Gól je pro mě pořád nejvíc, tvrdí přeškolený Lukáš Kubelka

V Žiželicích řešili do sezóny sestavení stoperské dvojice. Navrátilec, Jakub Novotný, byl jasný a kdo druhý... Nakonec se rozhodli do nové role postavit obávaného střelce Lukáše Kubelku a ukazuje se, že to byl geniální tah. Nejen o změně postu, ale i o cílech Žiželic nebo že se Žiželičtí obávají utkání s Libodřicemi jsme si s Lukášem povídali. Čtěte dále...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k ocenění hráč kola. Jaký byl zápas s Jestřábkou? Zatím nejtěžší?
Přesně takový jaký jsme očekávali, že to nebude vůbec lehké, že budou čekat na svojí šanci a na brejky. První poločas nás dost potrápili. Jejich tým je složen ze starších zkušených kluků s osou Klička, Mikeš, Kesner, Krupka a i zbytek týmu je fotbalový. Ale každý zápas je jen o nás, jestli jsme schopni proměnit alespoň polovinu šancí, které si vytvoříme. Už se těším, až takový zápas konečně přijde :-))
Kdyby došlo na penalty, věřili byste si?
Samozřejmě, na penaltu bych určitě šel. Je nás víc, myslím. že další by šel určitě David Živný, Kuba Korčák, Standa Rous a ještě by se někdo určitě našel. Velkou oporou je pro nás taky brankář, penalty mu jdou velice dobře, v loňské sezóně nám doslova asi troje penalty vychytal.
Zatím jste bez ztráty bodu stejně jako Nučice. Který z nadcházejících soupeřů (mimo Nučic) vám může dělat největší starosti?
Doufám, že body jen tak neztratíme :-)). Když jsme předloni postupovali s Městcem Králové do B. třídy, tak jsme z 26 utkání 25 vyhráli za 3 body a pouze jednou jsme prohráli v předposledním kole, kdy už jsme měli náskok 18 bodů a ze spoluhráčovy svatby jsme jeli na otočku "odehrát" utkání. Podle toho to taky dopadlo. Tak věřím, že jsme něco podobného schopni napodobit i letos v Žiželicích. Ale nás mimo Nučic čekají ještě Libodřice. Snad nikdy jsme je neporazili, vůbec na ně neumíme, tak snad to letos prolomíme.
Co očekáváte od zápasu v Nučicích v předposledním kole? Vyhovuje vám hra soupeře, jak na něj...
Jestli nám jejich hra vyhovuje a jak na ně, prozrazovat nebudu. Očekáváme, že získáme 3 body a půjdeme do trháku. I když v to doufáme už teď, kluci z Nučic mají teď těžší los.
Vy jste byl vždy útočník? Nebo už jste na pozici stopera hrál?
V loňské sezóně jsem na stoperu odehrál asi 5 zápasů, protože nás bylo málo a Martin Živný, náš tradiční stoper, měl velké pracovní vytížení a dost zápasů nestíhal. Jinak jsem byl vždy útočník, táhne mě to dopředu pořád. A tím pořád budu, i když budu hrát na stoperu (smích)
Co je snazší? Jaké kvality jsou potřeba dopředu a co dozadu?
Podle mě pozice stopera. Vpředu máte celý zápas na zádech dva obránce, kteří vás celý zápas okopávají, když nepodržíte balón, vázne rozehrávka a jedno s druhým. Kdežto vzadu, když nechcete konstruktivně zakládat, tak si pomůžete nákopem a máte klid. A stejně tak můžete i rány lépe rozdat, než inkasovat. :-)) Já nikdy neměl žádné karty a za 5 zápasů na stoperu mám 4.
Využíváte ofenzívních znalostí při čtení hry a reakci jako obránce?
Je pravda, že člověk může pár věcí využít, hlavně při čtení hry útočníka, když na té pozici hrál celý život. Ale že by to byla nějaká velká výhoda, to se říci nedá.
Který útok, nebo konkrétní hráč vám zatím dělal největší problémy?
Z odehraných zápasů největší asi zatím David Jambor z Tuklat. Toho považuji za jednoho z nejlepších útočníků soutěže.
Kam letos míří Žiželice? Chcete postup?
Před sezónou nám nikdo žádné cíle nedal, ale samozřejmě když jsme viděli, co se k nám vrací za hráče, tak by všechno jiné než 1. místo s tímto týmem a postup bylo zklamáním. S Davidem Živným, Ondrou Martinkem i Kubou Novotným přišla obrovská kvalita.
Překvapuje vás něco v tabulce?
Prvotní škobrtání Velimi, postavení Kouřimi, kde je vidět, ze trenér Malinovský odvádí výbornou práci a 3 body Bečvár po sedmi kolech.
Kdybyste si mohl svobodně vybrat: útok nebo obránce?
Přesto, že udržet nulu s obranou je výborný pocit, tak je to útok. Gól je pro mě pořád to nejvíc, zhodnocení týmové práce a pocit radosti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.