Ve Velkém Meziříčí jsem byl nespokojen, teď je to pravý opak, říká Radek Matulka

Hrčáem jedenáctého kola Moravskoslezské fotbalové ligy se stal vrchovinský Radek Matulka, který dal svoji letošní první branku. V týmu z Nového Města hostuje z druholiigové Jihlavy. V loňském ročníku působil ještě ve Velkém Meziříčí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
S fotbalem jsem začínal v pěti letech jako hráč FC Žďar nad Sázavou, kde jsem setrval do svých čtrnácti let a poté jsem přestoupil do klubu FC Vysočina Jihlava. V sezoně 2018/2019 na podzim jsem šel hostovat do třetiligového klubu Velké Meziříčí, kde jsem měl nasbírat zkušenosti na půl roku. Na jarní přípravu jsem se ale začal připravovat s třetiligovou Vrchovinou, kde jsem měl být také na půlroční hostování. Bohužel na konci mého hostování jsem prodělal operaci kolene, tudíž jsem se nemohl zapojit do přípravy v Jihlavě, a tak jsem prodloužil hostování na Vrchovině o další půl rok.
Jak byste srovnal vaši minulou a letošní sezonu?
Minulou sezonu jsem hrál první část ve Velkém Meziříčí, kde jsem nedostával tolik příležitostí, kolik bych potřeboval na svůj fotbalový rozvoj, takže jsem se do zápasů s A-týmem moc nedostával. Druhou část sezony jsem dostal nabídku od Vrchoviny na půlroční hostování, na kterou jsem kývl. Doufal jsem, že dostanu daleko více příležitostí než ve Velkém Meziříčí a to se také naštěstí stalo a mohl jsem si zvykat na dospělý fotbal. Bohužel přišla ta operaci kolene na konci sezony a kvůli tomu jsem se nemohl zúčastnit přípravy s A-týmem Jihlavy. Novou sezonu jsem začal znovu na Vrchovině, abych se po operaci co nejlépe znovu rozehrál.
Proč jste vyměnil Velké Meziříčí za Vrchovinu a můžete tato angažmá porovnat?
Ve Velkém Meziříčí jsem byl velice nespokojen se zápasovým vytížením a s kvalitou tréninků. Na Vrchovíně to byl úplný opak a jsem zde moc spokojený, jak se zápasovým vytížením, tak i s individuálním přístupem a rovněž s kvalitou tréninků.
Nebylo by pro vás lepší hrát za B tým Jihlavy a čekat na šanci v áčku?
Také jsem si kladl stejnou otázku, ale myslím si, že pro můj fotbalový růst a rozehrání se po operaci kolene, je daleko lepší 3. liga i na to, abych nabral zpět formu a přišel do Jihlavy připravený.
Jak vidíte svoje šance na prosazení v Jihlavě?
To teď nedokážu takhle říct, ale rozhodně budu dělat vše proto, abych šanci dostal.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Tak určitě ty největší. S hodně velkou nadsázkou a vtipem můžu říct, že bych si jednou chtěl zahrát v Premier League.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.