Táta bude muset vysolit něco do kasy, protože já jsem student, říká hráč kola Patrik Filip z Krumlova

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal hráč krumlovské rezervy Patrik Filip. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Utkání s Lipnem jste vyhráli 3:2. Jak ho hodnotíte?
Hodnotím ho jako velice těžké utkání. Zima, podmáčený terén a běhavý tým Lipna, který v této sezóně doma ještě neprohrál. První půle byla z naší strany slušná, první gól v 8. minutě a druhý jsme přibalili do šatny. Druhá půle byla v režii Lipna. Po poločasovém odstoupeni Martina Vejskraba mě trenér stáhl z útoku na střed zálohy a domácí se po stranách dostávali na dostřel. Měli převahu, ale gólově se neprosadili. Až za stavu 0:3 se jim podařilo v krátké sledu snížit na rozdíl jedné branky, ale víc už domácí nestihli. Musím pochválit celé mužstvo za bojovnost. Dobře zachytal náš gólman Šesták, a když k tomu připočítám i to potřebné fotbalové štěstí jsou z toho 3 body z venku.
Jak padly Vaše dvě branky?
První gól jsem dal po hezkém pasu od kolegy z útoku Martina Vejskraba, kdy jsem postupoval sám na domácího brankáře Dočkala a vedle nohy jsem zamířil do branky. Druhý gól jsem vstřelil po faulu na mě z trestného kopu z dvaceti metrů pod břevno.
Soupeř uznal, že jste mu dělal velké problémy. Čím podle Vás nejvíce?
Podle mého názoru jsem jim dělal problémy v rychlosti a kombinační hrou s přechodem do útoku, na kterém se podílel celý mančaft. Bohužel jen první půli . Ve druhé jsem měl spíše obranné úkoly.
Za áčko moc nenastupujete. Co chybí do základní sestavy?
To máte naprostou pravdu. Do Krumlova přišli před začátkem sezony čtyři zkušení hráči, kteří hrávali krajský přebor. Mančaft si sedl jak herně tak i výsledkově a drží se na špici tabulky krajského přeboru za vedoucím Olešníkem a Protivínem. Není důvod do sestavy sahat. Mě osobně by pomohlo více hrát, aby se mi vyhnula zranění a musím stále makat na sto procent a věřit, že to přijde. Bude to strašně těžké, ale ne nemožné.
V béčku se střídá hokejově. Co na tuto možnost říkáte?
Nevím, nevím, na jednu stranu pro starší kluky nebo kluky, kteří nemají naběháno, věc dobrá. Na druhou stranu mi přijde, že díky tomuto stylu střídání se hra moc kouskuje a dobrých dvacet minut z čistého času je pryč. Ale znám i týmy, které tuto možnost střídání ani nevyužijí, protože dají stěží jedenáct lidí dohromady.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Mezi mé největší fotbalové zážitky patří určitě můj první start za ,A-mužstvo Českého Krumlova v divizním utkání proti týmu z Klatov. Hodně lidí, atmosféra super. Bylo to sice jen pár minut, ale bomba. Jako druhý nej zážitek bych považoval přítomnost na utkáni anglické ligy mezi Liverpoolem a Leicesterem. Vidět na živo v akci hvězdy jako Salah, Mane, Firmino, je k nezaplacení.
Na jakém postu se Vám hraje nejlépe a proč?
Nejvíce mi sedí post útočníka. Rád dávám góly a z útoku to mám k brance nejblíže.
Kdo Vám nejvíce svými hlasy pomohl vyhrát anketu o hráče kole?
Nejvíce hlasů pro hráče kola zaslali kamarádi z fotbalu, ze školy a samozřejmě rodina. Do poslední hodiny jsem se přetahovat o první místo s Frantou Švábirtem z Horní Plané. Jsem rád, že to dopadlo dobře a tímto bych chtěl všem, kteří pro mě hlasovali moc a moc poděkovat.
Budete muset za triumf v anketě přispět něco do týmové kasy?
Tak určitě. Přesnou částku zatím nevím. Ale protože ještě studuji, bude muset něco vysolit táta.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.