rozhovor s třiadvacetiletým fotbalistou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Že by se Semicemi bylo třeba bojovat v boji o první místo, se před sezonou nečekalo. A vy se po jedenácti zápasech s parádní bilancí a skóre hřejete mezi nejlepšími tým soutěže. Co stojí za vaším úspěchem?
Myslím, že úplná náhoda to není. Musím říci, že letos nám přeje i štěstí, které nám v minulosti hodně chybělo. Teď je nám nakloněno a tým šlape parádně. Když plníme všechno, co nám trenér řekne, jsme schopni odehrát kvalitní utkání s kýmkoliv. Doufám, že budeme v nastolené cestě pokračovat a nadále jí zlepšovat, rezervy tam jsou.
Kde se v Semicích, vesnici o 300 obyvatelích, vzal tak silný tým? Posílili jste nějak před sezónou?
Nijak extra se neposilovalo. Jestli mám hovořit o jádru týmu, musím se vrátit o několik let zpět, když Semice začal trénovat Láďa Holub. Zde se začalo budovat nové mužstvo, které dokráčelo až tam, kde je. Já jsem přestoupil do Semic poté, co se v Písku zrušilo B mužstvo a nic jiného pro mě neexistovalo. Společně se mnou přišel Luděk Zborník a David Buchtele. Nutno říci, že všichni v Semicích žijeme a máme ke klubu vztah. Nejsme jediní, ba naopak. To považuji za naši velkou sílu, protože hrajeme více srdíčkem. Pak už jen stačilo vybrat ty správné lidi, které zapadnou do naší vize a tady je výsledek. Je to dlouhodobá práce, kterou započal Láďa Holub a nyní v ní pokračuje Marcel Nousek se svými pomocníky.
Z posledních osmi zápasů jste odešli neporaženi, sedm z nich jste vyhráli. Je ve vaší hře teď vůbec co vylepšovat?
Určitě máme co vylepšovat. Mám pocit, že dostáváme jen branky, které připravíme soupeři na zlatém podnosu. Když bychom se toho zbavili, a naopak proměnili více tutovek, byli bychom ještě dále, než jsme teď. Věřím, že tohle všechno časem přijde a posuneme mužstvo na další úroveň.
Čekal jste, že se vám takto povede? Kde vidíte největší sílu týmu?
Upřímně jsem nečekal, že budeme bojovat o první místo, ale věděl jsem, že mužstvo na špičku máme. Velká síla je, že jsme všichni velcí kamarádi, kteří si pomůžou jak na hřišti, tak mimo něj. To se pak odrazí i na hřišti a nemáme problém máknout jeden za druhé, bez nějakých velkých výtek.
Daří se i vám osobně. Stejně jako spoluhráč Císařovský jste přispěl už šesti góly. Spokojenost?
Na jednu stranu jsem spokojený, ale musím se přiznat, že bych měl mít gólů více. Občas nemohu spát z těch šancí, co jsem neproměnil. Martinovi to samozřejmě přeju také, jsem rád, když dá gól kdokoliv a nerozlišuji to, kdo a kolik jich má. To je další věc, která nám pomáhá k tomu, že tým šlape v pořádku.
V týmu hrajete s bratrancem Jakubem. Jak si na hřišti vyhovíte?
Jelikož si spolu kopeme již od malička, hrajeme spolu sálovku a i v Praze spolu hrajeme Strahovskou ligu. To je pak všechno znát. Vím, kde bude a on zase tuší, kde bych mohl být já. To samé mám i s Luďkem Zborníkem.
Který soupeř na vás zatím zapůsobil jako nejsilnější protivník?
Myslím, že nás nejsilnější tým čeká teď o víkendu. Musím zmínit, že hráči ze Lhenic si nezaslouží takové umístění a náš výkon s Planou radši nechci komentovat. Tam jsme měli brát jasné tři body, ale dopadlo to naopak. Kaplice nám sice dala 4 góly a zdá se, že to byl jasný výsledek, nicméně i zde mohl být průběh utkání jiný, kdybychom proměnili v první půli vyložené šance. Je to pořád dokola.
Šlágr dalšího kola je jasný. Vy versus Roudné. Co od utkání očekáváte?
Očekávám velké nasazení. Hráči z Roudné budou určitě rychlí, techničtí a běhaví. Takové hráče máme i my a věřím tomu, že to bude vyrovnané utkání. Osobně se těším na tento zápas. Doufám, že se nám podaří zvítězit. Přepsali bychom tak historické tabulky našeho klubu, protože jsme ještě nikdy nebyli v takové fázi soutěže na prvním místě. Na hřišti necháme všechno.
VÝBĚR PAVLA KECLÍKA
Hráč s nejtvrdší ránou v týmu:
Musím říci, že Luďa Zborník a já máme podobný projektil. Martin Císařovský se do toho také umí opřít.
Hráč s největší fyzičkou v týmu:
Těžko říci, myslím si, že Kuba Keclík, ale společně s Igorem Antony se mu snažíme mu dýchat na záda.
Největší kliďas týmu:
Jednoznačně Peťa Hronek.
Největší pruďas týmu:
Jednoznačně David Buchtele a David Šourek.
Největší bavič týmu:
Snažím se o to já, před zápasem by měla být pořádná nálada podpořena kvalitní muzikou.
Kdo toho po zápase nejvíc vypije:
Já už jsem teď hodný, ale David Šourek přebral štafetu zdárně.
Tip na krále střelců sezóny:
Vůbec nemám přehled, ale myslím si, že pro prvních 15 střelců je to stále otevřené.
Tip na mistra sezóny:
Za aktuální situace bych si to přál pro nás, ale může to být kdokoli z první trojky, tedy my, Roudné a Trhovky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.