Mým snem je dostal áčko až do divize, říká hráč kola Josef Cihla

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Stal se jím Josef Cihla z Dolního Bukovska. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil utkání s Lomnicí?
Nebylo to zrovna moc pohledné utkání, byla spousta ztrát, nepřesností na obou stranách. Řekl bych, že oba týmy šli do zápasu s tím, že se budou snažit držet míč na zemi a kombinovat, bohužel tak tomu z velké části zápasu nebylo. Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla větší zkušenost na naší straně a také větší vůle po vítězství.
Jak se zrodila Vaše branka?
Má branka se zrodila z protiútoku, vyhraný souboj ve středu hřiště, nahrávka do běhu po levém křídle a odtud nahrávka do vápna, na přední tyči šel Pája Kokeš a jeden ze soupeřících obránců do souboje ale míč propadl na malé vápno, kam jsem nabíhal já a měl jsem už lehký úkol uklidit míč do odkryté brány.
Gól jste vstřelil ve třetím utkání v řadě. Co na to říkáte?
Momentálně jsem tuto sérii prodloužil na čtyři góly v řadě. Jsem rád, že jsem se dostal do formy a zatím to tam padá. Samozřejmě je to ale zásluha celého týmu, jedeme teď na vítězné vlně a snad na ní budeme ještě dlouho pokračovat.
Pohybujete se v polovině tabulky. Jste s takovým umístěním spokojení?
Nacházíme se ve středu tabulky, což je zlepšení od minulé sezóny, ale není to tak, že bychom si řekli, že nám střed stačí stále chceme vyhrávat a posouvat se tabulkou vzhůru.
Na jakém postu se na hřišti cítíte nejlépe?
V průběhu let jsem kromě brankáře vystřídal všechny pozice. Momentálně se nejlépe cítím na kraji zálohy. Troufnu si tvrdit, že herně jsem šel za poslední zápasy nahoru a vstřelené góly jsou za to odměnou.
Přesunuli jste se do jiné skupiny 1.B třídy. Která skupina se Vám zamlouvala více?
Zřejmě je těžké nás přiřadit do nějaké skupiny, nebo nevím, proč jsme byli přesunuti na jednu sezónu do jiné skupiny a teď znovu zpět do skupiny, ve které jsme byli původně. Definitivně se nám více zamlouvá skupina, ve které jsme tuto sezónu, je to navíc okořeněné rivalitou, která panuje mezi Bukovskem a Neplachovem.
Jaká panuje atmosféra v týmu?
Atmosféra v týmu je teď skvělá, daří se nám na hřišti, a to se odráží i v kabině. Jsme si vědomi, že máme pořád co zlepšovat, abychom naplnili trenérova očekávání, ale jsme rádi za body, které jsem doposud nasbírali.
Kdy a kde jste s fotbalem začínal?
Těžká otázka, nevzpomínám si přesně, kdy jsem s fotbalem začal. Řekl bych, že mi bylo šest možná sedm let. Začal jsem v Dolním Bukovsku a od té doby jsem klub nezměnil a pokud vše půjde dobře, v Bukovsku svou kariéru i ukončím.
Jaké jsou Vaše fotbalové a životní cíle?
Co se fotbalových cílů týká, tak je to určitě získání trenérské licence a zlepšování se jako trenér mládeže a celkově se zlepšovat v práci s mládeží, aby i v budoucnu, když já už nebudu aktivní fotbalista, byl v Bukovsku stále fotbal, na který se mohou lidé přijít s chutí podívat. Další není tak úplně cíl, spíše jako sen, a to je postoupit s áčkem až do divize. Životní cíle jsou propojeny s těmi fotbalovými. Zatím jsem nad svými životními cíli moc nepřemýšlel snažím se soustředit na přítomnost. Jediné co mě tak napadá je najít si tolerantní přítelkyni, které nebude vadit že značnou část volného času trávím na hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.