Na fotbale mi asi nejvíc vadí nakopávané balóny, říká hráč kola Adam Vokáč

Vítězem hlasovací soutěže hráč kola se stal Adam Vokáč – TJ Spartak Žebrák. V zápase proti Hořovicku B dal jednu branku, měl několik střel a ovládl střed pole, byl nejlepším hráčem na place.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. V zápase proti Hořovicku B se vám docela dařilo. Vysvětlujete si to něčím? A když se zkusíte subjektivně ohodnotit, bylo v zápase něco s čím jste sám u sebe nebyl spokojený?
Proti Hořovicku jsem si přál vyhrát se svým týmem Spartakem Žebrák, což se nám podařilo. Dal jsem do toho všechno a jsem spokojený se svým výkonem. Je to moje srdeční záležitost.
Proč vlastně hrajete fotbal, jakou máte motivaci? Pocházíte z fotbalové rodiny, nebo máte nějaký idol?
Fotbalu se věnuji od svých 5 let, kde jsem svoje první tréninky absolvoval ve Spartaku Žebráku. Tady jsem hrál rok a poté přešel do FK Hořovicko. Tam jsem za 11 let získal nové zkušenosti. Mezi tím jsem měl šanci hostovat jeden rok v 1. lize za Český lev Union Beroun. Velkou podporu mě věnovali celou dobu rodiče. Ve svých 17 letech jsem se vrátil do Spartaku Žebrák, kde jsem začínal. Z fotbalové rodiny nepocházím, ale jako každý mám svůj idol. Je to jednoznačně Paulo Dybala.
A je naopak něco, co vám na fotbale hodně vadí?
Tak něco se vždycky najde, ale mně především nakopávané balóny.
Život není jen fotbal. Máte ještě nějakého velkého koníčka nebo děláte ještě nějaký jiný sport?
Někdy si zajdu do posilovny nebo si pinknout s klukama na florbal.
Na této úrovni se hraje, jak se říká, za pivo a párek. Máte vy nějaké vyšší osobní ambice, jakou soutěž byste si chtěl jednou zkusit zahrát?
Určitě bych jako každý hráč chtěl hrát ve vyšší soutěži, ale nyní je můj cíl se dostat se svým týmem Spartakem Žebrák do 1.B třídy.
Je nějaký fotbalový moment, na který rád vzpomínáte? Zkuste jeden vypíchnout.
Je jich hodně, ale nejraději vzpomínám, když jsem ještě hrál za FK Hořovicko. V žácích jsme jeli na turnaj do Dánska a hráli jsme s týmy z hodně zemí a umístili se na 3. místě. Byla to dobrá zkušenost a fotbalová škola.
Když v létě do vašeho týmu přišel David Spousta, tak jste mu přenechal patnáctku, co vás k tomu vedlo a jak se vám teď líbí hráč s devítkou na zádech?
Už v Hořovicích jsem hrál vždycky s číslem 9, a když jsem přišel do Spartaku Žebrák, tak moje číslo bylo obsazeno. Vzal jsem si tudíž číslo 15. Když se číslo 9 uvolnilo, tak byla příležitost toto číslo získat zpět a tím jsem číslo 15 přenechal Davidovi Spoustovi.
Mini dotazník Adama Vokáče:
Kolik byste zvládl v kuse shybů?
Opravdu nevím, nikdy jsem to nepočítal.
Kolik asi tak kliků?
Nemám rád kliky, takže nevím, ale 25 by se asi dalo.
Za kolik si myslíte, že uběhnete jeden kilometr?
3:45
Kolik dáte žonglů s míčem?
Nikdy jsem nepočítal, kolik udělám žonglů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.