Hrál proti Dembelému z Barcelony, je rád, že nejsou tresty za žluté karty, kterých sbírá dost, to je hráč kola, napůl Chod Jakub Teršl z Jiskry Domažlice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Jakub Teršl z Jiskry Domažlice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil utkání v Karlových Varech?
Jsem rád, že jsme po dlouhé době vyhráli venku. Karlovy Vary bránily, my jsme dobře drželi balón a soupeře do ničeho nepustili až na dvě chyby, kdy jsme dostali dva góly. Od nás dobře zvládnutý zápas. Myslím si, že od tohoto zápasu se můžeme odrazit k lepším výkonům a výsledkům.
Jste svátečním střelcem. Je radost z branky větší?
Využil jsem krásně kopnuté standardky od P. Došlého, stačilo jen nastavit hlavu. Ze standardní situace jsme se netrefili jako tým dlouhou dobu, proto je radost větší. Ještě jsme vyhráli, takže paráda.
Po dlouhé době jste odehrál celé utkání. Jste se svým výkonem spokojený?
Nikdy nemůžete být se svým výkonem spokojený, byly tam chyby. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a vyhráli. Teď jsem do zápasů naskakoval spíš jako střídající hráč, musel jsem svojí pozici v týmu vzít a makat na sobě. Ukázat trenérovi, že patřím do základní sestavy. Doufám, že jsem tímhle výkonem dokázal, že tam patřím.
Jak jste spokojeni s dosavadním osmým místem v tabulce?
S dosavadním umístěním v tabulce spokojeni být nemůžeme. Není to teď z naší strany herně optimální, ale někdy to tak ve fotbale bývá. Na druhou stranu máme tři body na druhého. Věřím, že když zvládneme poslední zápasy, tak můžeme do čtvrtého místa skončit.
V minulé sezóně jste dostal deset žlutých karet. Nyní již tři. Není to příliš?
Asi to patří k mému stylu hry, nebojím se trochu přitvrdit. Samozřejmě v hlavě to mám a sleduji kolik jsem jich dostal. Ještě, že nejsou stopky za žluté karty.
Jak vzpomínáte na své působení v mládežnických reprezentacích?
Byly to nádherné dva roky. Jestli se nepletu tak 21 startů za U-16 a U-17. Rád na to vzpomínám. Setkal jsem se s takovými legendami českého fotbalu jakými jsou Petr Kouba, Luboš Kubík a další. Hodně jsem si toho od nich vzal do další kariéry. Spoustu kluků například z francouzského nároďáku hraje v TOP týmech po světě. Hrál jsem například proti Dembélému z Barcelony.
A jak na působení ve Viktorii Plzeň?
V Plzni jsem působil velkou část mé dosavadní kariéry. Prošel jsem tři žákovské, všechny dorostenecké kategorie až po juniorku. Pár tréninků jsem absolvoval i s áčkem a to byla největší škola. Vzpomínám na působení v Plzni v dobrém.
Chtěl byste se z třetí ligy posunout výše?
Kdyby přišla nabídka z vyšší soutěže, než je třetí liga, tak bych o ní uvažoval. V Domažlicích jsem ale spokojený, je to můj druhý domov. Zázemím a úrovní hráčů patří Domažlice ke špičce třetí ligy, nemělo by cenu odcházet do jiného týmu ČFL. Mám to v Domažlicích rád. S přítelkyní bydlíme v Domažlicích, takže už je ze mě napůl Chod.
Jaké jsou Vaše záliby?
Ve volném čase se snažím co nejvíce věnovat přítelkyni, zajdeme do kina na nějaký dobrý film nebo na koncert. Ale moc toho volného času není, buď jsem v práci nebo na tréninku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.