Fanoušci jsou náš dvanáctý hráč, pochvaluje si brankář Vrchoviny Petr Šmída

Jedenadvacetiletý brankář Petr Šmída, který svoji kariétu spojil prozatím pouze s Novým Městem se rozchytal a má výbornou formu. Jeho zákroky a čisté konto bylo odměněno v hlasování a stal se hráčem 12. kola MSFL.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
Od svých pěti let působím v Novém Městě na Moravě. Jiné dobrodružství jsem ve své fotbalové kariéře ještě nezažil.
Jaké největší změny se celkově v klubu udály za dobu vaší přítomnosti?
Největší změnu do Nového Města přivedl asi trenér Richard Zeman. Dlouhodobě se nám nedařilo a s jeho příchodem přišla i tréninková kvalita plus kvalitní hráči. Z toho vyústily největší úspěchy Novoměstskeho fotbalu, výhra v Divizi a postup do MSFL.
Trenér se o vás vyjádřil, že máte v posledních zápasech formu. Co na to říkáte a čím si myslíte, že je, že chytáte v takové pohodě?
Jsem rád za slova trenéra. Hlavním důvodem podle mě je, že stabilně chytám a dostávám důvěru od trenéra a týmu, za což jim děkuji. Dalším důvodem jsou určitě kvalitní tréninky v podání našeho trenéra brankářů Leoše Škorpíka.
V minulém roce jste tak jasnou jedničkou nebyl. Co se změnilo?
Ano, máte pravdu. V minulých sezonách v klubu působili skvělý gólmani jako Marek Kolář nebo David Juran. Bylo těžké stabilně chytat, když soupeříte s takovou kvalitou. V létě jsem hovořil s trenérem a řekl mi, že sezonu započnu jako gólman číslo 1. Doufám, že svými výkony mu tuto důvěru vrátím.
Vaše obrana je třetí nejlepší v MSFL. V čem vidíte vaši sílu?
Myslím si, že hlavním důvodem je, že jsme se sehráli, jelikož v minulém ročníku jsme nastupovali téměř v identické obraně a obdržovali jsme mnohem více gólů. Momentálně obrana pracuje skvěle a doufám, že v tom bude pokračovat.
Jak byste srovnal letošní sezonu MSFL s tou loňskou? Prozatím jsou týmy bodově vyrovnané.
Myslím si, že i loňská sezóna byla velmi vyrovnaná. Ve třetí lize působí velmi kvalitní mužstva a každý může porazit každého. Proto jsou bodové rozdíly mezi jednotlivými mužstvy tak malé.
Jaké jsou cíle Vrchoviny v letošní sezoně?
Hlavním cílem je určitě záchrana třetiligové příslušnosti. Chceme hrát v první polovině tabulky, což se nám momentálně daří. Za tímto počinem stojí i náš dvanáctý hráč a to jsou naši fanoušci, kteří nás v hojném počtu jezdí podporovat i na venkovní zápasy. Za to jim jménem celého týmu moc děkuji!
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Primárním cílem je pomoct týmu k záchraně. Momentálně se soustředím na své výkony v Novém Městě. Určitě bych rád zkusil i vyšší soutěže, ale momentálně si myslím, že třetí liga je pro můj fotbalový růst optimální řešení. Mám ještě na čem pracovat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.