Moje vyloučení se Studenou bude asi téma na dlouhou dobu, říká hráč kola Radek Schramhauser

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník Nové Bystřice Radek Schramhauser. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte výhru nad Kardašovou Řečicí?
Určitě cenné tři body, ale trošku jsme si ten průběh zápasu zkomplikovali. První poločas skončil 3:1 pro nás, ale ve druhém poločase jsme po třech minutách na hřišti dostali gól na 3:2, ale naštěstí jsme pak o deset minut později zase zvýšili náskok o dva góly, ale soupeř pak patnáct minut před koncem opět snížil. My jsme si vítězství pohlídali.
Jak padla Vaše branka?
Po skrumáži ve vápně po standardce jsem se ocitl sám někde na penaltě. Křikl jsem si na Vojtu Brabce a ten mi míč ideálně připravil na levou nohu a já se pak jen modlil ať nepřestřelím. Naštěstí to tam padlo.
V minulých sezónách se hrálo spíše o záchranu, nyní jste druzí. Co se v Bystřici změnilo, že se nyní daří?
Těžko říct, čím to je, parta zůstala stejná jako minulou sezonu. Bystřice uměla hrát vždycky fotbal, ale někdy to tak prostě bývá, že některé sezóny se vydaří méně, některé více. Ta minulá patřila k těm horším, kdy mělo problémy se záchranou i béčko, ale naštěstí jsme to na poslední chvíli zachránili. Pokud ale koukneme na tabulku letošní a minulé sezóny tak ty týmy, které hráli nahoře, těm se letos nedaří.
Nastupoval jste i v Praze za Sokol Písnice, jak na to vzpomínáte?
Jo v Písnici to bylo super, strávil jsem tam šest let, takže na to vzpomínám moc rád, je to taková moje srdcovka. Super parta a fanoušci, kterých na nás chodilo nejvíc v celé soutěži. Hráli jsme II. třídu a před dvěma lety postoupili do 1.B, kterou hrají dodnes. Nastupoval jsem v útoku, takže to byla trošku změna, ale zvykl jsem si. Každý víkend sleduji, jak se klukům daří a když jsem v Praze a vyjde mi to, tak se za klukama v Praze zastavím.
Jak byste fotbalově srovnal Novou Bystřici s Písnicí?
Tohle se hodně těžko porovnává, asi by to chtělo dát si přátelák.
Vraťme se o několik kol zpět, kdy jste dostal červenou kartu proti Studené. Jak jste zákrok viděl Vy?
Koukám, že moje červená bude téma ještě dlouho. Z mé strany šlo o klasický šlapák, který ale dle mě i ostatních, co to viděli, nebyl na červenou, ale spíše na žlutou. Trest mi naštěstí po dvou zápasech prominuli. Šel jsem do souboje o balón, možná trochu nešťastně, kdy hráč Studené odkopával míč a já už nestihl dát nohu pryč a přišlápl jsem ho. Klukům to ale asi prospělo a vyhráli jsme 3:1.
Máte ještě dva mladší bratry, jak hodnotíte jejich fotbalové dovednosti?
Já nevím, tohle musí hodnotit trenéři. U toho nejmladšího asi nejsou špatné, když hraje v Táborsku u toho prostředního asi budou horší, ten hraje se mnou.
Dříve jste byl proslulý svým účesem podobným Davidu Luizovi nebo Fellainimu, proč šly vlasy dolu?
Jo prý se to říká. Vlasy šli dolů z prostého důvodu, protože v tom bylo v létě horko. Zkuste si nasadit paruku a v létě v ní hrát fotbal.
Další zápas bude boj o první místo v Suchdole. Co od zápasu očekáváte?
Suchdol minulou sezonu jen těsně nepostoupil a vypadá to, že letos to chce napravit. Myslím, že to bude těžký zápas, ale věřím, že ho úspěšně zvládneme a body si odvezeme. Na jaře jsme s nimi doma hráli vyrovnané utkání, i když jsme prohráli těsně 1:2.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.