ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Brankář Veselé Petr Červenka by chtěl výhru v derby s Lužkovicemi věnovat především pro svého předsedu Tomáše Gajdošíka, který bydlí třicet metrů od lužkovického hřiště

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. S Lužkovicemi to bylo vítězství v derby, to se mezi hráči i příznivci cení dvojnásob, že jo? Jak si utkání viděl Ty z brány ?
Děkuji. Ano vítězství v derby potěší, ale pořád jsou to jen tři body. Duel to byl vyrovnaný a předem nebyl dán favorit. Pro nás je to vždy nejprestižnější zápas sezóny. Především pro našeho předsedu Tomáše Gajdošíka, který bydlí třicet metrů od lužkovického hřiště. Jeho i všechny příznivce veselské kopané výsledek určitě potěšil.
Tobě se podařilo vychytat čisté konto, doma již druhé v řadě, jak těžké bylo tentokrát udržet nulu, prý především v prvním poločase si měl práce dost a dost?
Lužkovice byly nepříjemný protivník a hlavně v prvním poločase za podpory větru nás několikrát nebezpečně ohrozily. Byl to takový zápas o prvním gólu. Kdo ho vstřelí, ten vyhraje. Po bezbrankové půli si myslím, že za přístup ve 2. poločase a po námi předvedené hře, jsme si vstřelení prvního gólu a tři body zasloužili.
Jak hodnotíš Vaše výkony na podzim? Byla tam i prohra 1:11, ale zdá se, že už se zase zvedáte a míříte trvale do horní poloviny tabulky?
Začátek sezóny nebyl z naší strany určitě optimální. Ale pamatuji naše i horší rozjezdy. Do toho se ještě zranil v 2. kole náš první brankař Marek Dlouhý - tímto mu přeju brzké uzdravení a rychlý návrat mezi tři tyče. Výsledky z posledních duelů ale naznačují zlepšující se formu našich hráčů, včetně benjamínků, kteří se postupně začleňují do kádru. Věřím, že zlepšená forma vydrží i po zbytek podzimu a že v závěrečných pěti kolech ještě urveme nějaký ten bodík pro klidné přezimování ve středu tabulky. Letošní sezónu jsme tak trochu obětovali výchově mladých. Věříme, že se nám to v brzké budoucnosti vrátí.
Neměl jsi obavy, že Tě hráč uplynulého kola Patrik Gerych už do branky Veselé nepustí? Nebo už taky pošilháváš po fotbalovém důchodu ? Brankaři ale zrají jak víno, do čtyřicítky máte oba ještě daleko …
Tak já jsem v podstatě ukončil kariéru letos v červnu. Rozlúčka proběhla, ale fotbalový důchod jsem si užil jen dvě kola a zaskakuji za zraněného výše vzpomínaného Marka. Co se týká Patrika, tak pokud vím, tak šlo o nějakou sázku s kamarádem a má můj obdiv, že tam po tolika letech „vlezl“ a jen s jedním tréninkem v kapse.
Jak z tohoto úhlu pohledu hodnotíš výkony dvou ligových veteránů v této soutěži, kteří teď nastoupili proti sobě - Vašeho Tomáše Dujky a lužkovického Ivoše Světlíka?
Velká zkušenost a herní kvalita je na jejich straně. Jsou to osobnosti, které jdou mladším příkladem v přístupu k fotbalu. Oba jsou lídři svých mančaftů, k tomu není co dodat.
Které další nadstandardní hráče potkáváš v této soutěži, jak v bráně, tak i v poli ?
Určitě se v soutěži pohybuje mnoho zkušených hráčů. Každý tým má svého „špílmachra“, který nějakým způsobem vyčnívá a svůj tým hecuje a strhává k lepším výkonům.
Na které spoluhráče rád vzpomínáš a který z nich to dotáhl v soutěžích nejdál?
Je jich hodně, na které si vzpomenu. Jak na působení v mládežnických kategoriích ve Slušovicích nebo na účinkování v Podkopné Lhotě a taky tady na Veselé, kde už jsem 10 let. Nejdál to asi dotáhl náš současný trenér Tomáš Dujka, s kterým jsme kdysi začínali v žácích.
Mihl se vaší veselskou sestavou letos i český rekordman Roman Dobeš, když dal branku ve všech českých soutěžích od ligy po prales, co říkáš na jeho výkon?
Já si s ním bohužel nestihl zahrát. Naskočil jsem až ve 3.kole v Hulíně a to už u nás Roman nehrál. Nastřílel ty potřebné góly hned o prvním víkendu za A tým v I.B a za B tým ve IV.třídě a vrátil se zpět pomáhat do Slušovic nováčkovi v KP. Je jedním z mála v ČR, komu se toto podařilo a nezbývá než mu pogratulovat k výjimečnému fotbalovému činu.
O víkendu hrajete opět doma a to s Tečovicemi. Jsou pod vámi, ale počítalo se s nimi před sezónou někde v první pětce. Co lze od zápasu očekávat?
Všechny zápasy v této soutěži jsou vyrovnané a každý může porazit každého. Viz v minulém kole zápas Chropyně - Mladcová. Tečovice jsou náš tradiční soupeř, těžko tipovat jak to dopadne. Hrajeme doma a povinnost velí - bodovat. Až samotné utkání nám v neděli ukáže kdo bude nakonec šťastnější.
Kdo podle Tebe letos vyhraje a postoupí do 1.A z této skupiny a kdo soutěž naopak opustí?
Trolejbusová liga. Všichni to mají k sobě blízko, všichni se znají, těžko někoho překvapit. Překvapením ale jsou letos zatím výsledky vedoucí Březnice. Na paty jim šlape zkušená Mladcová. Těžko soudit po osmi kolech kdo má jaké ambice. Klidně po 26 kolech se může do čela vyhoupnout i někdo třetí. Podobně i poslední Louky nemají nic ztraceno. Ještě nás čeká hodně zápasů a rozdělovat se bude ještě spousta bodů. Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet a kdo bude první a kdo poslední.
Jaké máš zájmy vedle fotbalu a čím se v současné době živíš?
V zimním období chodím pravidelně hrát hokej pro udržení kondice. Další velkou zálibou je rybaření. To nám slouží s mojí ženou Simonkou k odpočinku a relaxu. Práce ? Pracuji jako mistr v kovovýrobě v jedné nejmenované firmě v regionu.
Myslíš si, že trenér Csaplár, při těchto výsledcích v posledních kolech, na lavičce zlínského Fastavu vydrží celou sezónu? Byli jsme zvyklí na dobrý podzim a slabší jaro. Letos není ani ten podzim nic extra. Řešil bys trenérský post ve Zlíně jinak? Nebo cítíš chybu někde jinde? Málo mladých? Málo hráčů spojených s regionem?
Pan Csaplár je určitě kvalitní trenér. Myslím si, že hra Zlína není špatná, dá se na to dívat, ale chybí góly. Těch je pramálo a kluci se na ně moc nadřou. Ty pak ve vyrovnaných zápasech chybí. Viz poslední domácí zápas s Jabloncem. A jestli trenér ustojí tuto výsledkovou krizi ? To záleží na tom, jak bude zlínské vedení trpělivé.
Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz a co bys ještě u něj vylepšil?
Váš portál sleduji pravidelně a nevím o ničem, co by se dalo vytknout. Informaci k naší soutěži jsou perfektní.
Děkuji za pozvání k rozhovoru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku