Každý správný Čech by měl fandit v pohárech českým týmům, říká hráč kola Vlasta Švík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vlasto gratuluji ti, stal jsi se hráčem 8. kola. Byl jsi nominován za dvě branky, které jsi vstřelil do branky Dívčic. Jak by jsi tyto branky popsal?
Díky moc. Hlavně tedy svým úchylným spoluhráčům, kteří tohle zajistili. Nejdřív bych chtěl zmínit, že snad všechny hráče i realizační tým Dívčic dobře znám a hned na začátku jsem na sebe Zbyňu (trenér Dívčic) upozorňoval. Svým spoluhráčům jsem zase poradil, ať mi to dají do prázdné a že to nebude problém doklepnout. To se hned ve 2. minutě stalo. V 10. minutě mi pak Patrik padnul asi o dvě sekundy dřív, takže nebyl problém dovalit míč znovu do prázdné brány. Obecně, Dívčice mají jeden z nejlepších týmů, ale proti nám to mají snad zakleté. Jinak si to vysvětlit nedokážu.
Jaké jsou letošní cíle v klubu?
Kluci mají v hlavě umístění na bedně. Takže do 3. místa. Já beru jedině postup, protože mě skoro po každém utkání venku bolí nohy z placu, který si dovolí některé týmy označovat jako hřiště (Chrášťany, Včelná, Stropnice, Lišov. Áčko hodně posílilo (Plojhar, Mravec, Štos, Šťastný), takže nám pár lidí odpadlo do béčka. Jen je škoda, že odpadlo i pár hráčů z minulé sezóny, takže je nás i tak stále málo a často se stane, že musím hrát celý zápas.
Nyní jedete do Čtyř Dvorů. Co od zápasu očekáváte?
Čtyrák? Tam je to naprosto jasné. Souboj Švík versus Pecha. Nic jiného snad ani diváci očekávat nemohou. Jen doufám, že se do tohoto souboje nebude plést náš exspoluhráč Seky. Na jeho kvality ještě nestačím. Každopádně výsledek 0:5 je asi pro nás adekvátní. 3 body jsou 3 body.
Jaký je tvůj nejlepší fotbalový moment?
Střela za dorost v Olešníku, kdy jsem ji bez rozmyslu napálil od lajny ze 35 metrů přímo do šibenice. Nikdy jindy už jsem takovou střelu nedal. Zápas jsme vyhráli asi 13:0. Brankář soupeře nechytil nic kromě téhle střely, protože stál zrovna přímo u tyče (smích)
Co fotbal pro tebe znamená?
Fotbal, futsal.. Oboje beru jako stejný sport, i když je to hodně odlišné. Fotbal jsem musel na 5 let v osmnácti přerušit kvůli kotníkům. Už nikdy jsem se nedostal zpátky tam, kde jsem byl. A jelikož se podle CSM od šestadvaceti unavuju a začínám se zhoršovat, asi už to nikdy lepší nebude. Každopádně je to můj TOP3 koníček.
Oblíbené kluby, kterému fandíš?
Olympie, Olešník, Dynamo, Sparta. A pokud se jedná o poháry, tak i Slávie, Plzeň, Jablonec a Boleslav. Každý správný Čech by měl fandit v pohárech českým týmům.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Většinu fotbalového života to byl Ronaldinho, který byl jediný ve své době. A pak ještě Láďa Dobal. Jednou jsem ovšem dal párky ve futsale Petru Benátovi, takže si myslím, že už jsem se Láďovi minimálně vyrovnal.
Na jaký zápas se v podzimní části nejvíce těšíš?
Zápas, na který jsem se těšil, proběhl tuto neděli. A ten, na který jsem se vyloženě netěšil (Chrášťany – dokud se tam nebude hrát jinde než na poli, tak se to nezmění) také, takže na podzim mám splněno. A jen bych chtěl doplnit pro lidi, kteří neustále brečí, že si bereme do sestavy hráče z áčka. Takto správné béčko funguje. Podívejte se na béčka jiných TOP týmů. My sami jednoduše nemáme dostatek hráčů na to, abychom sestavu dali dohromady bez jejich pomoci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.