ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Zlínský | Krajský přebor - Holešovský fotbalista Zdeněk Horák rád vzpomíná na trenéra ostravského Baníku Boba Páníka, který je opravdový profesionál a i za krátkou dobu se ním hodně fotbalově posunul

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, proti Štítné nad Vláří se Ti dařilo, dal jsi hattrick, co brankám předcházelo?
Děkuji. První branku jsem vstřelil z pokutového kopu po faulu na Mirka Geráta. Při druhé jsem si navážel míč středem hřiště a na pravé straně mi nabíhal Kuba Chudárek. Naznačil jsem střelu, nahrál Kubovi a ten mi krásně narazil před bránu na hranici malého vápna. Třetí gól jsem přidal po sklepnutí Mirka, který dostal centr z levé strany a nachystal mi na hranici velkého vápna míč proti noze.
Jak utkání vypadalo se Štítnou nad Vláří vypadalo, výsledek je nakonec jednoznačný?
Tento zápas nám vyšel celému týmu. I přes nepříznivé počasí, které se v průběhu hry podepsalo na terénu, jsme odehráli dobrý zápas. Měli jsme jasnou převahu a výsledkově to potvrdili. Štítná nad Vláří, oproti minulým soupeřům, nekladla velký odpor. Je dobré, že jsme se před derby trošku rozstříleli. Jediné, co může mrzet, je inkasovaná branka ze závěru zápasu, která nám překazila čisté konto.
Jak hodnotíš Vaše podzimní výkony?
Vyjma zápasu s Baťovem, který nás na své umělé trávě s přehledem porazil, a dalšího zápasu doma s Napajedly, jsme odehráli velmi slušný podzim. O to více ten domácí zápas mrzí. Určitě jsme ho neměli prohrát tak snadno. Nejlepší utkání jsme odehráli proti Morkovicím, které jsme k ničemu nepustili a vyhráli u nich 3:0 hned v prvním kole. Tento výsledek se později ukázal jako hodně cenný, protože od té doby se Morkovice slušně rozjely a hrají dobrý fotbal. Další zápas, který bych chtěl vyzdvihnout, je zápas ve Velkých Karlovicích. Měli jsme marodku, hráči nebyli fit, ale i tak jsme dokázali z velmi nepřátelského prostředí odvézt všechny body po super týmovém výkonu.
O víkendu hrajete v Kvasicích u lídra tabulky, tam to asi bude hodně těžké?
To každopádně. Kvasice hrají doma a mají široký kádr velmi kvalitních fotbalistů, který před sezonou doplnily o další posily. V minulém kole vyhrály ve šlágru na Baťově, což jim určitě hodně psychicky pomohlo a do zápasu jdou jako favorit z prvního místa, ale když podáme dobrý výkon máme šanci je porazit. Já se na tento zápas hodně těším, většinu protihráčů znám, se spoustou jsem v minulosti hrál a pořád spolu udržujeme kontakt. Zejména na souboje s mým nejlepším kamarádem Danem Stratilem se těším.
Myslíš si, že Holešov letos může pomýšlet na postup do Divize?
To v každém případě. Holešov divizi před pár lety hrál, takže proč ne? Zázemí klubu je na tuto soutěž nadstandardní. Kádr drží dlouho spolu, včetně trenérů. V týmu je vyvážený počet zkušených a mladých hráčů. Fotbal v Holešově jde určitě dobrým směrem.
Kdo patří k tahounům v Holešově?
Asi naši obránci Martin Charuza a David Čep, záložník Radek Sumec a gólman Radek Janalík. Kapitán Martin Charuza je pravým lídrem na hřišti i v kabině. David Čep, na kterém jde každý zápas vidět, že má bohaté zkušenosti z vyšších soutěží a i přes to si na nic nehraje a sedí do party. Radek Sumec je zdá se mi v klubu ze všech nejdéle. Technicky vybavený hračička, co často baví kabinu a udržuje pohodu. Navíc se spolu známe ze společného angažmá v Žalkovicích. A taky Radek Janalík, který nás hodně často svými zákroky drží ve hře. Všichni čtyři jsou v klubu delší dobu a já je považuji za hlavní tahouny.
Ve kterých týmech jsi doposud hrál?
Začal jsem s fotbalem v Chropyni. Ve 14-ti letech jsem odešel do Hanácké Slávie Kroměříž, kde jsem strávil asi šest let. Na toto období vzpomínám nejraději, protože partu, se kterou jsme procházeli mládežnické kategorie a většina z nás spolu došla až do mužského týmu, držíme dodnes. V mužském fotbale jsem po odchodu z Kroměříže pokračoval v Chropyni, Morkovicích, Kojetíně a hlavně v Žalkovicích, kde jsem zažil zatím nejlepší část své dospělé kariéry.
Na které trenéry rád vzpomínáš?
Na trenéry, co mě vedli když jsem začínal. Můj otec Zdeněk Horák, Petr Stratil a René Zvardoň. Tihle tři ve mě vybudovali lásku k fotbalu, za což jim všem děkuji. Určitě taky nejde zapomenout na trenéra Boba Páníka, který je opravdový profesionál a i za krátkou dobu s ním jsem se hodně fotbalově posunul.
Kteří hráči Tě v této soutěži zaujali?
Hodně se mi herně líbil Krajča z Baťova. Šikovný hráč s vynikající technikou. A samozřejmě Pavel Vojtášek z Kvasic, který je asi nejnebezpečnější hráč v soutěži. Nesmírně rychlý a platný člověk pro Kvasice. Doufám, že se nám ho v sobotu podaří eliminovat.
Co Tvoje zájmy a jaké máš zaměstnání?
Vystudoval jsem vysokou školu se zaměřením ekonomika a management a v současnosti pracuji ve státním sektoru. Mezi moje zájmy patří samozřejmě fotbal a vše kolem něj. Rád cestuji, pokud mám čas. Nejradši ale trávím volné chvíle se svou rodinou. A taky docela rád zajdu s klukama na pivko.
Kde začínala Tvoje kariéra a kdo Tě přivedl k fotbalu
Kariéra začínala na plácku za naším panelákem v Chropyni. Asi v šesti letech jsem nastoupil do místního klubu FK Chropyně. K fotbalu mě od mala vedl hlavně taťka, který mě pár let vedl i jako trenér. Ale musím říct, že mě podporovala vždy celá rodina, hlavně rodiče, prarodiče a sestra. V tomto mám velké štěstí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.