Dominik Klinger - Všichni hrajeme za rohlík se salámem a jednoho „gambáče

Útočník Malých Hoštic patřil v minulé sezoně k nejobávanějším kanonýrům I. B třídy a slušnou formu ukazuje i ve vyšší soutěži, když proti Hradci nad Moravicí vstřelil již osmý gól sezony. Výborným výkonem si zároveň vysloužil nominaci do sestavy kola, kde obdržel nejvíce hlasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O vítězství jste se poměrně dlouho přetahoval s Danielem Martiníkem z Ludgeřovic. Jak jste prožíval hlasování a jak velkou radost vám výhra udělala?
Já vyhrál v hlasování stylem „start – cíl“. Od začátku jsem vedl a ke konci svůj náskok zvýšil téměř na dvojnásobný rozdíl. Kvůli malému rozdílu jsem v pondělí neuměl usnout, ale v úterý už byl náskok výraznější, tak jsem měl klidnější spaní. Výhru beru jako jeden z největších úspěchu tohoto týdne!!!
Máte ponětí, kdo vám vyjádřil podporu? A čím teď své kamarády obdarujete?
Podpora byla od současných i bývalých spoluhráčů, dále od rodiny a kamarádů mimo fotbal. Do kabiny klukům přinesu nějaké znamenité mazadlo. Ostatním klidně podepíšu zadarmo fotbalovou kartičku.
Můžete nám prosím ještě krátce přiblížit nedělní zápas s Hradcem nad Moravicí? Jak náročné bylo otáčet nepříznivý stav?
Pro nás byl tento zápas hodně důležitý. Měli jsme sérii proher, kterou jsme potřebovali přerušit a Hradec nám do toho krásně vyšel. První poločas byl pro nás smolný. Poslední dobou máme problém dát první branku, i když na to máme příležitosti. Hradec okolo 40. minuty vhazoval aut 70 metrů od naší kasy, přišel nákop, neshoda obrany s gólmanem a prohrávali jsme 0:1. V kabině jsme si sáhli do svědomí, řekli jsme si, že těch zbývajících 45 minut odmakáme a tři body musí zůstat doma. Povedlo se nám rychle srovnat, pak jsme přežili dvě pološance Hradce a následně otočili zápas na 2:1. Hosté potom začali kupit chyby, otevřeli to na tři obránce a gólman hostí musel shánět podběrák (5:1).
Cítil jste před utkáním větší motivaci než obvykle? Loni mezi vámi vládla značná rivalita…
Motivace byla určitě větší. Rivalitu s Hradcem si taháme už od okresu. Já mám upřímně rád, že tento zápas má úplně jiný náboj. Většina kluků od nás i z Hradce proti sobě nastupuje už pět sezon, takže se to táhne se všemi stejně.
Právě vy jste zavelel k obratu vyrovnávací trefou. Popište prosím tento gólový moment. Hosté údajně předtím reklamovali faul…
Byla 46. minuta zápasu, kdy Patrik „STŘÍBRNÝ“ presoval na pravého obránce Moce. Byl to sporný souboj, Paťas tam šel tvrdě, ale Moc to čekal a zapřel se (na zemi stejně skončil Paťas). Moc nikým neatakován mohl udělat s míčem, co chtěl…. Nicméně jeho blbostí mi to namazal do sólového nájezdu, kde jsem nejprve ošálil brankáře (šel do hrušky, já do Tesca) a následně Richarda Lichého na brankové čáře (tímto ho zdravím).
V dalším kole jedete do Staré Bělé. Co čekáte od tohoto zápasu? Základem asi bude soupeře nepodcenit…
Měli bychom navázat na poslední dva zápasy, kdy jsme dřeli a prali se o každý míč. Hřiště je ve Staré Bělá prý po posledním zápase v katastrofálním stavu, takže to bude stejně jen o bojovnosti a soubojích. Musíme potvrdit domácí výhru a také je to zápas o šest bodů, kdy máme šanci trochu utéct spodku tabulky .
Jaké vůbec mají Malé Hoštice v I. A třídě ambice? A jste spokojení s dosavadním průběhem sezony?
Jsme nováčci soutěže, takže se zatím seznamujeme se soupeři. Ambice jsou hrát kvalitní a na pohled hezký fotbal a užívat si soutěž někde ve středu tabulky. S výsledky jsme spokojení, až na zápas se Slovanem Ostrava. Ty tři body chybí a mrzí nás. Na druhou stranu se současným i minulým lazaretem to mohlo být horší.
Vy jste také několik zápasů vynechal kvůli zranění. Co vás trápilo a jste už teď stoprocentně v pořádku?
Po zápase se Slovanem Ostrava, který byl plný soubojů a tvrdých zákroků, jsem si odnesl trhlinu v achilovce. Měl jsem štěstí, že vydržela a neurvala se mi. Nicméně se vše zahojilo a já zase můžu rozdávat fotbalovou radost.
Když se podíváme úplně na začátek. Kdo vás vůbec k fotbalu přivedl a jak se poté vyvíjela vaše kariéra?
Jako většinu fotbalistů mě k němu přivedli rodiče. Začínal jsem v Malých Hošticích, poté jsem měl střídavý start v dorostu v Dolním Benešově a tři roky jsem si kopl také za muže v Dolním Benešově. Zpátky do Hoštic jsem se vrátil před třemi roky.
V dresu Dolního Benešova jste si vyzkoušel vyšší soutěže. Proč jste se rozhodl k návratu do Malých Hoštic? A nemrzí vás zpětně, že jste odešel? Mohl jste teď nastupovat v MSFL…
Ano hrával jsem tam divizi E a k návratu jsem se rozhodl, jelikož nešel kombinovat fotbal na této úrovni a studium na vysoké škole v Brně. Odchod mě nemrzí, jelikož jsem v Malých Hošticích maximálně spokojený. MSFL a ČFL jsou stejně soutěže pro kohokoliv, když tam nastupoval i Lavi (Štáfek).
Nelákala vás myšlenka, že byste si fotbalem vydělával třeba ve druhé lize? Anebo jaké vůbec máte plány v kariéře?
Každý z nás fotbalistů by si tím chtěl vydělávat, ale já nebyl na takové úrovni nebo v klubu, kde by tyto podmínky byly možné. Řekl jsem si, že buď budu vydělávat milióny nebo nic, tak jsem u té druhé možnosti… Vlastně hraju za výplatu, ale ta je v naturáliích, jak říkal EPI (Ondřej Šafarčík): „Všichni hrajeme za rohlík se salámem a jednoho „gambáče“. Kariéru mám ještě mírně otevřenou. Možná ještě přijde doba, kdy si zahraju vyšší soutěž nebo druhou ligu.
Změnu dresu tedy plánujete?
Jak jsem psal, jsem maximálně spokojený, jelikož máme super kolektiv, super fanoušky, super výplaty a super zázemí. V blízké budoucnosti rozhodně dres nezměním. Jedině, že by sponzor koupil další sadu (tentokrát venkovních dresů), ale to bude pořád ten malohoštický dres!!!!
Jakým zálibám se věnujete ve svém volném čase?
Spoustu času trávím se snoubenkou a naším psem. Také se věnuji dalším sportům (hokej, běh, cyklistika, plavání).
Co na vysoké škole studujete a čím byste se chtěl v budoucnu živit?
Studuji poslední ročník magisterského studia, obor „Aplikovaná sportovní edukace bezpečnostních složek“ na Masatrykově univerzitě v Brně. Uplatnění můžu najít jako instruktor bezpečnostních složek nebo přímo ve složkách, ale láká mě i kariéra učitele ve škole.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.