Trenéra jsem od mého zařazení na post stopera neodradil, usmívá se Ježek ze Starče

Rostislav Ježek ze Starče hodnotí duel proti mladíkům z Polné i dosavadní výkony svého týmu. Popisuje i to, jak se objevil ve středu obrany.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
2
Rosťo, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji! Tuším, že lacino z toho nevyjdu. Rád ale klukům něco za hlasování do kabiny přinesu.
Sledoval jsi těsný souboj s Příhodou ze Stonařova?
Popravdě moc ne, ale vybavuji si, že i on nějaké hlasy nasbíral. Zajímavé ovšem je, že poslední hlasování, které jsem vyhrál, bylo také po zápase s Polnou a proti Příhodovi. Takže jsem měl vlastně ideálního soupeře, to už je ale příhoda z jiného soudku.
O víkendu jste vyhráli v Polné. Jak bys zápas popsal?
Nastoupil na nás hodně mladý tým, který hrozil především svoji rychlostí. Více šancí jsme si ale vytvářeli my a bohužel je také spolehlivě zahazovali. Krásný gól vystřihl až Honza Rambousek, když se trefil přímo z rohového kopu a domácí brankář zůstal čučet jak čumpl. Ve druhé půli jsme přišli o kapitána Míru Kaňku, když ho zalehl domácí Tlačbaba. Naštěstí ho téměř plnohodnotně zastoupil střídající Kuba Dolníček, i když prvních 10 minut jen chytal dech. Zranění přineslo také změnu postu a Kuba Zejda se z krajního halva posunul na hrot, kde svým důrazem a vytrvalostí založil spoustu nebezpečných akcí, které nám dopomohly k vítězství. Soupeř ale nebyl bezzubý, měl rychlé útočníky a neustále nás udržoval ve střehu.
Nastoupil jsi netradičně na postu stopera. Máš s touto rolí nějakou zkušenost?
Ano, mám drobné zkušenost kdysi dávno z dorostu, kde jsem občas nastupoval i na stoperovi, to už je ale dávno. Pak mám ale čerstvější zkušenost z posledního zápasu jara s Polnou, který jsme hráli na podmáčeném hřišti ve Věžnici a kde jsem hrál také na pozici stopera. Zápas se mi tam myslím docela povedl. Co si pamatuji, nezahrál jsem úplně špatně. No, akorát jsme tam dostali 8 gólů…
Co jsi říkal na koučův nápad?
V pátek po tréninku se mě kouč ptal, co na to říkám… Zcela upřímně jsem odpověděl, že oba dva víme, že moje přednosti jsou především v ofenzívě, a že méně „škody“ nadělám, když budu co nejdále od naší branky, ale ať sám uzná za vhodné, na jakém postu pomůžu mančaftu nejvíc. No, neodradil jsem ho, ale nakonec to dobře dopadlo.
Pustíš v dalším kole obvyklé stopery na hřiště?
Jeden obvyklý stoper se nám cvičí pro armádu a u druhého obvyklého stopera člověk nikdy neví (smích), takže uvidíme, jak se vůbec slezeme. Na druhou stranu se mi na tom postu hrálo vedle Ládi Lauše dobře. Laďa je zodpovědný a navíc pořádnej rychlík, který poctivě odvádí většinu defenzivní práce, která je potřeba, takže si vedle něj člověk ani nemůže stěžovat. Když se k tomu přidá jistota na becích Jenda Rambousek a Román Linhart, hraje se pak v naprosté pohodě. K dokonalosti by chyběl v obraně už jen Láďa Jimmy Smejkal.
Po dvou prohrách jste vyhráli. Čekáš, že rozjedete vítěznou sérii a dotáhnete se na čelo?
Byly to dvě smolné a zbytečné porážky, i když Beranov vyhrál asi zaslouženě. Každopádně do příštích kol nastoupíme určitě s touhou vyhrát. Chceme se pohybovat v první půli tabulky, ale na 1.A to zatím ještě nevidím (smích).
V dalším kole hostíte Nedvědici. Co od zápasu čekáš?
Sám nevím, poslední roky se Nedvědice pohybovala na chvostu a nyní válí zápas od zápasu. Nečekám, že nám body spadnou samy do klína, ale když budeme hrát ukázněně a takticky, tak bychom na našem hřišti měli vyhrát.
Nedvědice má stejně jako Polná velmi mladý tým. Jak se ti proti mladým rychlým hráčům hraje?
Hraje se proti nim blbě, zvlášť když už do této kategorie nepatříš (smích). Naštěstí ale i my máme takové hráče a dokážou se (občas) prosadit, hlavně Břízka, Strouža, Zejdis a Dolňa.
Jak ve Starči hodnotíte dosavadní průběh soutěže?
Nám se start celkem vydařil a u ostatních nás překvapuje pouze Bohdalov, který loni působil velmi suverénně a letos se mu zatím nedaří. Také Stonařov překvapuje a pravidelně zaznamenává úspěchy (nejen v hlasování o hráče kola).
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
No je to super odreagování a hlavně zábava s přáteli. A když se daří i výsledkově, je to fajn bonus.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Určitě super nápad, ale poslední dobou jej moc nesleduji. Unavuje mě každý týden číst rozhovory s hráči Stonařova.
VÝBĚR ROSTISLAVA JEŽKA:
Největší kliďas týmu:
To budu já.
Největší srdcař týmu:
To budu taky já.
Největší bavič týmu:
Opět já.
Nejrychlejší hráč týmu:
Nepochybně já.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jednoznačně já.
Děkuji za rozhovor.
Já děkuji tobě! Ať se daří! A nezapomeňte se bavit fotbalem (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 10. 2019 10:22
Děkuji Michale. Tu práci jsem si dal, ale asi jsem se špatně podíval, moje chyba... A vlastně i já gratuluji tobě - k mnohem větší události - prý se ti narodila holčička, tak ať je zdravá a dělá ti radost!
4. 10. 2019 00:19
Nebylo to proti mně Rosťo (nedal sis ani tu práci něco najít, než něco plácneš), ale vtipný to určitě bylo. Ideálního soupeře jsi měl možnost porazit v 7.kole :) Jinak rovněž gratuluji ke zvolení hráčem kola. Ať se Ti nadále daří na hřišti i mimo něj.